Buongiorno Italia: „Afera mejl“ bukti u Interu

Vreme čitanja: 7min | pon. 13.07.20. | 12:49

Zaniolo ostaje u Romi, Ronaldo napada sve moguće rekorde, u Laciju krive sve redom za propast u finišu sezone

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Remi Napolija i Milana, od koga je najviše koristi imala Roma, izjave i signali Nikoloa Zaniola i Kristijana Ronalda da žele da ostanu u Romi i Juventusu i nova afera u Interu oko mejla Antonija Kontea koji je završio i na pogrešnoj adresi, glavne su priče u italijanskoj sportskoj štampi.

Izabrane vesti

Analizira se vertikalni pad igre i rezultata Lacija, kao i motivi velikog broja penala koji se dosuđuju u Seriji A.

LA GAZZETTE DELLO SPORT

Milan je bio i ostao gunđalo”, upotrebila je Gazeta nadimak trenera Napolija i bivšeg kormilara Milana Đenara Gatuza za vodeći naslov povodom remija između dva tima na San Paolu, 2:2. List konstatuje da je Milan završio bez poraza i sa sedam od mogućih devet bodova triling utakmica za osam dana u kojima je pobedio Lacio i Juventus i remizirao sa Napolijem, uz čak devet golova. Iz izveštaja lista se zaključuje da su Rosoneri daleko zadovoljniji podelom bodova nego Azuri. U tekstu se kaže i da su Teo Ernandez i Frank Kesi pokazali da su motori novog Milana i zalog za budućnost tima koji će Rangnik preuzeti za tri nedelje.

Naš Nikola Maksimović je proglašen za najlošijeg igrača utakmice zajedno sa Donarumom, ocenjeni su sa 5,5. Gazeta priznaje da je Maksimović dobro čuvao Ibrahimovića i zatim Rebića, ali da je napravio veliku i skupu grešku intervencijom na Bonaventuri, bez obzira što je televizijski snimak pokazao da je srpski reprezentativac zahvatio loptu, a ne stopalo igrača Milana.

Gazeta prenosi i reči Paola Maldinija koji ni posle serije dobrih rezultata ne odustaje od svog stava preme odluci vlasnika kluba da dovedu Rangnika: „Sve bih ponovio što sam rekao o slučaju Rangnik”. Izjava Maldinija je samo potvrdila da će posle Bobana i kapiten legendarnog Milana, koji je osvojio pet naslova prvaka Evrope, napustiti Milanelo.

Juve, u Evropi je potreban drugačiji fudbal”, naslov je komentara Ariga Sakija u kome upozorava kolegu Mauricija Sarija da sa igrom koju pokazuje Stara dama u Seriji A nema šta da traži u Ligi šampiona. U drugom tekstu posvećenom Juventusu, Gazeta piše da Kristijano Ronaldo ima nekoliko personalnih ciljeva: prvi je da postane prvi igrač koji je osvojio titulu najboljeg strelca u Premijer ligi, Seriji A i španskoj La Ligi; drugi je da proba da osvoji Zlatnu kopačku, a treći da postane najefikasniji fudbaler Juvea u jednoj sezoni i obori rekord Borela iz sezone 1933/34, kada je italijanski predratni reprzentativac postigao 31 gol.

Od sna do noćne more: nema više Lacija”, naslov je detaljnog sagledavanje trenutka Nebeskoplavih. „Povrede, loša forma najboljih fudbalera, polemike, klima sukoba svih protiv svih, pa opet Inzagi razmišlja kako da vrati tim na pravi kolosek”, piše Gazeta i najavljuje da bi katastrofalan kraj sezone mogao da ima za posledicu odlazak par najboljih igrača, uključujući Sergeja Milinkovića Savića i Ćira Imobilea.

Zaniolovo obećanje: Romo, ostajem. Tako će Nikolo da postane novi barjak”, navodi Gazeta da je mladi fudbaler jasno stavio do znanja da ne želi da se seli iz Večnog grada. „Roma ne želi da ga proda i spremna je da odoli čak i nepristojnim ponudama. Ako bi klub bio prodat američkom tajkunu Danu Fridkinu, Zaniolo bi postao novi simbol Rome“.

Konte želi drugo mesto i sa Lautarom traži put za dodatnih 10.000.000 evra”, izveštava milanski dnevnik da trener Nerazura žarko želi da osvoji drugo mesto i zadrži jednocifrenu bodovnu razliku u odnosu na Juve, dok na drugoj strani postoji i ekonomksi motiv za osvajanje titule vicešampiona. Naime, po potpisanim ugovorima sa sponzorima, Inter bi od četvrtog mesta inkasirao 16.700.000 evra, ako bi stigao drugi, suma bi se popela na 26.900.000 evra, odnosno malo više od 10.000.000 miliona. U drugom tekstu o Interu, Gazeta svedoči o odluci kluba da novčano kazni Brozovića sa 100.000 evra zbog vožnje automobila u alkoholisanom stanju. Za razliku od Najngolana koji je pre dve godine udaljen iz ekipe, Brozović će biti regularno na terenu protiv Torina, jer Konte na klupi nema alternativu, odnosno ima samo Borha Valeru, budući da su Sensi, Barela i Vesino povrđeni.


CORRIERE DELLO SPORT

Hoću da ostanem”, stavlja u prvi plan Korijere želju Nikola Zaniola da nastavi karijeru u Romi. „Nikola traže u inostranstvu i u Italiji, ali on se nada da postane stub Rome kao što je to bio Toti. U klubu su obećali da će učiniti sve što mogu da ga ne stave na transfer listu. Prvi cilj Rome i Zaniola je puna forma u avgustu i juriš na Ligu Evrope”, piše rimski dnevnik. Na unutrašnjim stranama se Zaniolo predstavlja kao Romin alhemičar, budući da koristi citate iz Koeljovih romana, i ima kvalitete da oboji, do sada prilično sivu, sezonu Đalorosih. Korijere piše i da je Roma u prethodnoj nedelji otkrila novog defanzivca na koga može da se osloni: Ibanjeza.

Lacio ključa”, naslov je ispod zaglavlja s kojim se najavljuje serija članaka o krizi kroz koju prolaze Nebeskoplavi. List piše da je Inzagi očitavao bukvicu igračima posle meča sa Sasuolom, a da je Lotito toliko besan da nije isključeno da u slučaju novog poraza, od Udinezea, u sredu pošalje tim u karantin do kraja sezone. Na udaru kritika su se našli kondicioni trener, nutricionista i klupski lekar kojim se spočitava serija grehova vezanih za kondiciju, formu, povrede i oporavak. Korijere je izračunao da je Lacio na šest utakmica imao 29 igrača van stroja, pet po meču. Takođe se kaže da rimski klub plaća ceh prosečnoj starosti tima, gotovo 29 godina, dok Sasusolo, primera radi, ima prosek manji od 25 godina. U drugom tekstu se navodi da Lacio mora značajno da pojača svoje redove ako želi da izbegne brukanje u Ligi šampiona.

Inter, nikad ne reci mejl”, naslov je priče u kojoj se otkriva da je mejl koji je Antonio Konte uputio Stivenu Žangu sa listom grešaka koje su napravljene tokom prethodnog prelaznog roka nije stigao samo predsedniku Intera, već je na volšeban način stigao i na elektronsku adresu jednog rukovodioca koji je dirketno apostrofiran kao odgovoran za učinjene greške. U Konetovoj elektronskoj poruci se nalazi i lista sa imenima igrača koje želi za sledeću sezonu i koji nisu svi na liniji sa politikom kluba. Konte želi igrače preko 30 godina, sa velikim platama, tipa Vidal, Džeko, Vertongen. U totalnoj suprotnosti sa ekonomskom logikom i politikom kluba. U tekstu se dodaje da su se u Interu stvorila dva tabora: na jednoj strani su Konte, Orijali i Zaneti a na drugoj Marota, Auzilio i Antonelo. Predsednik Žang će imati nimalo lak zadatak da pomiri dve strane i obnovi dobru atmosferu neophodnu za juriš na skudeto u sledećoj sezoni.

Ruka u kaznenom prostoru. Srediće to Kolina”, najavljuje Korijere da će bivši najbolji arbitar sveta i Infantinov čovek od poverenja pronaći lek za previše različite interpretacije faulova i igranja rukom u šesnaestercu koji su doprineli eksploziji dosuđenih penala u Seriji A i španskoj Ligi.

U Napulju pobedila Roma”, aludira Korijere da je najveću korist od remija Napolija i Milana imao rimski tim jer je pobegao na dva boda Azurima a na četiri Rosonerima.

TUTTOSPORT

CRekord”, nabraja Tutosport šta sve želi da uradi do kraja sezone Ronaldo na ličnom i klupskom planu. „Portugalac traži od svojih drugova maksimalnu koncentraciju u završnici trke za skudeto i već razmišlja o Ligi šampiona. Međutim, Ronaldo ima i nekoliko personalnih ciljeva koje želi da ostvari. Na prvom mestu je da prestigne Imobilea i Levandovskog u trci za titulu najboljeg strelca Serije A i za Zlatnu kopačku. Zatim, nema nikakvi sumnji: Ronaldo ostaje u Juventusu”, tvrdi Tutosport.

U analizi igre Juvea na trećoj strani list upozorava da Juve mora značajno da popravi formu i igru ako želi da stigne do Lisabona i tamo ostvari željeni rezultat. „Za Lisabon je potrebno mnogo više. Utakmica protiv Atalante je ukazala na slabosti Juvea i dala smernice u kom pravcu Sari treba da pripremi tim za završnicu LŠ”, piše torinski list i dodaje da trener Stare dame traži od igrača da igraju sa većim intenzitetom, agresivnije i da lopta kruži većom brzinom. Tutosport najavljuje povratak Demirala koji se oporavio od povrede i predviđa da bi Iguainn i Remzi mogli da budu Sarijevi džokeri u finišu sezone. Što se tiče prelaznog roka, list potvrđuje da Juve radi na dva koloseka za zamenu Iguaina: na prvom je Džeko na drugom je Milik.

Neukrotivi Milan i furiozni Ibra”, naslov je izveštaja sa utakmice Napoli – Milan u kome se hvali istrajnost i držanje Rosonera koji su imali snage da se vrate u igru prosle preokreta Napolija. Tutosport piše i da Ibra nije baš najbolje prihvatio odluku trenera Piolija da ga izvede s terena.

Inter - Torino. Konte je na raskrsnici, za Brozovića maksi kazna”, najavljuje večerašnji duel Tutosport kojim se spušta zavesa na 32. kolo Serije A. U tekstu se najavljuje da će Lukaku biti pošteđen i da će Konte poslati na teren južnoamerički tandem Lautaro Martinez – Aleksis Sančez dok bi u tim od prvog minuta trebalo da se vrati i Kristijan Eriksen. List podseča da su Argentinac i Čileanac samo dva puta igrali zajedno od starta utakmice i da su imali maksimalan učinak: dve pobede i Inter je zatresao mrežu devet puta. U timu Torina će od prvog sudijskog zvižduka igrati i Saša Lukić.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

InterMilanJuventusLacioRomaBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara