Moises Kaisedo (Reuters)
Moises Kaisedo (Reuters)

BUM! Arsenal ponudio skoro 70.000.000 evra za Kaiseda

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 12:35

Totalni juriš na titulu!

Arsenal je spremio svoju transfer bombu!

Transferi Leandra Trosara iz Brajtona i Jakuba Kivijora iz Specije za skoro 50.000.000 evra su bili samo uvod za najveći transfer Tobdžija ove zime. Najnovije vesti sa Ostrva glase da je Arsenal ponudio 60.000.000 funti (nešto manje od 70.000.000 evra) za ekvadorskog vezistu Moisesa Kaiseda iz Brajtona.

Izabrane vesti

Da li će to biti dovoljno, videćemo narednih dana... Podsetimo, Brajton je već odbio Čelsijevu ponudu tešku 55.000.000 funti za Kaiseda jer vrednuje svoj biser na čak 85.000.000 evra. To je početna pregovaračka pozicija, pa za očekivati je da i klub sa juga Engleske koriguje finansijske zahteve.

Da li baš toliko, koliko se nada Arsenal?

Brajton se nada da će i Arsenal podići početnu ponudu ali i da će napraviti licitaciju sa Čelsijem jer se očekuje i nova ponuda Plavaca. Za nekih 75.000.000 do 80.000.000 evra, posao bi mogao da se završi.

Arsenalu je posle povrede Elnenija neophodno pojačanje u centralnom delu veznog reda gde Mikel Arteta trenutno ima na raspolaganju Granita Džaku, Tomasa Partija i neubedljivog Alberta Samija Lokongu na koga španski trener ne računa baš najozbiljnije. Bilo kakvo odsustvo Partija ili Džake bi bio ozbiljan hendikep za londonski tim koji vodi u šampionskoj trci i ima dobru šansu da se okiti titulom koja je uoči sezone izgledala samo kao san.

Zato je Arsenal ove zime već intervenisao na pijaci transferima Kiviora i Trosara kako bi pojačao klupu i dodao gas u šampionskoj trci jer je ovo šansa koja ne sme da se propusti.

Kaisedo ima samo 21 godinu, igra u strašnoj formi i definitivno bi bio energetska injekcija Tobdžijama. Podsetimo, Mančester Junajted je imao Kaiseda u pukama pre dve godine, sve je bilo dogovoreno oko transfera vrednog 5.000.000 evra ali je klub sa Old Traforda u poslednjem momentu odustao zbog provizija koje je trebalo da isplati agentima i tako je Ekvadorac završio u Brajtonu gde je eksplodirao.

Sa Kaisedom kao kapitalnim pojačanjem, Arsenal bi svima poslao jasnu i glasnu poruku: Juriš na titulu!


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Mojzes Kaisedo

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara