(©Reuters)
(©Reuters)

Brentfordu Venzdej došao kao poručen, Stršljenovi se provukli na Ivud parku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.02.21. | 22:44

U Čempionšipu se zna ko kosi, a ko vodu nosi

Ključa u Čempionšipu u borbi za opstanak, vodi se ravnopravna borba za direktnu promociju u Premijer ligu, a za mesta koja vode u doigravanje u redu stoji pola lige. Nosi sa punim pravom Čempionšip epitet najkvalitetnije druge lige na svetu. Favoritima je svaka stanica nagazna mina, ali tako nije bilo večeras. Brentford, Votford i Svonsi pokosili su rivale i nastavili poteru za Noričom.

Večito Kanarinci imaju korak ili dva prednosti. Nikako ne uspeva pomenuta trojka da istopi zaostatak. Temu Puki i saigrači krče put ka povratku u elitno društvo, po ko zna koji put, ali ne posustaju ni Stršljenovi, Robinsi i Labudovi.

Izabrane vesti

Ćisko Munjoz preporodio je Votford. Tim sa Vikaridž rouda je u velikom naletu. U jednom trenutku pretio mu je sunovrat i potpuni slom ambicija o povratku u Premijer ligu. Sa četiri vezane pobede Stršljenovi su ponovo u igri. Osvojio je Votford Ivud park bez Troja Dinija, uštopovao Armstronga, najboljeg strelca Roversa, ali nije četvrti put na gostovanju sačuvao mrežu – 3:2

Žoao Pedro i Ismaila Sar su doveli Votford u komfornu situaciju, Eliot je smanjio zaostatak pred odlazak na odmor i uneo neizvesnost. Kada je Ken Sema na asistenciju Žoaa Pedra povisio na 3:1, delovalo je da je sve gotovo. Ali, novu pometnju u redove Stršljenova uneo je Ben Brereton. Ipak, Roversi nisu imali snage da po treći put zatresu mrežu Bahmana i osvoje bod.

Poraz od Hadersfilda očigledno je za Svonsi bio samo loš dan. Labudovi su nastavili tamo gde su stali pre minulog vikenda. U klopku Svonsija upao je Koventri, a Labudovi su slavili njihovim omiljenim rezultatom – 1:0. Konor Hurihejn iz kola u kolo potvrđuje da je možda i najjači adut Labodova za ulazak u elitno društvo. Ako ne pogađa, onda namešta. Benjamin Kabango postigao je odlučujući pogodak, a Hurihejn ga je „poslužio“.

Brentford je prošao kroz tri runde pakla. Robinsi su pretrpeli tri vezana poraza, drugo mesto im se uzdrmalo. I za to je morao neko da plati. Izbor je pao na Šefild Venzdej – 3:0. Grčevito se Sove bore za opstanak, a u Londonu su bile lak plen. Brajan Mbeumo otvorio je Venzdej i učinio put do trijumfa jednostavnim. Dominirao je Brentford, osetio se nadmoćnim i demonstrirao silu. Konačno je sačuvao gol, a gol-razliku nabildovao je zahvaljujući pogocima Samana Godosa i Sorensena.


ČEMPIONŠIP - 32. KOLO

Utorak

Birmingem - Norič 1:3 (1:1)

/Sančez 39 - Puki 26, 76, Skip 90+4/

Derbi - Hadersfild 2:0 (1:0)

/Edmundson 22, Veghorn 66/

Mildlzbro - Bristol 1:3 (0:3)

/Fraj 80 - Dijediu 21, 33, Vels 37/

Luton - Milvol 1:1 (0:0)

/Adebajo 55 - Evans 90+4/

Roteram - Notingem 0:1 (0:1)

/Jejts 67/

Vikomb - Reding 1:0 (1:0)

/Onijedinma 49/

Sreda

Barnsli - Stouk 2:0 (1:0)

/Stajls 9, Dajk 90/

Brentford - Šefild Venzdej 3:0 (1:0)

/Mbeumo 24, Godos 74, Sorensen 83/

Svonsi - Koventri 1:0 (0:0)

/Kabango 54/

Blekburn - Votford 2:3 (1:2)

/Eliot 43, Brereton 82 - Pedro 25, Sar 38, Sema 61/

Bornmut - Kardif 1:2 (0:2)

/Long 67 - Morison 28, Mur 37pen/

Preston - KPR 0:0



tagovi

ČempionšipBlekburnvotfordBornmutŠefild Venzdej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara