Buongiorno Italia: Deset razloga zašto Lacio može da pobedi Bajern

Vreme čitanja: 6min | pon. 22.02.21. | 12:22

Inter juri ka Skudetu, krah Milanove odbrane, vreme je da Juve odraste

(Od dopisnika MOZART Sporta iz Rima)

Pobeda Intera u derbiju na San Siru i prvi ozbiljnji beg na tabeli Nerazura u ovoj sezoni su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi. Piše se i o polupogrešnom koraku Rome protiv Beneventa i novoj epizodi polemike Fonseka – Džeko, kao i o još jednoj spektakularnoj pobedi Atalante nad Napolijem, u režiji dvojice Kolumbijanaca Luisa Murijala i Duvana Zapate.

Izabrane vesti

Najavljuje se i meč Juventusa sa Krotoneom kao i sutrašnji okršaj Lacija i Bajerna u Ligi šampiona na Olimpiku. Korijere delo sport je taksativno naveo deset razloga zašto Nebeskoplavi treba da veruju u podvig protiv evropskog i svetskog prvaka.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Nadmoć Intera”, naslov je preko cele prve strane sa fotografijom dvojice „isterivača đavola“, crveno-crnih naravno, Romelua Lukakua i Lautara Martineza. Gazeta definiše pobedu Intera u derbiju kao beg za titulu, navodeći da Konte grabi ka šampionskom naslovu u ritmu Žozea Murinja. Istovremeno se ističe i izjava Romelua Lukakua upućena Zlatanu Ibrahimoviću, ali i drugima: „Ja sam najbolji”.

Tri šamara Milanu, Konte valorizaovao kvalitet svog tima i sada može da zbriše”, naslov je izveštaja u kome se vezu hvalospevi na račun Intera. „Odbrana je postala bunker, krila lete, a na sredini terena osim ravnoteže i trčanja imamo i kvalitet, dok su Lukaku i Lautaro garancija”, navodi milanski dnevnik. Na drugoj strani se podvlači da je jedino Ibra bio za prelaznu ocenu, uz Ernandeza, a da je bio previše izolovan u napadu. List upozorava da je Milan izgubio drugu uzastopnu utakmicu u Seriji A i da je u 2021. već pretrpeo pet poraza u Seriji A i Kupu Italije (dva puta Inter, Juve, Atalanta i Specija).

Gazeta je za najboljeg aktera meča proglasila Lautara Martineza dajući mu ocenu 8,5 dok je najgori na terenu bio Romanjoli koji je dobio 4,5.

Sada se vidi Antonijev tim”, naslov je redakcijskog komentara u kome se podvlači da je, sa Eriksenom i Perišićem, Konte pronašao dobitnu startnu postavu.

„Osimen se onesvestio, u bolnici je. Kraljevska Atalanta u četvrtoj brzini ide na megdan Realu”, izveštava Gazeta sa meča u Bergamu. List piše da je Osimen stabilno i da će morati da ostane ceo dan pod nadzorom lekara u bolnici u Bergamu, a da je predsednik Napolija De Laurentis pobesneo i zabranio svima u Napoliju da komuniciraju sa medijima. Nije bio zadovoljan ni Gasperini i pored pobede svog tima. Trener Boginje se žalio na suđenje Di Bela koji mu je dao crveni karton, nije svirao čist penal za Atalantu i javno je opomenuo, bez validnog razloga, Gosensa. “To su ružni signali u trci za mesto u Ligi šampiona”, izjavio je kormilar Boginje.

U izveštaju sa meča se hvali kolumbijski tandem Murijel-Zapata koji se nalazi u velikoj formi i Gasperini će biti na velikoj muci protiv Real Madrida koga ostaviti na klupi između Murijela, Zapate i Iličića?

Roma razočarala. Beneventov zid odoleo i sa desetoricom”, naslov je reportaže sa utakmice na stadionu Vigorito. U tekstu se navodi da je Roma igrala veoma loše, da je bila troma i predvidiva a da je trener Paulo Fonseka raspalio ponovo polemiku nespretnim odgovorom na pitanje o Džeku rekavši da u Romi nema startera.

Juve, vreme je da odrasteš. Naklonjeni kalendar je saveznik Pirla, ali su od Dibala pa dole veliki problemi”, aludira Gazeta da Stara dame neće imati teške protivnike u sledeća tri kola (Krotone, Verona i Specija) ali da je lista povređenih fudbalera dugačka, od Dibale preko Kvadrada i Artura do Bonučija i Kjelinija.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma, finale za šok”, ističe ispod zaglavlja Korijere da je VAR evidentirao ofsajd Pelegrinija u poslednjem minutu koji je poništio dosuđeni penal u korist rimskog kluba i oduzeo mu priliku da se vrati sa tri boda u Večni grad. U nadnaslovu se podseća da bi Roma mogla da sklizne na četvrto mesto ako Juventus pobedi Krotone i da se Atalanta i Lacio nalaze na samo bod udaljenosti. Takođe se navodi da je bedem Pipa Inzagija uspešno odoleo uprkos činjenici da je Benevento igrao 40 minuta sa igračem manje zbog opravdanog isključenja Glika. Ističe se i da je Kaldirola spasao na gol-liniji šut Pelerginija koji je mogao da promeni tok utakmice.

Fonseka: Majoral ili Džeko? Niko od njih dvojice nije starter”,stavlja u prvi plan Korijere odgovor trenera Rome na eksplicitno pitanje o statusu Džeka u Romi. Izjava Portugalca nije bila baš najsrećnija i rasplamsala je ponovo debatu o njegovom odnosu sa bivšim kapitenom Rome i o tome da li je ispravno držati trećeg strelca u istoriji kluba na klupi?

Lacio, deset dobrih razloga zašto verovati u podvig”, nabrojao je Korijere taksativno zašto Nebeskoplavi ne bi trebalo da podignu belu zastavu u meču sa Bajernom u Ligi šampiona. Prvi motiv je odbrana Bajerna koja u ovoj godini pušta više vodu nego u prethodnim. Drugi je odsustvo Pavara. Treći je pouzdanost Ačerbija koji je u dresu Italije dva puta zautavio Levandovskog, četvrti adut je Imobile, peta uzdanica je zakon velikih brojeva, Bajern je bez poraza već 17 utakmica u LŠ (16 pobeda i jedan remi).

Na istom talasu je i činjenica da je Bajern osvojio šest trofeja u poslednjih godinu dana i da je sit. Sledeća dobitna karta Nebeskoplavih su Milinković-Savić i Luis Alberto koji će biti super motivisani, a Patrik i Musakjo će na iskustvo pokušati da zaustave Sanea i Komana. I na kraju Simonea Inzagija poseban način doživljava Ligu šampiona, kao igrač je u proseku više postizao golova u LŠ nego u Seriji A, a kao trener najviše drži do utakmica na najvažnijoj evropskoj sceni.

Preokret u Kaljariju, Sempliči preuzeo mesto Di Frančeska”, izveštava rimski dnevnik o promeni na klupi tima sa Sardinije posle 16 utakmica u Seriji A bez pobede.

TUTTOSPORT

Inter, zakon jačeg”, ističe torinski dnevnik da su Nerazuri u derbiju pokazali koliko su jači i kvalitetniji tim od Milana. „Lautaro i Lukaku su pregazili Milan i lansirali Inter u trci za skudeto. Supermen Handanović: tri čuda u 52 sekunde. Konteova posveta pobede Beluđiju: Mauro, ovo je za tebe”, stoji u podnaslovu.

Nerazuri lete na plus četiri. Na San Siru se video samo Inter, Milan nadigran. Lukaku i Lautaro sa 30 golova omogućili beg Konteu”, naslov je izveštaja sa derbija u kome se ističe da su Big Rom i Toro već uknjižili, zajedno, 30 golova. U analizama meča se ističe da je odbrana Milana doživela krah u 2021. List podseća da su Rosoneri primili po tri gola od Juventusa, Atalante i Intera, a da su dva gola postigli i Crvena Zvezda i Specija u prethodnoj nedelji.

Eriksen i Perišić su pojačanja koja prave razliku”, navodi torinski dnevnik da su Danac i Hrvat u neku ruku „januarska“ pojačanja Intera, budući da su upravo njih dvojica novine u sastavu tima Antonija Kontea koji su omogućili Nerazurima da promene brzinu.

Ronaldo, slamka spasa Juventusa”, ne krije Tutosport da su sve nade Bjankonera da mogu da se vrate u borbu za odbranu šampionske titule vezane za portugalskog asa. U podnaslovu se navodi da je Pirlo ponovo izgubio Dibalu zbog obnovljene povrede, a da će Ronaldo predvoditi tim na terenu protiv Krotonea s ciljem da se izbriše ružan utisak ostavljen protiv Porta. Citira se i izjava Pirla pred večerašnji meč: „Nije bilo ribanja, nije bilo poseta Anjelija, igrači moraju sami da reaguju i da izađu iz tunela”.

Na unutrašnjim stranama se navodi da se Juve uzda u poslovičnu glad za golovima Ronalda, a da Pirlo ne želi da vidi promene u svom timu na rečima, već na delima.

Spektakl Atalanta, Sada je na redu Real”, izveštava se o još jednoj vatrometnoj utakmici Boginje koja je dominirala u meču sa Napolijem. „Murijel je igrač sa druge planete: gol i asistencija. Zapata, Romero i Gosensu su takođe otkucali karton za hvatanje voza za Ligu šampiona”, hvali list posebno nastup Luisa Murijela koji je potvrdio da niko ne liči na originalnog Ronalda kao on, samo kad hoće.

Sanabrija se vraća na teren: Toro, evo me! Jedva čema da zaigram”, prenosi Tutosport reči novog napadača Torina Antonija Sanabrije koji se oporavio od virusa korona i stavio na raspolaganje treneru Nikoli. Sanabrija bi trebalo da debituje na meču Torina sa Sasuolom. Želja nekadašnjeg igrača Rome je da doprinese prvoj pobedi Torina na domaćem terenu u ovoj sezoni u Seriji A.


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Inter
Milan
Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara