Klub Briž (©Reuters)
Klub Briž (©Reuters)

Briž igra kao u avgustu

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 20:26

Standard ispraćen u Lijež sa dve lopte u mreži - 2:0

Odlično igra Klub Briž ove sezone u Ligi konferencije, ali i promenljivo u belgijskom prvenstvu, što pokazuje plasman na tabeli. Plavo-crni su uoči utakmice sa Standardom bili na osmom mestu, ali su pobedom 2:0 napredovali za tri pozicije i ponovo se nalaze među timovima koji će u šampionski plej-of. Uspeo je Roni Dejla da trgne svoje igrače nakon poraza u derbiju sa vodećim Union Sen Žiloazom, te su u poslednjih pet mečeva upisali četiri pobede i remi.

Na krilima ubedljivih 5:0 u Istanbulu protiv Bešiktaša, Brižovi fudbaleri savladali su goste iz Liježa pogocima Tijaga u trećem i Filipa Zinkernagela u 55. minutu. Po običaju kad se sastaju ova dva tima, domaćin ne gubi. Poslednji put to se dogodilo još januara 2017. godine, kada je Briž slavio u Liježu 3:0, dok je Standard poslednji put poneo kući tri boda marta 2016. u utakmici belgijskog kupa.

Izabrane vesti

S obzirom na to da je Klub Briž redovan učesnik plej-ofa za titulu, bilo je iznenađujuće videti da se na tabeli ne nalazi među prvih šest ekipa, ali sada je ponovo tu i ako nastavi u istom ritmu, mogao bi dodatno da se približi vodećem Unionu koji trenutno beži velikih 12 bodova razlike. Crno-plavi trenutno su u seriji koja podseća na avgostovske rezultate, kada su imali šest uzastopnih pobeda i jedan remi. Sada su na tri pobede zaredom, a četiri, uz jedan remi, u poslednjim pet utakmica.

Raspoloženi Tijago brzim golom, svojim trećim u poslednja dva meča, a ukupno petim u prvenstvu Belgije značajno je olakšao posao domaćinima u današnjem okršaju. Nije mu bilo teško da pogodi na centaršut Zinkernagela, koji se po povratku sa odmora i sam upisao u strelce. Lepo je uhvatio volej u kaznenom prostoru rivala, ali i imao sreće da lopta na putu ka golu zakači nekog od igrača Standarda i promeni pravac.

Gosti su dugo bili na samo jednom šutu u okvir gola, da bi do drugog stigli tek u finišu meča, kada je pitanje pobednika već bilo rešeno. Premalo je to da bi se izbegao poraz na Jan Brejdel stadionu.

BELGIJA 1 - 16. KOLO

Petak

Vesterlo – Anderleht 1:3 (0:1)

/Bos 90 – Drejer 19, Delajni 67, Dolberg 82/

Subota

Molenbek - Šarlroa 0:0

Epen - Kortrajk 1:1 (0:0)

/Palson 69 - Vandenberge 90/

Antverpen - Leven 1:0 (1:0)

/Balikviša 44/

Nedelja

Genk - Gent 2:2 (1:1)

/Sor 21, 51 - Tisudali 12, 90+9/

Mehelen - Sint Trojden 0:2 (0:2)

/Koita 5, Ito 42/

Klub Briž - Standard 2:0 (1:0)

/Tijago 3, Zinkernagel 55/

Union Sen Žiloaz - Serkl Briž 2:1 (2:1)

/Amura 27, Nilson 31 - Denkej 33/



tagovi

Klub BrižStandard LiježBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara