(©Reuters)
(©Reuters)

Briž na oprezu, Anri i Mersije već su mu jednom pomrsili konce

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.02.21. | 14:28

Plavo-crni su u seriji od 10 pobeda, a za meč 27. kola Župiler Pro lige Filip Klemen će biti lišen usluga najboljeg strelca - Noe Langa

Klub Briž je u Belgiji liga za sebe. Obojio je Briž Župiler pro ligu u plavo-crne tonove, sve je u znaku kluba sa Jan Brejdel stadiona. Dominacija kakva se retko viđa. Sastav Filipa Klemana ne samo da je najefikasniji tim, već ima i ubedljivo najbolju odbranu u ligi. Otuda ne čudi što Klub Briž nema konkurenta. Niko nije ni blizu da ga ugrozi, a ovih dana najveći neprijatelj plavo-crnima je virus korona.

Večeras od 20.45 Klub Briž će ugostiti Leven, a posle niza pozitivnih testova, u bazu šampiona i suverenog gospodara Belgije stigle su ohrabrujuće vesti. Novih zaraženih nema, Filip Kleman može da odahne. Pred gostovanje u Kijevu, u Brižu su se hvatali za glavu. Noa Lang, najbolji strelac plavo-crnih, dobio je pozitivan test, a pored njega zbog prisustva virusa korona u organizmu put Kijeva na megdan Dinamu nisu mogli da krenu ni Hans Vanaken, Mats Rits i Stefano Densvil. Ta četvorka nalazi se u izolaciji, veliko je pitanje da li će biti spremna i za revanš meč u Ligi Evrope, a čelnim ljudima vladara Belgije bilo je najvažnije da se zaraza nije proširila i uzela maha.

Izabrane vesti

U odsustvu napadačkih poluga Klemanovog tima će Leven tražiti svoju šansu. Ali, iako će Briž biti oslabljen neigranjem važnih karika poput Langa i Vanakena, plavo-crni i dalje imaju respektabilan sastav sposoban da isparira svakom rivalu u Belgiji. Iskusni Nabil Dirar i Bas Dost izneli su teret u Kijevu, Briž se kući vratio sa aktivnim rezultatom (1:1), a belgijski mediji najavljuju da bi Tahit Čong, krilni fudbaler na pozajmici iz Mančester junajteda, mogao da krene od starta po desnom boku.

Najveća opasnost Klub Brižu pretiće od francuskog dvojca Toma Anri – Ksavije Mersije. Anri je drugi strelac belgijskog šampionata sa 19 postignutih golova. Raspucaniji od napadača Levena je samo Pol Onuaču iz Genka, koji vodi u trci sa 23 gola. Ksavije Mersije je zadužen za kreaciju. Sve polazi od njega u napadu Levena. Upisao je čak 13 asistencija i sedam golova. Mark Bris neće moći da računa na Frederika Duplua, Kristijana Malinova i Keneta Šuermana.

Četiri tima pronašla su način da bace Klub Briž na kolena u tekućoj sezoni. Jedan od njih je Leven. Imali su plavo-crni pet trijumfa u nizu protiv Levena, na tri im je mreža ostala netaknuta, ali jesenas nisu uspeli da se izbore sa dvojcem Anri – Mersije. Leven je slavio sa 2:1, a gol za Briž postigao je čovek koji će večeras saigračima biti podrška iz toplog doma – Noa Lang.

BELGIJA 1 - 27. KOLO

Petak

Mehelen - Gent 1:1 (1:1)

/Storm 16 - Jeremčuk 10/

Subota

Epen - Ostende 1:1 (0:0)

/Babi 84 - Hjulzager 49/

Muskron - Serkl Briž 1:2 (0:1)

/Lepont 90+1 - Ugbo 13, Denki 88/

Beveren - Šarlroa 1:1 (0:0)

/Vukotić 87 - Bruno 90+1/

Nedelja

Anderleht - Kortrajk 0:2 (0:1)

/Sensberi 45+2, Gano 74/

Varegem - Standard 3:2 (1:1)

/Dompe 15, Bruno 56,59 - Klaus 11, Bastijen 53/

Genk - Beršot 1:2 (0:0)

/Hrosovski 90+3 - Van den Berg 65, Holchauser 82pen/

Antverpen - Sint Trojden 0:0

Ponedeljak

20.45: (1,33) Klub Briž (5,40) Leven (8,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Klub BrižLevenBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara