Buongiorno Italia: Dibala u Interu samo iz inata, Leao izrasta u igrača za Zlatnu loptu

Vreme čitanja: 6min | pet. 14.01.22. | 14:26

Italijanska štampa se bavi i intervjuom prvog čoveka Fjorentina Roka Komisa

 Iza dima bombastičnih naslova o mogućoj selidbi Paula Dibale iz Juventusa u Inter ima malo vatre. I pored toga što bi Dibala stigao bez evra obeštećenja u junu, Nerazuri ne bi mogli da mu garantuju veću platu od sedam miliona evra, taman toliko koliko iznosi poslednja ponuda Stare dame.

Nije sporno da su odnosni između Argentinca i kluba prilično zahlendneli. Pokazatelji iz poslednje dve sezone Dibale u dresu Juventusa su prilično alarmantni a oštre reči generalnog direktora Mauricija Arivabenea su delimično posledica njegovog neiskustva u fudbalskom svetu. Voditi tim u Formuli 1 i biti menadžer Filipa Morisa nije ni približno slično vođenju jednog fudbalskog kluba. Primera radi, Marota a ni Gazidis ili Tijago Pinto ne bi nikada javno izneli kritike i upozorenja svom igraču kao što je to učinio Arivabene.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, Dibala bi pre mogao da završi u Španiji ili Engleskoj nego u Interu, osim ako kod Hoje ne proradi inat i pristane da zarađuje manje novca i pređe u redove večitog i najljućeg rivala.

Dibala nije izolovan problem u Juventusu. Čitav napadački red je na optuženičkoj klupi. Kjeza je povređen, Morata nije golgeter, Kin je velika nepoznanica, Dibala je nestalan i sklon povredama a Kuluševski se izgubio, malo svojom krivicom a još više zbog krize Stare Dame.

Na stranu meč sa Romom koji je izuzetak koji potvrđuje pravilo, Juve proizvodi malo šansi i to malo što kreira ne uspeva da realizuje. Alegriju su pod hitno potrebni napadači, ne jedan već dva, pogotovo ako Morata završi u Barseloni.

Novo ime na listi mogućih pojačanja je Maksi Gomez iz Valensije, ali dugačka lista napadača koji navodno interesuju Juve govore ili da u Kontinasi nemaju jasne ideje ili da vešto kriju svoje stvarne planove. Pomenuti Gomez, Azmun, Obemejang, Marsijal, Ikardi, Kavani su različiti profili napadača i kada su na jednom mestu više oslikavaju konfuziju nego određenost.

Jedina logična priča koja izlazi iz Kontinase je da angažovanje centarfora u januaru ne sme da ugrozi planove za dovođenje Skamake ili eventualnon drugog mladog, ali već potvrđenog golgetera.

Sutrašnja utakmica protiv Udinezea je dobra prilika za Dibalu da skine prašinu sa svojih kopački budući da su Friulani njegova omiljena žrtva u Seriji A, postigao im je deset golova na 14 mečeva.

INZAGI JE NOĆNA MORA JUVENTUSA

Simone Inzagi je prvi trener koji može da se pohvali da je pobedio tri puta u svojoj karijeri Juventus. Dva puta sa Lacijom i jednom sa Interom, uz to kormilar Nerazura je najmlađi stručnjak koji je osvojio Superkup sa dva različita tima.

I do ušiju Inzagija su stigle priče o evenutalnom dolasku Dibale u Inter i opšte je mišljenje da bi Argentinac procvetao sa Simoneom. Uloga drugog špica, odnosno veze između veznog reda i centarfora, to jest Lautara Martineza se savršeno uklapa u Inzagijevu strategiju.

Dibala pripada “junskom snu” Intera a Inzagi bi želeo da u januaru dobije solidnu realnost pojačanja na levom krilu. Prvo ime na listi Intera je Filip Kostić i najavljuje se da bi Inter u završnici prelaznog roka mogao da napravi poslednji pokušaj da preseli Srbina iz finansijske prestonice Nemačke u italijanski finansijski glavni grad. Siguran odlazak Perišića u junu je dodatni motiv za Bepea Marotu i Pjera Auzilija da antcipiraju pojedine korake.

Aleksis Sančez je nastavio da na društvenim mrežama prazni svoju frustriranost nakupljenu u poslednjim sezonama. Čileanac je postavio seriju objava u kojim sebe predstavlja kao Spartanca koristeći muziku i scene iz filma “300” koji obrađuje Termopilsku bitku.

Biće veoma interesantno videti izbor Inzagija za nedeljni meč sa Atalantom imajući u vidu da su pojedini fudbaleri odigrali 120 minuta a da drugi nisu još uvek u top formi ili nemaju dovoljno snage za svih 90 minuta.

LEAO IZRASTA U VELIKOG IGRAČA, ERNANDEZ JE PONOVO ONAJ STARI

Jedna od glavnih odlika Stefana Piolija je strpljenje. Mnogi klubovi, pre Rosonera, nisu imali strpljenja sa Pioliijem, ali je italijanski stručnjak uvek znao da čeka talentovane igrače da pokažu svoj talenat. U Milanu imamo seriju igrača koji su se bukvalno preporodili ili su doživeli presudni kvalitativni skok od dobrih do odličnih fudbalera.

U prvom delu sezonu svi smo ostali omađijani napretkom Sandra Tonalija dok je u novoj godini Rafael Leao prepotentno iskočio u prvi plan. Portugalac je i sinoć protiv Đenove svojim ulaskom promenio tok utakmice i omogućio Rosonerima da izbegnu brukanje na San Siru. Nisu daleko od istine bivši italijanski fudbaleri a sada stručni komentatori koji u Leau vide potencijal igrača koji može da osvoji Zlatnu loptu.

Loša vest za Milan je povreda Tomorija. Engleski defanzivac je napustio teren zbog bola u kolenu i u Milanelu strahuju da bi mogao njegovo odsustvo sa terena moglo da potraje. Rezulati pregleda kojima će se danas Tomori podvrgnuti će dati preciznije odgovore. Njih sa velikim nestrpljenjem očekuje Paolo Maldini. Ako se potvrdi višemesečni stop, Maldini će biti primoran da dovede barem jednog defanzivca i da zadrži Gabiju.

Andrij Ševčenko je imao dirljiv doček na Meaci. Navijači Milana su toplo dočekali nekadašnjeg idola koji je ostavio dubok trag i koji je golovima, a posebno protiv Intera, zauvek obezbedio mesta u srcima tifoza Rosonera. Ipak, jučerašnja dobra predstava neće mnogo pomoći Ševi da ostane na klupi Đenove.

KOMISO: NISAM GLUPI AMERIKANAC

Vlasnik Fjorentine Roko Komiso je imao fantastičan dan. Prvo je čitao sa velikim užvanjem svoj intervju Fajnanšal tajmsu u kojem je opleo po Seriji A i fudbalskim moćnicima u Italiji, fudbalskim mešetarima, stavio do znanja da je on “drugačija životinja” i da svakako nije “glupi Amerikanac” i na kraju je poručio da ga niko neće prevariti oko Dušana Vlahovića.

Uveče je Komiso uživao u trijumfu Ljubičastih nad Napolijem posle bitke bez pardona koja je trajala 120 minuta. Vinčenca Italijana je potrvrdio najave da Fjorentina ima glavne ambicije u ovoj sezoni u Kupu Italije. Na krilima srpskih fudbalera, uprkos činjenici da su gotovo celo drugo poluvreme igrali sa igračem manje, Fjorentina je obezbedila plasman u četvrtinu finala gde će ukrstiti koplja sa Atalantom.

Dušan Vlahović je od dela medija proglašen za najboljeg aktera meča a od drugih je bio među najboljima sa ocenom koja se kretala od 7 do 7,5. Vrlo dobre ocene je dobio i Nikola Milenković za svoju predstavu dok je Matija Nastasić platio cenu greške u sudijskoj nadoknadi vremena kada je zahvaljujući njegovom kiksu Napoli izjednačio, zato mu mnogi nisu dali prelaznu ocenu i pored konstatacije da je odigrao dobro meč.

LOTITO SARIJU OBEĆAO TRI POJAČANJA

Predsednik Lacija Klaudio Lotito je uverio svog trenera Mauricija Sarija da će do kraja januara imati ne dva već tri pojačanja za nastavak njegovog revolucionarnog projekta u Formelu. Osim Kazalea iz Verone koji je prvi cilj Lacija, Lotito je dao zeleno svetlo Igliju Tareu da pronađe i levog beka i napadača za Sarijev tim.

Paralelno, Tare će morati da proda ili barem pošalje na pozajmicu sa pravom ili obavezom otkupa Manuela Lacarija i Vedata Murićija, dok odlazak Luisa Alberza visi i dalje u vazduhu.

Loš glas je stigao Murićija i u Engleskoj. Samo što se pojavila vest o mogućnosti da bivši igrač Fenerbahčea pređe u najvoljeniji engleski tim, navijači su se pobunili preplavili su društvene mreže sa porukom da ne žele reprezentativca Kosova u redovima Lidsa. U Turskoj pišu da je i Vest Bromvič zainteresovan za Murićija.

VANJA OZDRAVIO

Vanja Milinković Savić je negativan i danas bi trebalo da odradi svoj prvi trening sa saigračima posle preležanog Kovida-19. Prema vestima sa Filadelfije postoje male šanse da Vanja stane na gol protiv Sampdorije budući da se tek oporavio i da u poslendjim danima nije mogao da izalzi is stana. Sa samo jednim (današnjim) treningom sa ostalim saigračima, teško je poverovati da će ga Jurić vratiti već sutra na gol od prvog minuta. Više šansi da se nađu između stativa sutra na Marasiju imaju Đemelo i Beriša.


tagovi

Paulo DibalaRoko KomisoRafael LeaoAndrej ŠevčenkoMauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara