Vlahović i Arnautović (©Reuters)
Vlahović i Arnautović (©Reuters)

Buongiorno Italia: Alegri zove Arnautovića da pomogne Vlahoviću

Vreme čitanja: 7min | pet. 10.06.22. | 12:16

Inzagi mašta o trilingu Dibala-Lukaku-Lautaro

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Simone Inzagi pritiska na sve moguće načine da Romelu Lukaku pojača redove Intera. Kako vreme prolazi i šanse rastu da se Big Rom vrati u Apijano Đentile tako Inzagi sve više otvara vrata za reviziju svojih planova i taktike za sledeću sezonu. Šef stručnog štaba je stavio do znanja upravi kluba da njegov Inter može da igra sa sva tri prvoklasna asa Dibala-Lukaku-Lautaro.

Izabrane vesti

Naravno, osim dogovora sa Čelsijem oko Lukakua, Interovi rukovodioci moraju da se oslobode teških plata Edina Džeka i Aleksisa Sančeza. Zajedno koštaju klub oko 25 miliona evra. Paradoks je da bi Paulo Dibala i Romelu Lukaku koštali Inter manje nego Džeko i Sančez i pored toga što su mnogo mlađi i daleko bolji igrači. Ali to su fudbalski paradoksi koji su teško objašnjivi zdravom logikom.

Inzagi je već imao priliku da trenira Lukakua par nedelja prošlog leta, pre nego što je otišao iznenada u Čelsi. Nije tajna da da bi italijanski stručnjak izabrao Belgijanca da je mogao da bira koga da se liši pred početak prošle sezone između Lukakua i Lautara Martineza.

Po Inzagijevom viđenju Big Rom, osim što je retko dominantan centarfor, omogućava timu da bude u meču svih 90 minuta, odnosno sa njim su pauze u igri mnogo manje i kraće, takođe sa Belgijancem Inter može da spusti par metera težište igre ili odbrambenu liniju otvarajući prostor za ubitačne kontranapade.

I dok Inzagi mašta o trozupcu Dibala-Lukaku-Lautaro, druga trojka Marota-Antonelo- Auzilio radi na prodaji igrača i obezbeđivanju sredstava za samofinansiranje pošto kineska familija Žang pod izgovorom zabrane izvoza kapitala od strane diktatorskog režima u Pekingu ne ulaže već dve godine jedan evro u Inter. Poslednja investicija Žangovih je bila kupovina Ašrafa Hakimija u aprilu 2020. godine.

U Apijano Đentileu se nadaju da bi mogli da inkasiraju od prodaje igrača oko 150 miliona evra što ne bi samo zadovoljilo apetite Žangovih, koji pretenduju da klub zatvori prelazni rok sa plusom od 70-80 miliona evra, već bi i dozvolilo Nerazurima da kupe par potrebnih igrača.

Pored Milana Škrinjara koji je sve bliže PSŽ-u, Inter je napravio neku vrstu savezništva sa novim prvoligašem Moncom. U klubu Silvija Berluskonija je već završio golman De Gregorio pošto je njegov otkup postao obavezan sa plasmanom u Seriju A, dok bi u Briancoli mogli da završe i Pinamonti, Sensi, Pirola, Ranokja i možda još jedan igrač iz podmlatka. Pretpostvalja se da bi Nerazuri mogli da inkasiraju 40 miliona evra.

Čini se i da je prelazak Denzela Damfrisa sve izvesniji u Čelsi u okviru operacije povratka Romelua Lukakua. Holanđaninova cena je 40.000.000 evra dok bi još dvadesetak miliona evra stiglo od prodaje dvojice igrača na pozajmici, Satrijana i Espozita. Ekstra zaradu bi mogao da donese i Lazaro, on je i dalje igrač Intera i ima poštovaoce u Bundesligi tako da bi i 10 miliona moglo da uđe od njega.

ALEGRI IZABRAO ARNAUTOVIĆA

Marko Arnautović (©Reuters)Marko Arnautović (©Reuters)

Maks Alegri se odlučio za Marka Arnautovića. Trener Juventusa vidi u austrijskom Srbinu idealnu alternativu za Dušana Vlahovića, ali i komplementarnog igrača kada treba juriti rezultat u finišu utakmica.

Alegri je dao jasne indikacije upravi Stare dame i sada je na njima da se dogovore sa Markom, što je lakši deo posla, i sa Bolonjom što će biti mnogo teže. Marko je postao idol navijača Bolonje, praktično on je od Marka Di Vaja prvi rasni centarfor “crveno-plavih” i vlasnik kluba Džo Saputo će pokušati da ga zadrži u prestonici Emilije.

U Juventusu planiraju da se vrate na staze slave i trijumfa već u sledećoj sezoni o čemu svedoči insistiranje i upornost da se dovede Anhel Di Marija. Argentinac je povećao cifru koju želi za sezonsku platu, traži 9.000.000 evra. Juveova prvobitna ponuda se zaustavila na 7.000.000 plus bonusi. Izgleda da su Bjankoneri spremni da pozitivno odgovore na zahtev Argentinca pod uslovom da potpiše ugovor na dve godine sa klauzulom koja bi mu omogućavala da napusti klub posle 13 meseci. Reč je o zakonskoj začkoljlici koja bi omogućila Staroj dami da iskoristi poreske olakšice na platu Di Marije.

Iz Madrida je stigla još jedna dobra vest za Maksa Alegrija. Atletiku se sviđa ideja da Morata ostane u Juventusu sa formulom još 10 miliona za pozajmicu plus 10 miliona za obavezan otkup sledećeg leta. Da bi se realizovao taj plan potrebno je da Morata produži ugovor sa Madriđanima pošto mu aktuelni ističe na kraju sledeće sezone. U svakom slučaju u Kontinasi vlada optimizam da će Morata ostati u Juveu.

Torinski klub je otvorio i priču o produžetku ugovora Matijsa De Lihta. Kamen spoticanja je raskidna klauzula u produženom ugovoru. Bivši kapiten Ajaksa želi da prepolovi cenu svoje “slobode” sa 150 miliona koliko sada iznosi na 70-80 miliona, suma novca koju bi nekoliko klubova moglo da plati bez problema.

Uprava Juventusa je pozvala na razgovore manadžera brazilskog veznog igrača Artura. Juve želi da proda fudbalera i njegovom agentu su date odešene ruke da pronađe novi klub za svog klijenta. Artur nije u planovima Alegrija za sledeću sezonu i zato bi bilo bolje za sve da se Brazilac skrasi u nekom drugom klubu.

KARDINALEOV ZAKON: NIKAD VIŠE KESI I DONARUMA

Stadion San Siro (©Reuters)Stadion San Siro (©Reuters)

Novi vlasnik Milana Džeri Kardiinale je već izdao svoj prvi “milanski edikt”: ne dozvoliti više nikad da najbolji igrači Rosonera odlaze bez evra obeštećenja. Drugim rečima, nikad više Kesi i Donaruma. Za Čalhanogluom i Romanjolijem niko ne žali mnogo.

U tom kontekstu, Kardinale je dao mandat Paolu Maldiniju da pod hitno produži ugovore i blindira vodeće igrače, od Sandra Tonalija i Rafaela Leaa do Tomorija i Kalulua. Nova politika predviđa da se sa igračima na koje se računa ugovori produžavaju najkasnije dve godine pre isteka važećeg sporazuma kako bi se izbegla neprijatna iznenađenja. Uz to Italo-Američki biznismen je promovisao Tonalija u novog simbola Milana, na velikom talentu italijanskog fudbala će se bazirati budućnost Rosonera.

Paralelno, Maldini i Masara su nastavili pregovore sa Leaovim advokatom o produžetku ugovora na bazi godišnje plate od 5.000.000 evra plus bonusi. Ostaje problem ko će i kako platiti ogromnu sumu Sportingu iz Lisabona, 16.500.000 evra, koju duguje Leao. Podsetimo, po sudskoj presudi, baziranoj na aktuelnim primanjima Leaa (iznose 1.400.000 evra godišnje) mora da plati na svakih 12 meseci 300.000 evra lisabonskom klubu.

I FABIJAN RUIZ REKAO NE DE LAURENTISU

Fabijan Ruiz (©Reuters)Fabijan Ruiz (©Reuters)

Posle Lorenca Insinjea, Kalida Kulibalija, Drisa Mertensa i Fabijan Ruiz je rekao ne predsedniku Napolija Aureliju De Laurentisu koji mu je ponudio manju platu za 25 odsto od one koju je Španac tražio za produžetak ugovora.

Sa Ruizom se kreirala ista situacija kao sa Kulibalijem, ili će biti prodat u ovom prelaznom roku ili je sledećeg leta slobodan igrač i može da potpiše s kim god hoće novi ugovor bez evra obeštećenja.

Još više od Fabijana Ruiza navijače Napolija brinu sve frekventnije glasine da će Osimen biti prodat ovog leta. Nigerijski golgeter je već dobio ponude Bajerna, Njukasla, Arsenala i Mančester Junajteda, međutim novac koji su pomenuti klubovi stavili na sto pred De Laurentisa ne približavaju se njegovom zahtevu od 110.000.000 evra, naravno o kojima može da se pregovara ali samo do 100.000.000 evra.

Kao alternativa za Osimena se pominje albanski napadač Broja iz Čelsija na pozajmici u Sautemptonu. Kaže se da sportski direktor Đuntoli već godinama plete mrežu oko nadarenog igrača i da je izgradio odličan odnos sa fudbalerom i njegovim okruženjem i da bi to mogao da bude njegov glavni adut, uz naravno novac, da ga dovede u grad podno Vezuva.

U međuvremenu je Politano i zvanično dostavio dopis klubu u kome traži da ga prodaju. To je još jedan dokaz da su progovori o dolasku Deulofeua iz Udinezea ušli u završnu fazu i italijanski reprezentativac želi da digne sidro na vreme. Najverovatnija nova destinacija za bivšeg igrača Intera je Valensija Rina Gatuza.

KOLIKO VREDI MILINKOVIĆ SAVIĆ

Sergej Milinković Savić (©Reuters)Sergej Milinković Savić (©Reuters)

Predsednik Lacija Klaudio Lotito traži za Sergeja Milinkovića Savića najmanje 80.000.000 evra i veruje da je to vrlo povoljna cena jer Sergej vredi barem 100.000.000 evra. Okruženje Milinković Savića smatra da je 65.000.000 evra najviše što može da se dobije za transfer srpskog veznog igrača. Najveću konkretnu ponudu dosada je izneo Mančester Junajted 55.000.000 plus par miliona kroz bonuse.

U poslednje vremen Junajtede se udaljio od piste Milinković Savić, pogotovo od dolaska novog trener Ten Haga, dok su se na horizontu pojavili samo Arsenal i Njukasl, međutim ni ta dva engleska kluba ne nude veću cifru od Junajtedove, štaviše priča se o 50.000.000. Druga je priča što, barem tako tvrdi Korijere delo Sport, Milinkoviću Saviću ne pada na pamet da pređe u Arsenal ili Njukasl. Po njima Sergeja interesuje samo veliki klub koji igra Ligu šampiona.

U takvoj konstelaciji nije isključeno da Sergej ostane u Laciju još godinu dana sa krajnje neizvesnim scenarijom za sledeće leto jer mu ugovor ističe 2024. godine.

U Rimu vlada uverenje da će Lotito teško dobiti veću ponudu od 50-60 miliona evra za Srbina i da će ako ostane tvrdoglav biti pred velikom dilemom već ove jeseni: udvorstučiti ili povećati barem za 50 odsto platu Milinković Saviću za novi ugovor ili se suočiti sa rizikom da srpski fudbaler ode iz Lacija u leto 2024. bez evra obeštećenja.


tagovi

Marko ArnautovićDušan VlahovićLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara