Bruno Petković (©Reuters)
Bruno Petković (©Reuters)

Bruno Petković: Najvredniji gol u mom životu! Goreo sam, iskočio bih iz kože

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 19:27

“Ovo je čudo, ali ovo nije naš kraj”, rekao je Zlatko Dalić

Nadmeni Brazilci su nokautirani! Razmatrali su gde da stave šestu zvezdicu na grbu, nisu dovodili u pitanje hoće li podići “boginju”. Bili su hladnokrvni, nonšalantni i previše samouvereni. Obilo im se o glavu.

Hrvatska je eliminisala prvog favotita na Mundijalu, viceprvak sveta prošao je u polufinalu i ostvario najveću pobedu u istoriji. Jedan korak deli Vatrene od ponavljanja uspeha iz Rusije, kada su igrali finale, a protiv Brazila zasijali su zagrebački momci.

Izabrane vesti

Dominik Livaković odbranio je penal Rodrigu, a rezervisti Mislav Oršić i Bruno Petković su kombinatorikom kao u Dinamo na maksimirskom travnjaku omogućili Hrvatskoj da dođe do novog raspucavanja. Strelac izjednačujućeg gola nema dilemu – najvredniji je u njegovoj karijeri.

Goreo sam, iskočio bih iz svoje kože... Ne mogu ga opisati. Najvredniji gol u mom životu. Moj otac uvek kaže da ću ‘zabiti’. Možda bi bilo bolje da ga slušam češće. Livi nam olakša svima te penale kad odbrani prvu loptu. Bila je drama i mali grč, ali pokazali smo koliko smo dobri”, poručio je Bruno Petković.

U transu je Zlatko Dalić posle velikog trijumfa, što kažu srce kao Rusija. Od ponosa hoće da iskoči.

Ovo je čudo! Svaka čast momcima, svima. Sjajna utakmica, izbacili smo najvećeg favorita i svima kažem - ovo je prava Hrvatska, kad treba, kad je najvažnije onda smo ovakvi! Rekao sam: ‘Nemojte nas nikada potceniti’. Ma, ponos do neba! Ali ovo nije naš kraj”, rekao je oduševljeni Zlatko Dalić sa suzama u očima u jednom dahu i nastavio:

Ovo je pobeda cele Hrvatske, ali i igrača. Svi su dali svoj maksimum, hvala i onima koji su na klupi i žive i trpe za uspeh”.


tagovi

Katar2022Bruno PetkovićZlatko Dalićfudbalska reprezentacija hrvatskeFudbalska reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara