(©Starsport)
(©Starsport)

Brzina kakva dugo nije viđena na Marakani! Zemljotres iz Gane tresao sve do Haife (VIDEO)

Vreme čitanja: 6min | sre. 03.08.22. | 22:44

Osman Bukari postigao het-trik, demolirao Pjunik i zaslužio ovacije očarane publike na stadionu Rajko Mitić – 5:0

Novija istorija Crvene zvezde ovo ne pamti, oni mlađi navijači nikada nisu ni gledali! Osman Bukari je demonstrirao brzinu kakva dugo nije viđena na najvećem srpskom stadionu, a koja je poput uragana raznela Pjunik na stadionu Rajk Mitić. Nošen nezaustavljivim krilom iz Gane srpski šampion je naneo težak poraz prvaku Jermenije u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i praktično već večeras rešio pitanje prolaska u plej-of gde ga izvesno čeka Makabi iz Haife - 5:0 (3:0).

Bukari je postigao impresivan het-trik, a ponišen mu je i gol s početka meča. Pored demoliranja protivnika našao je vremna i za poneku egzibiciju. Brzinom je očarao preko 40.000 ljudi na stadionu Rajko Mitić, zaslužio ovacije i veliki naklon Zvezdine publike, koja je žudila za ovakvim spektaklom na terenu.

Izabrane vesti

Fudbaler iz Gane je odigrao meč iz snova, a ovaj Zvezdin tim pokazao koliko može da bude opasan u evropskim utakmicama. Iskoristio je treutak u kojem je Pjunik pomislio da može da se nadigrava i krene po iznenađenje, a onda mu je ekipa Dejana Stankovića odgovorila na brutalan način i uništila ga brzim kontranapadima. Čitav posao domaći su rešili u prvih 45 minuta, a onda čekali trenutak da potpuno nokautiraju protivnika. To se desilo nakon pada u igri s početka prvog poluvremena, koji je u korenu presekao heroj utakmice. Bukari je dobio loptu na svojoj omiljenoj strani od Ivanića, a onda iznenadio Jurčenka pogodivši mu bliži ugao.

Tačku na fenomenalno veče Crvene zvezde stavio je Stefan Mitrović u 78. minutu, samo tri minuta minuta nakon što je zamenio upravo Bukarija. Doskorašnji igrač niškog Radničkog je samo dodatno pokazao sa kakve artiljeriske sposobnosti poseduje ovaj tim Dejana Stankovića.

Više jego jasno da se Crvena zvezda ozbiljno nadogradila ovog leta, dovela je kvalitetna pojačanja koja su dodatno podigla kvalitet igre ovog tima i učili ga mnogo bržim nego ranije. Ogromne zasluge za brzi protok lopte i racionalnost idu na adresu fenomenalnog Kingsa Kangve, koji se idealno uklopio u ovaj tim i postao njegov lider. Za večerašnju partiju nagrađen je pogotkom u 33. minutu.

Već u trećem mintu Pjunik je osetio koliko može da bude brza kontra Crvene zvezde. Presekli su izabranici Dejana Stankovića jedan napad gostiju, a onda ekspresno krenuli u nalet. Mirko Ivanić je brzopotezno izbacio Aleksandra Pešića, ovaj poslao loptu na drugu stativu gde je naleteo Osman Bukari i David Jurčenko je bio matiran. Eksplodirala je Marakana i proslavila gol svojih miljenika, ali je usledila reakcija iz VAR sobe posle koje je gol poništen zbog ofsajda. Taj trenutak je pošteno poremetio crveno-bele kojima je dobrih desetak minuta bilo potrebno da se oporave i krenu u nove nalete, a onda je zapretio Pešić glavom, ali uz dobru reakciju golmana jermenskog šampiona.

Mnogo je opasno bilo po gok Pjunika u 18. minutu, kada je Zvezda napala iz dve vezane akcije. Aleksandar Katai je odlično pronašao Bukarija na desnoj strani, ali je udarac brzog krila iz Gane zaustavio Jurčenko. Već u narednom napadu u opasnoj kontri je bio i Ivanić, ali mu je lopta pobegla, izgubio je kontrolu, a onda nehotice faurilao čuvara mreže Pjunika.

Ulazila je Zvezda tokom prvog poluvremena i defanzivne probleme, uglavnom zbog propusta u svoj igri. Jednu takvu u 29. minutu napravio je Gelor Kanga, posle čega se otvorila šansa za goste. Ipak, već u narednom napadu šouprogram je napravio Osman Bukari. Kako se otvorio prostor za kontranapad tako je bivši igrač Genta krenuo da trči. Video ga je Katai, poslao loptu duboko na protivničku polovinu, Bukari je ostavio svog čuvara daleko iza sebe, gurnuo dalek for pored Jurčenka, pretrčao ga je bacio Marakanu u trans.

Zvezda je od tog trenutka zaplivala na erupciji emcija, a onda pet minuta kasnije duplirala vođstvo. Ponovo se Bukari poigrao sa svojim čuvarima, poslao upotrebljivu loptu na vrh peterca, a tu ju je u mrežu poslao Kangva. Signilazirao je sudija Mauel Soares Dijas da se radilo o igranju rukom, ali je sačekao VAR, potom i sam gledao snimak. Bilo je jasno da je sve regularno, a onda je usledila i zvanična potvrda – gol!

Ti trenuci potpuno su raširili krila Crvenoj zvezdi i omogućili joj da igra baš onako kako želi. Posle gola na terenu je počeo da se pogirava i Kangva, koji je počeo da deli loptu svojim saigračima, onda je u pravom ttrenutku u 44. minutu poslao loptu Bukariju na desnu stranu. Ponovo je napadač iz Gane pronašao idealan trenutak da uputi udarac, pa se lopta od suprotne stative odbila u mrežu.

Milan Borjan se nije dao uspavati onda kada je njegova ekipa evidetno pala. U 55. minutu ga je testirao Aleksander Gonzales, koji je ušao na poluvremenu, a onda deset minuta kasnije ozbiljno opalio iskosa sa desne strane. Menjala je ta lopta pravac, propadala pravo prema rašljama, ali je Zvezdin kapiten uspeo nekako da je ukroti i spreči šok na Marakani.

Stanković izmenama sredinom drugog poluvremenu uspeo da iskoreni uspavanost svog tima, a onda je na tome dodantno poradio Bukari golom u 70. minutu. Na njegovu igru se samo nadovezao Mitrović, koji je posle odlične varke posla neodbranjiv udarac u mrežu Davida Jurčenka, pokazavši da će biti idealna alternativa saigraču iz Gane.

Crvena zvezda je demonstrirala fenomenalnu brzinu i mogućnosti sa kojima šampion Jermenije nije mogao da izađe na kraj ove večeri. Jasno je da crveno-beli imaju veliki broj napadačkih opcija koje mogu da budu kobne za mnoge protivnike, a šefa struke Dejana Stankovića određeni padovi u igri mogu i da raduju, jer znači da ima još dosta prostora za nadogradju igre i kompletne forme ekipe. Crveno-beli više ne zavise isključivo od igre Aleksanda Kataija ili Mirka Ivanića, kojima je sknut ogroman teret s leđa, već imaju veliki broj individualaca koji mogu da promene tok utakmice. To će predstavljati veliki problem protvnicima kada budu skautirali Stankovićev tim ove sezone. Pjunik je svoju priliiku da dodatno popravi istorijski rezultat u Evropi večeras propustio, pa će pokušati da napravi novi podvig u Ligi Evrope, jer će revanš narednog utorka predstavljati samo formalnost.

CRVENA ZVEZDA - PJUNIK 5:0 (3:0)

/Bukari 29, 44, 70, Kangva 33, Mitrović 77/

Beograd.

Stadion: Rajko Mitić.

Sudija: Artur Dijas (Portugalija).

Gledalaca: 40.456.

Crveni karton: Milan Rodić (Crvena zvezda) u 89. minutu

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga (od 75. Sanogo), Kangva - Bukari (od 76. Mustafa), Katai (od 66. Srnić), Ivanić (od 75. Mitrović) - Pešić (od 69. Pavkov).

Klupa: Popović, Pavkov, Mustafa, Nikolić, Sanogo, Stanković, Leković, Srnić, Gobeljić, Mitrović, Ohi.

Pjunik (4-3-3): Jurčenko - Juričić (od 88. Mladenović), Otubandžo (od 56. Radeski), Harutjunjan (od 66. Nenadović), Zambrano - Žuninjo, Kočuk (od 88. Najarjan), Davidjan (od 46. Gonzales) - Dašjan, Kovalenko, Gajić.

Klupa: Bušnjev, Najarjan, Mladenović, Avagjan, Radeski, Gonzales, Ausi, Nenadović, Gareginjan.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, PRVI MEČEVI

Utorak

Šerif - Plzenj 1:2 (1:1)

/Rašid 36pen - Hori 41pen, Buha 55/

Ludogorec - Dinamo Zagreb 1:2 (1:2)

/Tekpetej 22 - Perić 6, Prad 9 ag/

Monako - PSV 1:1 (0:1)

/Disasi 80 - Verman 38/

Union Sen Žiloaz - Rendžers 2:0 (1:0)

/Teuma 27, Vanzier 76 pen/

Benfika – Midtjiland 4:1 (3:0)

/Gonsalo Ramos 17, 33, 61, Enco Fernandez 40 – Sisto 78 pen/

Sreda

Bode - Žalgiris 5:0 (2:0)

/Vetlesen 33p, Pelegrino 36, Salvesen 58, Hojbraten 61, Espejord 93/

Karabag - Ferencvaroš 1:1 (1:1)

/Ovusu 34 - Boli 17/

Makabi Haifa - Apolon Limasol 4:0 (1:0)

/Pejbernes ag 38, Mohamed 54, 62, Pjero 79/

Dinamo Kijev - Šturm 1:0 (1:0)

/Karavajev 28/

Crvena zvezda - Pjunik 5:0 (3:0)

/Bukari 29, 44, 70, Kangva 33, Mitrović 77/


tagovi

FK Crvena zvezdaPjunikLiga šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara