Foto: MN Press
Foto: MN Press

Bruno Mezenga je Ferovo blago: Neka se spreme rezerve Korintijansa

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 23:04

Šampionat Paulista: Bivši napadač Crvene zvezde svojim golovima doneo brazilskom trećeligašu šest od ukupno sedam osvojenih bodova

Potrudio se Bruno Mezenga da ga navijači Crvene zvezde zapamte odmah po dolasku u klub. U 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope je na debiju protiv Ventspilsa po ulasku sa klupe u trećem minutu nadoknade postigao pobedonosni gol, a potom se i u revanšu, u onih 7:0, još jednom našao među strelcima.

Međutim, nije se dugo zadržao na Marakani, posle 18 utakmica i pet pogodaka, pozajmica je raskinuta već u januaru, brazilski napadač se vratio u Flamengo, a odatle karijeru nastavio da gradi u Turskoj. Prvo u Ordusporu, potom u Akhisaru i na kraju Ekhišehiru, odakle se po isteku ugovora vratio u brazilsku Seriju B, u kojoj je nastupao po polusezonu za dva različita kluba, pre nego što je otišao na avanturu na Tajland.

Izabrane vesti

No, potrajala je tek šest meseci i Bruno se vratio u domovinu, doduše, u trećeligaša, Ferovijariju. Reklo bi se ne baš preterano atraktivna destinacija, ali se Mezenga potrudio da njegovo ime ne nestane tek tako sa fudbalske mape. U šampionatu Paulista, nakvalitetnijem u državi Sao Paulo, nekadašnji prvotimac Crvene zvezde je najzaslužniji što se Ferovijarija nalazi na drugoj poziciji Grupi B, sa izglednim šansama da se do kraja izbori za mesto u plej-ofu.

Od dosadašnjih sedam pogodaka Fera u sezoni, četiri je postigao Mezenga, što ga čini najboljim strelcem šampionata. Pride, Brunovi golovi direktno su njegovoj ekipi doneli šest od ukupno sedam bodova. Tri je postigao protiv Botafoga (5:0) i jedini u trijumfu nad Interom iz Limeire (1:0).

Večeras ga očekuje neuporedivo teži zadatak – Ferovijariju u goste dolazi Korintijans (01.00), kao najuspešniji tim prvenstva sa 14 osvojenih bodova, i tek jedna od dve ekipe koja za sada nema poraz.

Ni Fero do prethodne runde nije znao za neuspeh, ali je u petom kolu naleteo na Palmeiras. Verdao je očekivano slavio (2:0), međutim, trener Ferovijarije Pintado bio je nezadovoljan individualnim greškama, zbog čega bi večeras u odbrani mogao da izmeša karte. Na ruku mu ide i činjenica da će po prvi put otkako je u januaru stigao u klub moći da računa na sve igrače.

Kako će naredni meč odigrati već za tri dana, trener Korintijansa Vagner Manćini je odlučio da većinu standardnih igrača ostavi u Sao Paulu, te će na megdan Feru sa praktično rezervnim sastavom.

BRAZIL, PAULISTA - 9. KOLO

Sreda

01.00: (2,95) Ferovijarija (2,65) Korintijans (2,75)

01.00: (2,00) Santo Andre (3,10) Sao Bento (3,90)



tagovi

Bruno MezengaFerovijaroPaulista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara