Buongiorno Italia: Dibala sve veći problem za Juve

Vreme čitanja: 6min | pon. 17.08.20. | 12:30

Konte i Žang sklopili pakt do osvajanje Lige Evrope, moguća trampa Maksimović za Undera, dilema Ibrahimović zbog 2.500.000 evra

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Paulo Dibala je sve nezadovoljniji i sve odlučniji da raščisti odnose sa Starom damom, tvrdi Tutosport. Argentinac ne želi da bude Juventusova moneta za potkusurivanje zbog čega će, uverava torinski dnevnik, promeniti klub ovog leta ili će ostati do kraja ugovora 2022. To praktično znači da pada u vodu plan da Dibala postane novi simbol Bjankonera.

Izabrane vesti

Piše se dosta i o utakmici Intera sa Šahtorom u polufinalu Lige Evrope uz podvlačenje činjenice da je pozicija Antonija Kontea i dalje krajnje neizvesna za sledeću sezonu. Danas je dan u kome će Roma dobiti svog novog vlasnika a Rimu se pronele priča da bi Napoli i Roma mogli da razmene Maksimovića i Undera. Korijere tvrdi da se između Lacija i Davida Silve isprečila supruga Španca, jer preferira da se vrati u otadžbinu posle deset godina provedenih u Mančesteru. Nastavljaju se i mnogo teži pregovori, nego što se očekivalo, Mina Rajole i Milana oko produžetka ugovora Zlatana Ibrahimovića.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Konte-Žang, pakt za finale”, najavljuje se polufinalni meč Lige Evrope sa Šahtjorom na naslovnici Gazete. U tekstu na drugoj i trećoj strani se precizira da su trener i predsednik Intera postigli dogovor da svi veslaju u istom smeru do osvajanja Lige Evrope, a da će onda sesti za sto i videti šta i kako dalje. U predstavljanju dvoboja sa ukrajinskim šampionom se predviđa da vidimo isti Inter koji smo gledali protiv Hetafea i Bajer Leverkuzena. To znači da će Godin, D’Ambrozio i Galjardini biti potvrđeni u startnih 11. List podseća da je Aleksis Sančez povređen i da će Kristijan Eriksen biti 12. igrač Nerazura.

Napad na Mesija. Leo razmišlja o adiju, pažnja Nerazuri: Peg ga želi u Sitiju”, na odustaje Gazeta od priče da bi Argentinac mogao da pređe iz Barselone u Inter. Milanski dnevnik podseća da su otac i sin Mesi kupili stanove u Milanu i da je Pep Gvardiola u više navrata rekao da on ne bi nikada odveo Mesija iz Barselone. Gazeta prenosi i glasine da je raskidna klauzula u Mesijevom ugovoru pomerena sa 31.maja na 31.avgust.

Ibra – Milan, pregovori do poslednjeg daha, razlika je 2.500.000 evra”, izveštava se da Zlatan Ibrahimović ne odustaje od zahteva od 7.500.000 evra za sledeću sezonu dok Milan smatra da je 5.000.000 više nego poštena ponuda. Piše se i o velikom minusu komapnije pod kontrolom Fonda Eliot koja je nominalno vlasnik milana: Rosoneri Lux su u gubicima od milijardu evra. Podseća se da je Eliot, do sada, investirao oko 600.000.000 evra u Milan.

Danas je važan dan za Romu pošto će Dan Fridkin i formalno postati vlasnik i predsednik rimskog kluba. Priča se o petogodišnjem industrijskom planu tokom kog bi Roma trebalo finansijski da stane na noge i stabilizuje se u Ligi šampiona. List piše da je Fonseka potvrđen na klupi, ali da je dužina ostanka vezana za rezultate. Gazeta dodaje i da bi moglo da dođe do razmene na relaciji Roma-Napoli koja bi uključila Undera i Maksimovića uz doplatu Rimljanima od 10.000.000 do 15.000.000 evra.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma je Fridkinova. Preuzima funkciju predsednika i prvi potez će biti potvrda Fonseke”, otvara s tom informacijom današnje izdanje rimski dnevnik. I Korijere, kao Gazeta, piše o petogodišnjem planu koja uključuje sređivanje poslovnih knjiga i povratak u Ligu šampiona. List tvrdi i da je pozicija Fonseke mnogo više neizvesna nego što se to čini i da je najveći saveznik Portugalca vreme, budući da pripreme Rome za sledeću sezonu počinju za deset dana. I Korijere raspolaže informacijama da bi moglo da dođe do razmene između Maksimovića i Undera.

Korijere objavljuje i dva komentara u kojima poziva navijače da ukažu poverenje novom vlasniku i da mu pruže šansu da realizuje planove u Romi a drugi najavljuje da će prvi cilj biti napuštanje berze. Na taj način će Fridkin imati slobodnije ruke da postavi Romu na zdrave temelje.

Između Davida Silve i Lacija nedostaje pristanak supruge”, tvrdi Korijere da se po ko zna koji put životna saputnica stavila između fudbalera i kluba. Prema pisanju italijanskog dnevnika, Silva je je sve utanačio sa Lacijom, ali supruga Melani preferira da se vrate u Španiju, da bivši igrač Mančester Sitija prihvati ponudu Valensije. Navodi se i da je Lacio sve bliži Faresu iz Spala, a da su Lotito i Tare, osim novca, ponudili i mladog Lombardija Veroni kako bi je privoleli da im proda Kumbulu.

Na unutrašnjim stranama se dodaje da je Simone Inzagi predvideo prvu prozivku priprema za novu sezonu za tri dana u Formelu a da će se zatim, u sledeću nedelju, ceo tim i stručni štab preseliti u Auronco di Kadore, sve do 4. septembra.

Čolo i Ančeloti jure Alana”, izveštava Korijere da Brazilac i pored loše sezone u Napoliju i dalje ima dosta poštovalaca u Evropi, uključujući trenere Atletiko Madrida i Evertona. Pored ta dva kluba, u igri su i PSŽ i Borusija Dortmund. Najveća prepreka za transfer Alana je cena koju traži De Laurentis - 40.000.000 evra. Do sada je samo Borusija Dortmund izašla sa konkretnom ponudom koja nije otišla dalje od 25.000.000 evra.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik je poprilično zabrinuo navijače Juvea ovog jutra tvrdeći da je između Dibale i Juventusa došlo do naglog zahlađenja u odnosima. Štaviše, Tutosport tvrdi da je Dibala odlučio da ne produžava ugovor sa Starom damom, jer njegov zahtev za povećanjem plate nije dočekan onako kako se nadao.

Dibala, zid protiv zida: ili ostaje i odlazi kao slobodan igrač 2022. ili napušta Juve ovog leta, jer su mu povredili ponos”, naslov je teksta u kome se objašnjava da je Dibali dosadilo da svake godine završava na transfer listi, jer klub želi da dođe do keša na njegovoj prodaji.

Osim rebusa Dibala koji će morati da bude rešen brzo, Juve mora da pronađe i soluciju u napadu. Milik počinje da gubi strpljenje i pitanje je dokle će čekati Juventus, budući da ima i druge ponude. Validna alternativa je i dalje Edin Džeko, a kao eventualna rešenja se pominju Himenez, Lakazet i Morata. List piše i da je Juve otvorio pregovore sa Valensijom oko prodaje Ruganija i De Šilja, dok Iguain i Kedira postaju sve ozbiljinija kost u grlu sportskog direkotra Fabija Paratičija pošto ne žele da odu bez isplaćene otpremnine u visini cele godišnje plate na koju imaju pravo po ugovoru do 2021. Dobra vest dolazi od Kjelinija koji će sutra, sedam dana pre drugih, početi sa individualnim pripremamam pošto se definitivno oporavio od povreda.

Inter, vreme je za pisanje istorijskih stranica”, podseća Tutosport da su Nerazuri na pragu međunarodnog finala posle deset godina i da u meč sa Šahtjorom ulaze kao favoriti, a da će Eriksen, u odsustvu povređenog Sančeza, biti Interov džoker. Kao i druga dva italijanska dnevnika, i torinski piše da je i dalje sve otvoreno oko budućnosti Antonija Kontea na klupi Intera i pored srdačnog susreta trenera i predsednika kluba Žanga.

Ibra – Milan odbrojavanje”, tvrdi se da smo ušli u odlučujuću nedelju i da će u ovoj sedmici biti definitivno razrešena dilema oko produžetka ugovora Zlatana Ibrahimovića. Podvlači se da je trener Stefano Pioli bio veoma jasan kada je vlasnicima kluba stavio do znanja da je Zlatan fundamentalan igrač za sledeću sezonu Rosonera. Čim se završe pregovori sa Minom Rajolom oko Ibrahimovića sledi drugog poluvreme za produžetak saradnje sa Donurumom.

Hatebor bi veću plati, ali je vezan ugovorom do 2022”, piše Tutosport da se iza izjave Holanđanina da je prevazišao Atalantu krije želja da dobije povišicu (godišnja plata mu je pola miliona evra) pošto, kako se tvrdi, u sedište Atalante nije stigla ponuda nijednog drugog kluba.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaPaulo DibalaŽeljko Pantelić

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara