Startna postava Crvene zvezde (©FK Crvena zvezda)
Startna postava Crvene zvezde (©FK Crvena zvezda)

Bukari i Mitrović kao stvoreni za efektnu tranziciju, Milojević improvizovao sa špicem – bekovi kreirali pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.01.23. | 16:52

Zvezda u prvoj pripremnoj utakmici savladala Lehiju iz Gdanjska – 3:1

Otkako je Zvezda stigla na pripreme u Antaliju, insistira Miloš Milojević na efektnoj tranziciji. To je model po kome želi da igraju crveno-beli u nastavku sezone – da se brzo oslobađaju lopte i da krila što više učestvuju u igri, i napadaju prostor. Za takvu igru su kao stvoreni Stefan Mitrović i Osman Bukari, „jeli“ su prostor, utrčavali iza leđa Lehijine odbrane i kroz saradnju sa bekovima načeli rivala, a mat je stigao Kingsa Kangve – 3:1 (1:1).

Kreirali su levi bekovi pobedu Zvezde u prvoj pripremnoj utakmici, namestili su dva gola oštrim ubacivanjima. Aktivni su bili Irakli Azarov u prvom poluvremenu, odnosno Milan Rodić u nastavku, opterećivali su desni odbrambeni bok Lehije i naterali protivnika, kroz saradnju sa krilima, da se pomeri. Trasirali su put crveno-belima do uspešnog starta, da bi Aleksandar Katai oduzetom loptom i asistencijom potvrdio da su crveno-beli i dalje najspokojniji kada je na terenu. Čak i kada igra kao klasičan špic.

Izabrane vesti

Eksperimentisao je Miloš Milojević, gurnuo je Mustafu Ibrahima u špic i nije bio na dobitku. Čitav meč odigrala je Zvezda bez klasične „devetke“, u nastavku je najistureniji bio Aleksandar Katai, a akcenat je bio na igri po bokovima. Želeo je strateg crveno-belih u prvom poluvremenu da vidi koliko će, pre svih, izvući iz mladih snaga, i kako će se snaći novopridošlica Lazar Nikolić i Gruzin, i meč je počeo u sastavu: Borjan – L. Nikolić, Leković, Dragović, Azarov – V. Nikolić, Kanga – Bukari, Ivanić, Mitrović – Mustafa.

Nije srpski šampion preskakao linije, kroz pas igru iznosio je loptu. Spuštao se Gelor Kanga između Aleksandra Dragovića i perspektivnog štopera Stefana Lekovića i sa centra tražio solucije na krilima. Pokušavao je da podvali loptu u prostor i omogući Osmanu Bukariju i Stefanu Mitroviću da odbranu Lehije napadaju licem i da to budu situacije „jedan na jedan“. Upravo posle razornog udarca gabonskog veziste poveli su crveno-beli.

Dušan Kucijak odbio je loptu do Iraklija Azarova, a gruzijski levi bek je uputio oštar centaršut na drugu stativu. Preskočila je lopta hravtskog štopera Marija Maloču, spora je bila reakcija nekadašnjeg igrača splitskog Hajduka. Osman Bukari ostao je sam, primio loptu i raspalio. Saveznik mu je bila stativa…

U mundijalskoj formi je Osman Bukari, čuvari nisu mogli da ga uhvate ni lasom. Ni povlačenjem nisu mogli da ga zaustave, špartao je po desnom boku i konstantno ulazio u sredinu. I tražio Stefana Mitrovića na suprotnom krilu kada nisu prolazili lažnjaci, kako bi stvorio poziciju za udarac. Pretila su Zvezdina krila, a kod Lehije kapiten Maćijej Gajos. Posle njegovog slobodnjaka poljski klub je uz dosta sreće – zakačila lopta Veljka Nikolića – izjednačio preko Kubickog. Poklopio je loptu s ivice kaznenog prostora.

Pali su crveno-beli, nisu mogli sve vreme da vrše pritisak, i tada je Lehija stvorila najviše prilika. Konrado i Gajos su pretili, a tim iz Gdanjska bio je potpuno bezopasan u drugom poluvremenu kada su napustili teren. Promenio je Miloš Milojević celu ekipu, dobila je Zvezda na svežini i prodornosti koja ju je krasila početkom utakmice, i ponovo je zahvaljujući ubacivanju sa levog boka povela. Kombinovali su Jegor Prucev i Milan Rodić, a iskusni levi bek je zavrnuo na peterac. Nije uspeo Mituljikić da zahvati loptu, naleteo je Pjetržak i sproveo je u mrežu.

Promenio je ritam Jerog Prucev, u nekoliko navrata driblinzima uspeo da se otarasi igrača Lehije. Oprobao je i udarac sa distance… Kontrolisala je Zvezda meč, sakrila je loptu i posle greške Poljaka u opasnoj zoni stavila tačku na utakmicu. Oduzeo je loptu Aleksandar Katai pred golom rivala klizećim startom, skenirao postavku i uposlio Kingsa Kangvu koji je tukao iz prve po zemlji u dalji ugao. I tako overio pobedu crveno-belih na startu priprema u Antaliji.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

CRVENA ZVEZDA – LEHIJA GDANJSK 3:1 (1:1)

/Bukari 14, Pjetržak 71ag, Kangva 79 – Kubicki 39/

Antalija

SC Kalista

Žuti kartoni: Dragović, Prucev (Zvezda), Gajos (Lehija)

Crvena zvezda: Borjan – L. Nikolić, Leković, Dragović, Azarov – V. Nikolić, Kanga – Bukari, Ivanić, Mitrović – Mustafa.

Igrali su još: Vasiljević, Gobeljić, Eraković, Pankov, Rodić, Mijailović, Krstičić, Kangva, Mituljikić, Prucev, Katai, Srnić.

Lehija Gdanjsk: Kucijak – Bartovski, Tobers, Maloča, Pjetržak – Sezonijenko, Kubicki, Nalepa, Konrado – Gajos, Zvolinski.

Igrali su još: Flavio, Teracino, Pila, Kastegren, Bjeganski.



tagovi

FK Crvena zvezdaLehija GdanjskMiloš MilojevićPrijateljske utakmice

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara