©Starsport
©Starsport

Bukarijeva životna forma donela Zvezdi tri boda u Novom Sadu i spokojan put u Bern (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.11.23. | 17:57

Slavlje ekipe Baraka Bahara na Karađorđu - 2:1

Postigao je Osman Bukari 15 golova u prošloj sezoni, od čega 12 u Mozzart Bet Superligi, ali igre koje pruža u ovoj sezoni bez sumnje predstavljaju njegova najbolja izdanja u dosadašnjoj igračkoj karijeri. Brzi napadač iz Gane sa dva gola obezbedio je tri dragocena boda Crvenoj zvezdi u Novom Sadu i produžio niz pobeda srpskog šampiona na Karađorđu. Beograđanima je ovo bila 11. vezana pobeda nad Vojvodinom u Srpskoj Atini, koja je bila posebno važna uoči verovatno najvažnije utakmice ove jeseni protiv Jang Bojsa u Bernu (utorak, 21.00) - 2:1 (2:1).

U stručnom štabu Baraka Bahara imaju razloga za zadovoljstvo osvojenim bodovima, mada je ponovo bilo padova u igri Crvene zvezde. Razlozi za to mogli su da stoje i u ogromnom imperativu koji je nosio ovaj meč, mada su gosti ovoga puta na pravi način uspeli da iskontrolišu situaciju, spreče ozbiljnije nalete domaćina u drugom poluvremenu i praktično rutinski obezbede slavlje.

Izabrane vesti

Osman Bukari je došao do brojke od sedam postignutih golova u ovoj sezoni, uz četiri asistencije, ali bez obzira na brojke nema nikakve dileme da se bez sumnje radi o najkonretnijem igraču iz navele crveno-belih u ovoj sezoni, što je uostalom pokazao i na mečevima Lige šampiona. Sada je bio direktno zaslužan i za važnu pobedu u Mozzart Bet Superligigi.

Crvenoj zvezdi posao na putu ka pobedi nije olakšalo ni to što je do prednosti stigla već u trećem minutu, pošto je samo 10 minuta kasnije Vojvodina izjednačila preko Radomira Milosavljevića.

Naser Điga je demonstrirao još jedan fudbalski kvalitet, pošto je iz poslednje linije poslao sjajnu dubinsku u prostor za Osmana Bukarija. Raspoloženi ofanzivac iz Gane je snažno tukao iskosa sa desetak metara iskosa sa desne strane, mada pogodak u ogromnoj meri ide i na dušu Lazara Carevića, koji je proilično loše reagovao, pa mu je lopta zakačila rame i završila u bližem uglu.

Ekipa Baraka Bahara je dva minuta pre izjednačenja vrlo lako mogla da duplira prednost. In Bom Hvan je posle nekoliko odličnih poteza, namestio loptu loptu na levu nogu i sa 13-14 metara udaljenosti pogodio sam rogalj gola Vojvodine. Lale su se tada trgle i konačno krenule da odgovaraju na terenu.

Odbrana gostiju je ozbiljno zaspala u 13. minutu, pošto je dozvolila da se Milosavljević provuče između dvojice štopera Đige i Dragovića. Njegovu kretnju je u pravom momentu uočio Đorđe Crnomarković, koji se našao ulozi izjednačenja

Zvezda je dominirala najvećim tokom prvog poluvremena, mada je posle primljenog gola prošla kroz desetominutnu krizu. Imali su Novosađani još jedan opasan napad, na sličan načon organizovan kao i kod izjednačenja, usledio je dubinski pas, ali je Glazer ovoga puta na vreme istrčao i došao do lopte.

Gosti su do nove prednosti stigli neposredno nakon što je zbog povrede teren napustio Mateus Indio, a u igru ušao Norman Kembel. Hvan i Ivanić su napravili višak na levom boku, vezista iz Bačkog Jarka je poslao loptu u srce peterca, gde je dva puta uzastopno loptu promašio Gruzin Guram Giorbelidze, a Endijaje uspeo da pošalje loptu pred Bukarija, kojem nije bilo teško da matira Carevića.

Baharov tim je u drugom poluvremenu ponovio blede trenutke iz nekih ranijih mečeva ove sezone, mada Vojvodina nije uspevala da stvori preveliki broj prilika. Jednu od najboljih već na samom startu nastavka propustio je Kembel, koji je dobro šutirao sa 12-13 metara udaljenosti, ali je Glazer dobro zatvorio ugao i ukrotio tu loptu.

Imali su gosti nekoliko šansi da ranije reše posao po pitanju pobednika ovog meča. Ivanić je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora u 52. minutu, dok u 76. minutu Vladimir Lučić stavio na muke Carevića udarcem iskosa sa leve strane. Bahar je osvežavao redove uvođenjem, prvo Mijailovića i Mijatovića, a potom i pomenutog Lučića, koji je u 70. minutu ušao umesto vidno umornog Kange.

Sve to je omogućilo gostima da prodišu u završnici utakmice, uspostave kontrolu dešavanja na terenu i obezbede mirnu završnicu meča.

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA 1:2

/Milosavljević 13 - Bukari 3, 27/

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Sudija: Milan Ilić

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 5,5 – Lazarević 5,5, Jeličić 5,5, Crnomarković 6,5, Giorbelidze 5 – Salgueiro (od 25. Kembel 6), Milosavljević 6,5 – Radulović 5,5 (od 65. Ivanović -), Zukić 6, Malbašić 5,5 (od 65. Nikolić -) – Vukanović 6,5.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Glazer 6 – Nedeljković 6,5, Điga 7, Dragović 6,5 Nikolić 6,5 – Stamenić 6 (od 59. Mijailović 6) – Bukari 8 (od 86. Spajić -), Kanga 6,5 (od 70. Lučić -), Hvan 7, Ivanić 7 – Endijaje 7 (od 59. Mijatović 6,5)

Igrač utakmice: Osman Bukari 8


MOZZART BET SUPERLIGA, 16. KOLO

Petak:

IMT - Spartak Subotica 0:1 (0:0)

/Stanojev 80/

Subota:

Radnik Surdulica - Mladost Lučani (0:1)

/Kunić 59 - Varjačić 19/

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2

/Milosavljević 13 - Bukari 3, 27/

18.30: (1,55) Partizan (4,10) TSC (6,25)

Nedelja:

13.00: (2,15) Radnički 1923 (3,35) Novi Pazar (3,45)

15.00: (2,30) Javor (3,30) Voždovac (3,20)

15.00: (2,85) Radnički Niš (3,20) Čukarički (2,55)

18.30: (2,10) Železničar Pančevo (3,40) Napredak (3,60)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara