Niko Kovač (Foto: AFP)
Niko Kovač (Foto: AFP)

Budućnost Nika Kovača u Monaku neizvesna

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.12.21. | 03:03

Pod lupom vlasnika Kneževa Dmitrija Ribolovljeva i sportski direktor Pol Mičel

Pravo niotkuda, sat vremena pre ponoći, a sedam dana pošto su francuski klubovi otišli na zimski raspust, ugledni L’Ekip javlja – sudbina Nika Kovača u Monaku je neizvesna!

Pomalo iznenađujuća vest, s obzirom na to da je tim iz Kneževine u poslednje tri nedelje prvog dela skočio sa devete na šestu poziciju, a pobedom nad Renom, prvom u aktuelnoj sezoni protiv nekog od vodećih pet timova u Ligi 1, zatvorio jesenji deo sezone udaljen svega četiri boda od mesta koje na kraju sezone vodi u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Međutim, vlasnik kluba Dmitri Ribolovljev nije zadovoljan. Hrvatskom stručnjaku se, tvrdi francuski list, zamera zbog nedostatka individualnog napretka unutar tima i sve udaljenijeg odnosa između trenera igrača, te nekadašnji menadžer Bajerna neće u miru moći da provede ostatak planiranog odmora. Pride ni rezultati nisu zadovoljavajući, jer podsetimo, osim što je slabo rangiran u domaćem prvenstvu, Monako je letos u poslednjem krugu kvalifikacija ostao bez Lige šampiona.

Nije bezbedan ni sportski direktor Pol Mičel. Englez je pod lupom ruskog milijardera zbog uspešnosti transfera koje je obavio u prethodnih godinu i po dana otkako je preuzeo pomenutu fuknkciju u klubu.

Istina, kupovine Kevina Folanda (11.000.000 evra, po pet golova i asistencija u Ligi 1 ove sezone) i Kaja Enrikea (8.000.000 evra) bili su čisti pogoci, međutim, svi ostali tretiraju se kao promašaji za sada. Od Krepina Dijate (16.700.000 – tri gola za sezonu i po), preko Majrona Boadua (17.000.000 – dva gola, jedna asistencija na 25 utakmica), Aleksandera Nibela (pozajmica) i Ismaila Jakobsa (6.500.000), a očekivanja za sada nije ispunio ni Aksel Disasi (13.000.000).

O potencijalnim Kovačevim zamenama još je rano govoriti, uprava Monaka još će razmotriti njegovu sudbinu, ali nema sumnje, hrvarski stručnjak moraće da obrati pažnju na svaki naredni korak.


tagovi

Niko KovačMonako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara