Buongiorno Italia: Alegri između tri vatre, Maksimoviću se ne ide iz Napulja

Vreme čitanja: 7min | sre. 26.05.21. | 12:37

Trenerska vrteška je glavna tema u svim italijanskim medijima

(od dopisnika MOZZART SPORTA iz Rima)

Trenerska vrteška se vrti punom brzinom. Društvu velikiih klubova čije su kormilari za sledeću sezonu i dalje nepoznati pridružio se Inter pošto Konte ne prihvata kresanje plata, budžeta i žrtvovanje jednog ili čak dvojice top igrača. U međuvremenu Gatuzo je izabrao Fjorentinu, Jurić Torino, De Zerbi Šahtjor, Sempliči ostaje u Kaljariju. Maks Alegri je najtraženiji italijanski stručknjak i danas se čini da je najbliži povratku u Juventus. Tokom dana bi trebalo da se sretnu u Rimu predsednik Lacija Lotito i trener Inzagi dok je gazda Napolija De Laurentis odlučio da zaigra na kartu Spaletija. Korijere donosi interesantnu priču da Nikola Maksimović drži sve ponude na čekanju jer se nada da bi mogao da ostane u Napoliju. Naime, Nikola i njegova porodica prosto obožavaju Napulj kao grad i ne žele da se sele, osim ako ne budu primorani.

Izabrane vesti


LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski dnevnik izlazi ovog jutra sa pričom koja lebdi već neko vreme u vazduhu u Milanu: “Konter – Inter: Razvod!”. U podnaslovu se objašnjava da su se trener i kineski vlasnici kluba razišli po pitanju ambicija Nerazura u sledećoj sezoni. Konte bi želeo da krene u juriš na Ligu šampiona i zato je tražio barem tri pojačanja dok Kinezi imaju nameru da prodaju jednog ili čak dvojicu top fudbalera i da srežu ukupan iznos plasta za 20 odsto. U tekstu se dodaje da je klub zahvalan Konteu za osvojeni skudeto i da je zbog toga spreman da mu da otpremninu u visini od par miliona evra ako reši da raskine ugovor koji ga veže do leta 2022. godine i garantuje mu platu od 13.500.000 evra.

“I navijači otkačili Donarumu, Menjan potpisao petogodišnji ugovor”, prenosi Gazeta da su navijači podržali klub u nameri da ne popusti pod ucenama Donarume i njegovog agenta Mina Rajole koji traže astronomske cifre za produžetak ugovora i provizije. U tekstu se kaže da bi Juve, Barselona ili PSŽ mogle da budu sledeće destinacije Donarume, ali da neće biti lako pronaći klub koji je spreman da plati cifre koje traži Rajola.

“Alegri – Juve, miriše na novo venčanje”, prepričava Gazeta da je bilo upadljivo ponašanje italijanskog stručnjaka i vlasnika i rukovodilaca Stare dame na utakmici u dobrotvorne svrhe. Od Džona Elkana preko Andree Anjelija do Pavela Nedveda, svi su pokazivali otvoreno naklonost prema bivšem treneru. U tekstu na unutrašnjim stranama se navodi da predsednik Anjeli ubrzava pregovore sa Alegrijem jer želi da preduhitri konkurentske klubove koji još uvek nisu rešili pitanja aktuelnih trenera, od Real Madrida do PSŽ-a.

“Fjorentina ide u Gatuzove ruke, Napoli pokušava ponovo sa Spaletijem”, izveštava se o velikom jučerašnjem preokretu. Podsetimo Konseisao je bio viđen na klupi Napolija a Gatuzo na korak od kormila Lacija. Gazeta piše da je Gatuzo održao datu reč predsedniku Komisu i da sada od njega očekuje da ispoštuje svoje obećenje i zadrži Dušana Vlahovića u Fjorentini. U tekstu se kaže da Gatuzo želi da postavi tim oko Vlahovića i da pored Srbina sigurno mesto u timu imaju Amrabat i Kastrovili. Ostaje da se reši pitanje Riberija koji ima džentlmenski dogovor sa klubom da ostane još godinu dana, ali sada sve zavisi od Gatuza, odnosno da li smatra da je Francuz koristan za njegov projekat.

Na drugoj strani se prepričava da je predsednika Napolija Aurelio De Laurentis ponovo promenio planove i da je podgrejao pistu Lučano Spaleti koja se ohladila pre par nedelja. Bivši trener Intera i Rome i je u prethodne dve godine bio na “zlatnom odmoru” budući da je plandujući zaradio 11.000.000 evra od Nerazura i sada je spreman da se vrati u žižu čak i za gotovo upola manju platu. Naime, De Laurentis je ponudio dvogodišnji ugovor Spaletiju sa 3.000.000 evra po sezoni.

“Iličićeva dilema: Ljubav sa Boginjom se završila, Milan i Lacio su iza ugla”, piše list da Atalanta neće pustiti gratis Slovenca i da se očekuju pregovori sa Milanom i Lacijom koji su pokazali interesovanje za Josipa.

CORRIERE DELLO SPORT

“Lacio, završni obračun”, najavljuje rimski dnevnik da će danas doći do odlučujućeg sastanka između predsednika Lotita i trenera Inzagija na kome će biti nazočan i sportski direktor Tare. U nadnaslovu i u tekstu se kaže da su posle odluke Gatuza da prihvati ponudu Fjorentine porasle šanse da se pronađa kompromis između dve strane. “Odnosi su i dalje veoma zategnuti, pogotovo posle izjava Inzagija posle meča u Ređo Emiliji, ali postoje i dalje šanse da se upsostavi dijalog i stigne do rešenja. Alternativa broj jedan ako Inzagi digne sidro je Siniša Mihajlović”, tvrdi Korijere uz dodatak da bi u trku mogli da budu uključeni i Seržio Konseisao i Mauricio Sari.

“Rino izabrao Fjorentinu do 2023”, piše Korijere da se Gatuzo opredelio za Toskanu i projekat Roka Komisa u Firenci. U podnaslovu se dodaje da je Ivan Jurić utanačio detalje prelaska u Torino a Roberto De Zerbi transfera u ukrajinski Šahtar. Na unutrašnjim stranama Korijere piše da u Fjorentini veruju da će sa Gatuzomo otvoriti novo slavno poglavlje u vekovnoj istoriji kluba. Za razliku od Gazeta, Korijere je uveren da će Riberi ostati u Firenci a da su sa dolaskom Gatuza porasle šanse i da Kaljehon ostane u Firenci imajući u vidu foramcijsku postavku koju preferira Rino.

“Murinjo poslao poruku Zaniolu: Hajde da otvorimo pobednički ciklus”, izveštava Korijere da je novi trener Rome pozvao telefonom Nikoloa Zaniola da ga ohrabri i motiviše da još predanije nastavi proces oporavka od povrede, odnosno da bude sto posto spreman za početak nove sezone. “Sa tobom na terenu, put do pobeda će biti mnogo lakši”, rekao je Murinjo mladom Italijanu dodavši da očekuje da ga 6. jula zatekne kao pušku spremnog za prirpreme.

U drugom tekstu posvećenom Romi se najavljuje da bi Beloti mogao da bude prvo pojačanje za sledeću sezonu. “Pinto ušao u presing za Belotija”, naovodi Korijere da je generalni direktor Đalorosih ponudio 15.000.000 evra za Petla, ali da predsednik Torina Kairo pretenduje na 20.000.000 evra na ime obeštećenja. Razlika između ponude i potražnje nije prevelika i moguće je da se dve strane nađu, više-manje, na sredini puta.

List piše i da je priortitet Rome da pronađe pozdanog golmana: Rui Patrisio je prvi izbor Murija a alternativa je Muso iz Udinezea.

“Maksimović ne želi da spakuje kofere”, tvrdi Korijere da Nikola Maksimović i dalje gaji nadu da bi mogao da pronađe dogovor sa Napolijem da produži ugovor koji mu ističe za par nedelja. U tekstu se kaže da Maksimović ima seriju ponuda iz Italije i drugih jakih liga u Evropi, ali da on preferira da sačeka još malo predsednika De Laurentisa u veri da bi gazda kluba mogao da promeni mišljenje i ponudi mu novi ugovor. Prema pisanju Korijerea Nikola prosto obožava Napulj kao i svi njegovi članovi porodice i da se nikom ne seli iz glavnog grada Kampanje.

TUTTOSPORT

“Maks se vratio, Paratiči pozdravlja”, dovsmisleni je naslov ispod zajedničke fotografije Džona Elkana i Maksa Alegrija koji su juče igrali revijalnu utakmicu u dobrotvorne svrhe na Juventusovom stadionu. U podanslovu se kaže da se Alegri juče vratio na Alijanc stadion iz plemenitih razloga ali da bi vrlo brzo mogao ponovu da bude sa rezidencom u Torinu jer predsednik Andrea Anjeli vrši pritisak na njega da prihvati ponudu Juvea. Istovremeno se izveštava da je odlučeno definitivno da Fabio Paratiči ode iz Juvea po isteku ugovora 30. juna a da će na njegovo mesto doći Federiko Kerubini.

U tekstu na unutrašnjim stranama se precizira da se Juveu žuri da zatvori priču sa Alegrijem pre nego što Real Madrid i Inter reše pitanja Zidana i Kontea koji su na izlaznim vratima. List piše i da je Juve ozbiljan kandidat da angažuje Donarumu, ali da prethodno mora da proda Ščešnjija. Navodi se i da Atletiko Madrid i Juve razmišljaju o razmeni Bentankur- Saul.

U trećem tekstu posvećenom Juveu se donose detalji o Kristijanu Ronaldu i sve izvesnijem rastanku Portugalca sa Juventusom. “Juve čeka da se Ronaldo izjasni o svojoj budućnosti. Bjankoneri ne bi imali ništa protiv da ode godinu dana pre isteka ugovora. U Engleskoj je lansirana priča o razmeni Pogba – Ronaldo, ali se radi samo o ispipavanju pulsa dve strane a ne o pregovorima”, precizira Tutosport.

“Jurić u Torinu”, stoji ispod zaglavlja da je hrvatski stručnjak pronašao dogovor sa Urbanom Kairom. Bivši trener Verone će potpisati trogodišnji ugovor za platu od 2.000.000 evra po sezoni plus bonusi. Dogovor će biti ozvaničen pošto Jurić i zvanično raskine ugovor sa Veronom. Paralelno se daje vest da su Zaza i Verdi na transfer listi a da Toro pregovara sa Krotoneom da angažuje napadača Simija.

“Atalanta misli na Bogu. De Zerbi se dogovorio sa Šahtarom”, piše torinski dnevnik da će Sasuolo biti prilično oslabljen u sledećoj sezoni, ne samo zbog odlaska trenera već i najboljih igrača među kojima su Boga i Lokateli. Što se tiče transfera Francuza, Sasuolo je zacepio cenu od 40.000.000 evra.

“Milan, na gol ide Menjan”, kaže se da su Rosoneri prelomili i odlučili da povere ulogu čuvara mreže golmanu koji je sa Lilom osvojio titulu šampiona Francuske. Menjan je potpisao petogodišnji ugovor sa platom od 2.500.000 evra po sezoni i predviđenim godišnjim povišicama. Na unutrašnjim stranama se objašnjava da je došlo da zahlađenja odnosa između Milana i Mina Rajole koji će sada morati da pokaže da nije blefirao kada je govorio da ima ponudu od 12.000.000 evra po sezoni za Donarumu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Nikola MaksimovićMasimilijano AlegriĐanluiđi DonarumaMino RajolaĐenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara