Kings Kangva
Kings Kangva

Briljirali Zvezdini Afrikanci: Ben za vođstvo, Kangvina majstorija za pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 20:16

Novi fudbaler crveno-belih sjajnim pogotkom rešio pitanje pobednika u meču Zambije i Komora (2:1)

Za koji dan počeće zajedno da treniraju u opremi Crvene zvezde, ali El Fardu Ben i Kings Kangva već su imali priliku da se upoznaju. Sreli su se u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, a susret će u lepšem sećanju ostati novajliji crveno-belih, nego starosedeocu.

Zambija je savladala Komore 2:1 pogotkom upravo Kangve iz slobodnog udarca u 88. minutu , iako su gosti vodili od 13. zahvaljujući preciznom šutu Bena.

Izabrane vesti

Iskoristio je najbolji stranac u istoriji crvene zvezde nesporazum u odbrani rivala i veliku grešku golmana Nsabata, ali je u nadoknadi prvog poluvremena Brajtonov Enok Mvepu doneo izjednačenje Zambiji. Potom je na scenu stupio doskorašnji fudbaler Arsenala iz Tule, a od pre nekoliko dana Crvene zvezde.

Kangva je ušao u 61. minutu i u finišu meča doneo veliku radost svom timu i selektoru Aljoši Asanoviću odličnim udarcem sa oko 25 metara. Iako je udaljenost bila velika, šutirao je unutrašnjim delom kopačke i sjajno pogodio. Ide, doduše, gol i na račun golmana Komora, koji je morao bolje da raguje, ali teško da će to smetati navijačima Crvene zvezde...

Zambija se ovom pobedom izjednačila na tabeli sa Obalom Slonovače i Komorima. Sve tri selekcije imaju po tri boda, s tim da Obala Slonovače tek treba da igra meč drugog kola protiv poslednjeplasiranog Lesota. Na Afrički kup nacija idu dve najbolje plasirane reprezentacije.

KVALIFIKACIJE ZA KUP AFRIČKIH NACIJA – 2. KOLO

Utorak

Zambija - Komori 2:1 (1:1)

/Mvepu 45+2, Kangva 88 - Ben 13/

Četvrtak

19.00: Lesoto - Obala Slonovače



tagovi

FK Crvena zvezdaEl Fardu BenKings KangvaAfrika

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara