Budućnost na Zvezdu bez najvećeg talenta?

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 18:00

Problem za Podgoričane

Meč sezone u ABA ligi se bliži, a stoga je i svaka vest za predstojeći okršaj Budućnosti i Crvene zvezde u Podgorici zanimljivija i važnija nego inače.

Ona najnovija ne ide na ruku Podgoričanima. Najveći talenat crnogorskog tima Fedor Žugić se povredio na jučerašnjem meču protiv Zadra i pod velikim je znakom pitanja za derbi u nedelju, javljaju Vijesti.

Izabrane vesti

Žugić igra na poziciji beka, ima samo 17 godina i ovo mu je prva prava profesionalna sezona u seniorskom sastavu Budućnosti. Košarkaška javnost u regionu je složna u oceni da se u Budućnosti odavno nije pojavio veći talenat o čemu govori i njegov rekord u Evroligi kao najmlađeg debitanta sa 15 godina i 157 dana. U proseku ove sezone igra nešto više od 10 minuta po meču i postiže 3,5 poena, ali treba istaći da je tek od dolaska Dejana Milojevića postao standardan član prve petorke. Partiju sezone je odigrao protiv Cibone kada je ubacio 20 poena uz šut za tri poena 6/7.

(1,25) Panatinaikos (17,00) Crvena zvezda (4,40)

Žugić je juče protiv Zadra povredio skočni zglob. Prvi snimci su pokazali da nema oštećenja, ali igrač i dalje oseća bolove, ne može da hoda i pretpostavlja se da mu sledi pauza od nekoliko dana što ga stavlja pod ozbiljan rizik za derbi u nedelju.

Okršaj Budućnosti i Crvene zvezde u Morači će verovatno biti ključni meč sezone u borbi za prvo mesto pred plej-of. Crveno-beli imaju dva poraza, a Budućnost tri i samo joj pobeda nad Zvezdom igra u borbi za prvo mesto. Zvezda posle Morače ima još duele protiv FMP-a i Igokee kući, odnosno protiv Cedevite Olimpije i Zadra u gostima. Budućnost ima nešto lakši raspored pošto gostuje Mornaru i Krki, te dočekuje Cedevitu Olimpiju i Megu.

-------------------

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita i isplate dobitaka - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.


tagovi

Fedor Žugić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara