Buongiorno Italia: Da li Lukaku stvarno vredi 83.000.000 evra?

Vreme čitanja: 5min | čet. 18.07.19. | 11:31

Sedmorica na transfer listi Milana, Kavani opcija za Kontea, sledeći Juventusov cilj je - Pogba

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U prvom planu ovog jutra je intervju Klaudija Lotita. Za nas je najinteresantniji deo u kojem potvrđuje da ove godine ne može da spreči odlazak Milinkovića Savića ako u Formelo stigne razumno visoka ponuda. Predesnik Lacija je priznao da nema na raspolaganju arguemente, kao prošle godine, da se odupre prodaji srpskog fudbalera.

Izabrane vesti

Gazeta se pita da li Lukaku vredi 83 miliona evra, a Tutosport prenosi svedočanstva o delirijumu koji je zahvatio čitav ambijent Juventusa po dolasku De Lihta u Torino.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Lukaku: Taj čovek zaista vredi 83 miliona?”, tvrdi Gazeta na naslovnoj strani da se u Interu sve ozbiljnije pitaju da li vredi belgijski centarfor novac koji traži za njega Mančester junajted. Na unutrašnjim stranama se kaže da Lukaku iz petnih žila radi na tome da pređe u Inter, ali da je Junajted nepopustljiv oko cene koja je, više manje, ona koju su Crveni đavoli platili Evertonu. U međuvremenu Nerazuri počinju da gledaju alterantive. Jedna od njih je mladi Brazilac iz Lila Rafeal Leao, druga je Kavani iz PSŽ-a, a treća Zapata iz Atalante.

Milan kreće ispočetka od trojice”, stoji ispod zaglavlja da posle serije negativnih odgovora fudbalera i propalih pregovora o novim pojačanjima, Milanov dvojac Boban-Maldini je upalio farove na nova tri cilja u ovom prelaznom roku. Reč je o Zaraku, Pratu i Demiralu koji je pre par nedelja prešao u Juve, ali će posle dolaska De Lihta i u konkurenciji Bonučija, Kjelinija i Ruganija teško pronaći prostor u Kontinasi. S druge strane se kaže da Milan mora da pronađe način da proda nekoliko igrača kako bi obezbedio sredstva za finansiranje kampanje. Budući da Donarumu nemaju, za sada, kome da prodaju, Rosoneri su stavili na transfer listu sedam fudbalera: Kesija, Čalhanoglua, Bilju, Laksalta, Kastiljeha, Rodrigeza i Susa.

De Liht, odbrana u prvom planu. Sada Sari mora da izabere”, konstatuje Gazeta da će trener Juventusa biti na slatkim mukama da odredi startere u svim delovima tima Bjankonera, počev od odbrane gde za dva mesta konkurišu tri top fudbalera i dvojica perspektivnih igrača.

Napoli sprema veliko pojačanje: Ikardi ili Hames. Ančeloti proučava različite opcije”, informiše Gazeta da je sportski direktor Napolija Đuntolo već kontaktirao Vandu Naru kako bi imao jasniju sliku o situaciji sa Ikardijem i da je tom prilikom ponudio sedam miliona evra po sezoni, plus bonusi. Milanski dnevnik piše da Napoli neće, u sledećih par nedelja kontaktirati Inter, jer ne želi da omogući Nerazurima da kreiraju licitaciju za Maurita i dignu mu cenu. Slično razmišla i Juve, tako da nas čeka napeta igra živaca do kraja prelaznog roka.

Sabatinijeva Bolonja: Mihajlović će se izvući”, rekao je u intervjuu za Gazetu sportski direktor Bolonje Valter Sabatini. On je  otkrio da je sa Mihajlovićem pravio velike planove za sledeću sezonu. “Sa Sinišom sam hteo da pravim odmah čuda, sada ćemo samo morati da usporimo”, rekao je Sabatini.

CORRIERE DELLO SPORT

Moj Lacio nema limite”, izjavio je u intervjuu za Korijere Klaudio Lotito. Predsednik Nebeskoplavih je odgovorao  na sva senzibilna pitanje uključujući i budućnost Sergej Milinkovića Savića u Rimu. „Sa ili bez Milinkovića imaćemo jak tim. Možemo da postanemo italijanski Lester. Ponosan sam na svojih 15 godina vođenja Lacija i želeo bih da klub ostavim u amanet svom sinu. Stadion nam je neophodan”, rekao je između ostalog prvi čovek rimskog kluba. Lotito je priznao da ovog leta neće moći da ima tvrd stav prema odlasku Milinkovića kao prošle godine i da će morati da ima u obziru i druge faktore i da u ovom prelaznom roku ima manje aduta da zadrži Milinkovića u Formelu.

Fonseka zvao Iguaina”, naslov je ispod  zaglavlja za tekst u kome se kaže da je portugalski stručnjak, posle uspešne misije sa Veretuom, uzeo slušalicu i pozvao Pipitu kako bi ga uverio da dođe u Romu. Korijere piše da Iguainov brat i menadžer ima stalne kontatke sa upravom Juvea i da pregovaraju oko rešenja koje bi zadovoljilo sve strane.

De Liht, ugovor sa maksi-kluzulom”, ističe Korijere da je i Juve počeo da prati novu modu koja predviđa stavljanje postdatiranih raskidnih klauzula i sa fleksibilnom cenom. Reč je o unapred određenim ciframa koje rastu sa brojem osvojenih trofeja, broja odigranih utakmica, postignutih golova itd.

Pepe, Napoli se ozbiljno zagrejao”, tvrdi Korijere da je predsednik De Laurentis ponudio Lilu 60.000.000 evra za talentovanog napadača iz Obale Slonovače.

TUTTOSPORT

Delirijum De Liht”, naslov je ispod fotografije holandskog fudbalera po dolasku na medicinske preglede gde ga je dočekalo nekoliko stotina navijača Juvea. “Euforija je zahvatila čitav Juventusovsvet posle dolaska Holanđanina koji je prihvaćen kao rok zvezda. Autogrami, fotografije, selfiji, horsko pevanje. Rajola nije isključio ni povratak Pogbe: Ništa nije odlučeno, videćemo šta će se dogoditi”, prenosi list reči italo-holandskog menadžera.

Zlatni dečak i predviđanje Andree Anjelja”, naslov je redakcijskog komentara u kome se odaje priznanje predsedniku Juve da je održao obećanje kada je u intervjuu za Fajnanšal Tajms, pre godinu dana, najavio da će u budućnosti Bjankoneri dovoditi “Ronalde” mlađe od 25 godina.

Veliki Toro. Danas je prvi važan test. Macari diže ulog sanjajući De Paula”, piše Tutosport da se Torino ozbiljno sprema za svoj debitantski meč u ovoj sezoni u Evropi, a da Macari priželjkuje da njegov tim bude pojačan sa fudbalerom Udinezea.

Inter okreće ploču. Junajted podigao zid za Lukakua, Inter promenio smer, plovi ka Kavaniju”, tvrdi Tutosport da Marota i Auzilio žele što pre da stave na raspolaganje jednog ili dvojicu napadača Antoniju Konteu. Kavaniju ističe ugovor sa PSŽ-om sledeće godine i  cena njegovog igračkog kartona je pala drastično. Komparativna prednost Urugvajca je što poznaje odlično Seriju A, budući da je igrao u Palermu i Napoliju, i mogao bi odmah da se uklopi u ambijent.

Gasperini je kralj Mida: Atalanta ostvarila 180 miliona evra plusvalenci”, piše torinski dnevnik da je sa prodajom Đanluke Mančinija Romi klub iz Bergama napravio još jedan veoma unosan posao. “Uprkos prodaji igrča u poslednje tri godine, Atalanta je svake godine u Evropi, a ove u Ligi šampiona”, konstatuje Tutosport.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara