Budite oprezni večeras: Boka čuva tim za Kopa Libertadores, vraća se Zarate posle 299 dana

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.11.20. | 23:01

Migel Anhel Ruso će izostaviti glavne adute zbog okršaja sa Internasionalom u noći između srede i četvrtka

Ako je nešto u kladioničarskom svetu "kec", onda je to meč koji Boka igra na svojoj Bombonjeri. Ipak, igrači kladionice MOZZART večerašnji okršaj giganta iz Buenos Ajresa sa Lanusom moraju da dočekaju sa ozbiljnom dozom opreza, pošto će trener domaćeg tima Migel Anhel Ruso najverovatnije izvesti rezervni sastav za ovaj meč.

Razlog je jasan. Boka je između dva kupa, argentinskog Liga kupa i Kopa Libertadores, u ovom trenutku izabrala onaj važniji - međunarodni. Argentinski mediji najavljuju da će Ruso izvesti još kombinovaniji tim od onog koji je izgbio od Taljaresa (0:1), a sve u svrhu čuvavanja ekipe za meč megaderbi sa Intersnasionalom u osmini finala Kopa Libertadores. Odmor će dobiti oni igrači koji će biti u planu u noći između srede i četvrtka (01.30), pa nije isključeno da razlika između dva tima Boke u ova dva meča bude potpuna.

Izabrane vesti

Postoji eventualna mogućnost da u sastavu budu golman Esteban Andrada i vezista Horman Kampucano, jer nisu imali minutažu u reprezentaciji, što nije bio slulčaj sa Frankom Fabrom i Edvinom Kardonom.

ODMOR ZA TANDEM TEVEZ - SOLDANO

Drugi Rusov cilj je da sačuva napadači tandem Karlos Tevez - Franko Soldano. Tako će u startnu postavu, drugi put ove sezone Mauro Zarate, uz Ramona Abilu. Verovali ili ne Zarate je poslednji put bio starter u januaru ove godine protiv Independijentea i od tada je prošlo čak 299 dana. Veliki problem su mu pravile povrede, imao je tri uzastopna peha, a potom je zapao i u drugi plan god trenera Rusa. Problem je stvaralo i to što je odugovlačio sa aktiviranjem klauzule oko automatskog produžetka saradnje. Nekoliko nedelja je trajalo to pregovaranje oko potpisa i dogovor je na kraju potpisan, a samim tim propala mogućnost da Boka bez Zaratea ostane već u decembru.

Gonzalo Maroni i Nikolas Kapaldo će se boriti za mesto u veznom redu, a posle pomilovanja uprave kluba na teren bi konačno mogao i Sebastijan Vilja.

Ukoliko Andrada ipak ne bude na golu, tu će se naći Agustin Rosi, a poslednju linju bi trebalo da čine Hulio Bufarini ili Leonadro Hara, zatim Karlos Zambrano, Lisandro Lopez ili Renco Đampaoli i Emanuel Mas. Ukoloko Đampaoli bude u timu to će biti njegov debitantski meč za prvi tim aregntinskog giganta.

Treba imati na umu da Migelu Anhelu Rusu Kup Argentine ipak nije potpuno nebitan jer on vodi u takozvanu "zonu šampiona", ali će pred sobom imati još dva kola za popravni. Pobeda u ovoj utakmici važna, ali je Kopa Libertadores trenutno apolutni prioritet.

LANUS BLISTA NAKON ELIMINACIJE SAO PAULA

Lanus je poslednji u ovoj grupi sa samo jednim bodom, ali je raspoleženje u taboru ekipe Luisa Zubeldije na izuzetnom nivou posle podviga i eliminacije Sao Paula na Morumbiju u 1/16 finala Kopa Sudamerikana. Lanus je do prolaska stigao zahvaljujući golu Nikolasa Orsinija u 93. minutu i puna samopouzdanja ide na noge Bolivaru u meču somine finala (sreda 23.15). Ipak, Zubeldijinom timu nikako ne cvetaju ruže u Liga kupu Argentine i samo ga pobeda ostavlja u trci za "fazu šampina". Iz tog razloga neće biti prostora ni za kakave eksperimente kada je u pitanju sastav tima za meč na Bombonjeri.

LIGA KUP ARGENTINE:

Petak:

Arsenal Sarandi - Union Santa Fe (u toku)

23.20: (1,52) Boka Juniors (3,80) Lanus (6,25)

Subota:

01.30: (3,05) Banfild (3,25) River Plejt (2,25)



tagovi

Boka juniorsLanus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara