Slavlje fudbalera Namibije (Reuters)
Slavlje fudbalera Namibije (Reuters)

Bruka Kamerunaca: Na dve utakmice protiv 113. reprezentacije sveta uzeli samo bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.03.23. | 18:02

Namibija savladala selekciju koja je šokirala Srbiju na minulom Mundijalu, Salah i Egipćani se prošetali Malvijem

Ako je remi Kameruna sa Namibijom u Juandeu pre četiri dana predstavljao ogromno iznenađenje, kako okarakterisati novo brukanje Kamerunaca protiv istog rivala? Očekivalo se da će Neukrotivi lavovi ovoga puta smazati autsajdera i pokazati da su prvih 90 minuta iz 3. kola kvalifikacija za Afrički kup nacija predstavljali puku slučajnost. Međutim, ne samo da Kamerunci nisu osvojli ceo plen u Johanesburgu, već su potučeni od 113. reprezentacije na Fifinoj rang listi - 2:1.

Dakle, reprezentacija koja je na Svetskom prvenstvu u Kataru ozbiljno šokirala Srbiju kada se od 3:1 vratila, izjednačila na 3:3, osvojila je samo bod iz dve utakmice sa reprezentacijom koja je samo tri puta u istoriji igrala na Kupu nacija.

Izabrane vesti

Nije Rigobert Song mogao da računa na napadačke snage Erika Šupo Motinga, odnosno Karla Toko Ekambija, ali to u ovom slučaju nije nikakvo opravdanje budući da je preko puta bio rival čiji kompletan igrački kadar vredi tek nešto više od 4.000.000 evra. Dok recimo u Kamerunu, samo Frank Zambo Angisa kao najskuplji igrač ima tržišnu vrednost od 40.000.000 evra.

Obrukali su se Kameruci - to je činjenica. Naročito što su u startnoj postavi imali čak sedmoricu fudbalera koji su počeli meč protiv Srbije u Dohi poput Angise, Kasteleta, Enkulua, Mbeuma...

Nisu se mreže tresle tokom prvih 45 minuta, iako su Kamerunci pokazivali veću inicijativu da dođu do vođstva. U nastavku su se stvari promenile. Peter Šaulil je u 55. minutu posle intervencije kamerunskog golmana Devisa Epasija spakovao odbitak u mrežu. Petanestak minuta pre kraja Limbondi je provukao loptu kroz živi zid iz slobodnog udarca i iskoristio loše postavljanje Epasija.

PRVI GOL NAMIBIJE POGLEDAJTE OVDE.

DRUGI GOL NAMIBIJE POGLEDAJTE OVDE.

Poraz Kameruna se tada već ozbiljno nazirao, a Vensan Abubakar uspeo je samo da ga ublaži u sudijskoj nadoknadi. Namibija je ovom pobedom iskočila na čelo grupe C sa pet bodova, jednim više od Kameruna, dok Burundi do sada ima samo bod, ali i utakmicu manje. Kenija je u ovoj grupi samo formalno, ali nije odigrala niti jedan meč zbog raznih kazni CAF-a, te sigurno neće učestvovati na kontinentalnoj smotri.

U grupi D posle ubedljivog trijumfa Egipta nad Malavijem (4:0), učesnici Afričkog kupa nacija se već naziru. I Faraoni i Gvineja imaju po devet bodova i čini se da Malavi i Etipija sa po tri nemaju više realne šanse da se nađu na najvećem turniru Afrike.

Egipat je bio još ubedljiviji protiv Malavija nego pre tri dana u Kairu, a raspoloženje gostiju dalo se nagovestiti već posle četiri minuta kada je Hamad poslao projektil u mrežu rivala. Već do 20. minuta Egipćani su vodili sa 3:0 posle pogodaka Marmuša i Salaha, a tačku na i stavio je Zizo početkom drugog dela.

KVALIFIKACIJE ZA AFRIČKI KUP NACIJA

Utorak

Grupa C

Namibija - Kamerun 2:1 (0:0)

/Šaulil 55, Limbondi 78 - Abubakar 90+1/

Grupa D

Malavi - Egipat 0:4 (0:3)

/Hamad 4, Maruš 16, Salah 20, Zizo 49/



tagovi

reprezentacija KamerunaVensan Abubakar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara