Radost fudbalera Mančester Sitija (Reuters)
Radost fudbalera Mančester Sitija (Reuters)

Briž dobio neminovnu lekciju, Gvardiolina laka konjica poharala Belgiju, upisalo se i dete

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.10.21. | 20:42

Petarda Građana u mreži Briža

Pošteno se Briž isprsio u prva dva kola Lige šampiona, odigrao nerešeno protiv Drim tima iz Pariza, potom iznenađujuće pobedio u Lajpcigu i pokazao da neće biti vreća za udaranje u pakleno teškoj grupi sa timovima koji napadaju sam vrh evropskog fudbala. Međutim, suština je da je Briž i pored svih kvaliteta, hrabrosti i želje, autsajder u tom društvu i da je negde morao da „pukne“.

Večeras je šampion Belgije dobio neminovnu lekciju od lake konjice Pepa Gvardiole. Mančester Siti je protutnjao kroz lepi belgijski gradić i pobedom od 5:1 došao do preko potrebnih bodova koje će mu biti neophodni da izađe iz teške grupe.

Izabrane vesti

Gvardiola je složio skupoceni tim Građana sa Filom Fodenom kao „lažnom devetkom“ dok su na klupi ostali igrači poput Sterlinga, Žezusa, Gundogana... Može mu se. Domaćin nije pravio nikakavu posebnu defanzivnu taktiku i nadao se da će sa istim snagama i stilom fudbala naneti štetu Englezima kao što je to uradio Nemcima i Francuzima. Belgijanci su se najviše uzdali u spektakularnu formu novopečenog holandskog reprezentativca Noe Langa. Ali malo je to municije za rivala kao što je Siti.

Hteo ili ne, Briž je morao da se brani od starta jer je Siti u svom stilu oteo loptu protivniku i počeo da plete mrežu. Igralo se samo na polovini Belgijnaca, a najraspoloženije je delovao Džek Griliš koji je na muke stavljao domaćeg defanzivca Matu kao najslabiju tačku u timu Briža. Razigrani su bili i Kevin de Brujne u svom 500. meču u karijeri, Bernardo Silva, Rijad Marez...

I neminovno se desilo posle pola sata igre. Kanselo se ubacio u špic i rutinski iskoristio sjajnu asistenciju Fodena kao da ceo život igra centarfora. Mašinerija se nije zaustavljala, Siti je igrao fudbal od 200 na sat i Marez je iznudio penal u 42. minutu. Jednostavno, nije bilo moguće izdržati takav pritisak Sitija. Marez je i izveo penal. Uspešno.

Vođstvo od 2:0 na poluvremenu je bilo aposlutno zasluženo, Briž nije stigao ni da uputi šut ka golu Edersona za 45 minuta, razlika u klasi je bila evidentna i Briž je mogao da zaboravi na novo čudo. Nevolja sa Gvardiolom i Sitijem je što oni ne spuštaju gas kada uhvate protivnika u mašinu.

Na početku drugog poluvremena posle još jedne lepe akcije se u strelce upisao i Kajl Voker. Šansu umesto De Brujnea je dobio i 19-godišnji Kol Palmer i već posle tri minuta na terenu upisao prvi gol u dresu Sitija! Lepo je plasirao loptu... Briž je preko Vanakena došao do utešnog gola u finišu ali je razigrani Marez imao još nešto da kaže. U finišu meča je opet zašao iza leđa odbrani Belgijanaca, iskoristio fenomenalan pas Fernandinja i postavio konačnih 5:1.


LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Utorak

GRUPA A

Klub Briž - Mančester Siti 1:5 (0:2)

/Vanaken 81 - Kanselo 30, Marez 43 penal, 84, Voker 53, Palmer 67/

21.00: (1,57) PSŽ (4,30) RB Lajpcig (6,25)



tagovi

Rijad Marez

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara