Huan Rodrigez (©AFP)
Huan Rodrigez (©AFP)

Bukaramangini veterani unose nemir u Onse Kaldas i vuku Leoparde u doigravanje

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 23:05

Kolumbija 1: Najveća pretnja po domaćina su Šerman Kardenas i Maurisio Moreno

Nikada Atletiko Bukaramanga nije spadala u red velikana u Kolumbiji, nikada nije podigla trofej. Možda i zbog toga što talenti kojima se predviđala blistava budućnost nisu doživeli puni cvat, stali su u fudbalskom razvoju. Niti su doneli titulu, niti trofeje. O mnogima će navijači Leoparda raspredati priče, a onaj za kim najviše žale što nije dotaknuo zvezdane visine je Šerman Kardenas.

Da jeste, zasigurno ove sezone Bukaramanga u kolumbijskoj Aperturi ne bi sa veteranom, koji je u mladosti poređen sa Dejvidom Bekamom, ne bi lovila doigravanje. Ide Atletiko Bukaramanga na pogon starih kajli, pokreću je igrači koji gaze četvrtu deceniju i upravo od njih najviše strahuje Onse Kaldas (03.00).

Izabrane vesti

Vratio se Šerman Kardenas minulog leta u klub u kome je ponikao, nema impozantnu statistiku, ali je ofanzivac žila kucavica tima. Sjajno sarađuje sa napadačima, daje notu igri iz drugog plana, a posebnu konekciju ostvario je sa prvom strelom tima Maurisiom Morenom.

Bukaramanga je među efikasnijima u ligi, ali osim Maurisija Morena, nekadašnjeg igrača Onse Kaldasa, nema izrazitog strelca. Na devet utakmica 36-godišnji Moreno pet puta zatresao je mrežu, a večeras će predvoditi napad svog tima na stadionu Palograndeu. Prvi put ove seyone u Aperturi sastaće se Onse Kaldas i Bukaramanga, koja bi se u slučaju da trijumfuje poravnala sa domaćinom i popela se na pozicije koje vode u doigravanje.

U silaynoj putanju je Onse Kaldas, na prethodne tri utakmice nije trijumfovao, dok je sa druge strane Bukaramanga počela da se diže. Slavila je golom Morena sa kreča u prošlom kolu, poražena je samo jednom u poslednjih mesec i po dana, i spremna je da prekine post. Pet godina Leopardi nisu bacili na kolena Onse Kaldas, još jedna propuštena prilika vratiće ih korak unazad u borbi za doigravanje.

KOLUMBIJA 1 - 14. KOLO

Subota

La Ekvidad - Deportivo Kali 0:0

Independijente Medeljin - Envigado 2:1 (1:0)

Deportivo Pereira - Deportes Tolima 0:2 (0:2)

Nedelja

Patriotas - Atletiko Nasional 0:2 (0:0)

Junior - Alijansa Petrolera 3:1 (2:1)

Agvilas - Jaguares 1:1 (1:1)

/Otalvaro 37 - Rohas 43/

Ponedeljak

Amerika Kali - Miljonarios 3:2 (1:0)

/Sijera 31, 65, Moskera 86 - Rivera 90+1, Vargas 90+2/

Santa Fe - Union Magdalena 1:0 (0:0)

/Mena 51ag/

Kortulua - Deportivo Pasto (u toku)

Utorak

03.00: (2,10) Onse Kaldas (3,00) Bukaramanga (3,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKolumbija 1Atletiko BukaramangaOnse Kaldas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara