Fudbaleri Santosa (Foto: Reuters)
Fudbaleri Santosa (Foto: Reuters)

Buđenje uspavanog velikana: Santos srušio Fluzao i pobegao iz opasne zone (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 02:15

Mimo svih očekivanja, Fluminense oboren na Vili Belmiro

Izgleda da je strah od ispadanja u Seriju B večeras bio veći motiv od borbe za mesta koja vode u Kopa Libertadores. Kako drugačije opisati pobedu posrnulog Santosa nad Fluminenseom, koji je na stadion Vila Belimro došao osokljen sa dve vezane pobede, dok je četa Fabilja Kariljea samo jednom u poslednjih 15 utakmica osetila slast trijumfa. Posrnuli velikan je ipak uspeo da prevaziđe sve probleme i pred svojim navijačima upiše zlata vrednu pobedu - 2:0 (1:0).

Udahnuo je Santos konačno vazduh. Prestao da se davi u opasnoj zoni i stao iznad crte. Trijumfom nad sastavom iz Rio de Žaneira stigao je do 16. pozicije sa tri boda više od Žuventuda i izgledi velikana da opstane u Brazileirau naprasno deluju daleko bolje. Fluzao je sa druge strane pretrpeo veliki udarac u borbi za mesto u elitnom takmičenju Južne Amerike. Posle 28 kola je osmi na tabeli, sa dva boda manje od šesto plasiranog Internasionala, koji trenutno u rukama drži poslednju kartu za Kopa Libertadores (kvalifikacije). Razlika koja svakako nije nepremostiva, ali nema sumnje da su trener Markao, njegovi izabranici, ali i navijači kluba računali na bodove na Vili Belmiro. Makar na jedan. Ostali su ipak praznih šaka.

Izabrane vesti

Dominirao je Santos u prvom poluvremenu, imao nekoliko izglednih prilika, dok je gost retko pretio. Domaćin je na kraju iskoristio jednu šansu i na odmor otišao sa golom viška. Zasluženo. U nastavku ipak druga slika, Fluminense je pritiskao, tražio izjednačenje, bio daleko bolji rival, ali je zbog daleko otvorenije igre ostavio puno prostora rivalu, koji je to znalački kaznio već u 61. minutu. U nastavku se igrali isključivo pred golom Santosa, ali je odbrana sastava sa Vile Belmiro izdržala i napravila veliki korak ka opstanku.

Na samom startu je domaćin ozbiljno pripretio i pravo je čudo kako u osmom minutu nije stigao do prednost. Posle kornera sa leve strane najviši u skoku bio je Madson, snažno je tukao glavom, ali je Markos pokazao da poseduje neverovatne reflekse. Nekako je uspeo da zaustavi loptu da odsedne u mreži, odbio je u prečku, da bi otišla u polje. Defanzivci Fluzaa su eskpresno otklonili opasnost.

Ipak, nije Markos mogao ništa u 33. minutu. Sjajan centaršut Zanosela, uočio je da se Madson dobro kreće i poslao mu perfektnu loptu, da bi vezista Santosa sa ivice peterca glavom poslao loptu u mrežu rivala - 1:0.

Pretio je Santos i u nastavku, u par navrata bio za malo neprecizan, pa do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata.

U jeku napada Fluminenesea po povratku sa pauze, pukla je kontra. Sjajno su je istrčali ofanzivci domaće ekipe, Madson je sa desne strane poslao loptu u sredinu, da bi se na pravom mestu našao 36-godišnji Dijego Tardeli, koji je sa ivice peterca, u padu, gura u mrežu Fluzaa za 2:0.

BRAZIL 1 - ZAOSTALI MEČEVI 23. KOLA

Četvrtak

Baija - Seara 1:1 (0:0)

/Žilberto 57 - Mendoza 54/

Santos - Fluminense 2:0 (1:0)

/Madson 33, Tardeli 61/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazilska Serija ASantosFluminenseDijego Tardeli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara