Buongiorno Italia: Donarumba i bitka za Kjezu

Vreme čitanja: 5min | uto. 13.08.19. | 12:06

Izveštava se da Milinkovićeva povreda nije ozbiljna i da će Sergej možda biti spreman čak i da zaigra u prvom kolu Serije A protiv Sampdorije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Fabio Paratiči i Bepe Marota postaju sve više protagonisti u ovom prelaznom roku, u dobroj meri i zahvaljujući ličnom i rivalstvu dva kluba koje predstavljaju. Posle sudara oko Lukakua, Ikardija i Dibale, na red je došla i bitka oko Kjeze. Korijere piše da je Inter stavio do znanja Romi da sa 45.000.000 evra i Džekom može da uzme Ikardija a Tutosport da je dolazak Lozana u Napoli širom otvorio vrata za povratak Verdija u Torino. Takođe se izveštava da povreda Milinkovića nije ozbiljna i da će Sergej možda biti čak spreman i da zaigra u prvom kolu Serije A protiv Sampdorije.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Bitka za Kjezu”, najavljuje Gazeta novi sudar Juventusa i Intera na fudbalskoj pijaci. U nadnaslovu se objašnjava da je Marota napravio savez sa Fjorentinom kako bi doveo sledeće godine mladog Kjezu u Apijano Đentile i tako minirao dogovor koji Paratiči ima sa fudbalerom. Kao neka vrsta kapare za Kjezu bi mogla da bude razmena  Biragi za Dalberta. Na drugoj i trećoj strani se kaže da je Marota postigao neku vrstu načelnog dogovora sa novim vlasnicima Fjorentine da plati 70.000.000 evra Kjezu sledeće godine. Na taj način bi bili svi zadovoljni: Inter jer je dobio najtalentovanijeg italijanskog fudbalera, Fjorentina jer bi imala još jednu godinu na raspolaganju Kjezu i novi vlasnici ne bi startovali sa prodajom najboljeg igrača a mladi fudbaler bi imao garanciju da će od sledeće sezone biti u velikom klubu, u Ligi šampiona i sa jednim od najboljih trenera na klupi.

Domino efekat. Samo Nejmar može da odblokira Ikardija i Dibalu”, tvrdi Gazeta da će tek posle transfera Brazilca u Real Madrid ili Barselonu biti moguća realizacija prelaska Dibale u PSŽ a Ikardija u Juve.

Donarumba Milan: Isko ili Hames”, lansira pravu bombu Gazeta ispod zaglavlja iznoseći mogućnost da Donaruma pređe u PSŽ, a da Milan reinvestira novac u dovođenje jednog od dvojice igrača Real Madrida koji se nalaze na marginama Zidanove vizije Blankosa. “PSŽ insistira na dovođenju Điđa: Rosoneri sanjaju da ulože novac u jednog od dvojice asova Real Madrida”, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se objašnjava da ni Iskova plata ne bi bila problem jer Španac ima ista primanja kao Donaruma dok bi njegov dolazak omogućio Bobanu i Maldiniju da bez “griže savesti” prodaju i Susa.

Napoli se prenuo i uzeo Lozana”, još jedan je naslov na prvoj strani Gazete. U podnaslovu se ističe da će Napoli platiti raskidnu klauzulu PSV-u 42.000.000 u sledeće četiri godišnje rate a da će Meksikanac imati petogodišnji ugovor sa platom od 4.000.000 evra po sezoni. U ovom poslu, po običaju, odlično je prošao menadžer Meksikanca Mino Rajola koji je inkasirao 5.000.000 evra za svoje usluge. Istovremeno se precizira da se Napoli približava i angažovanju Ljorentea koji je i dalje bez kluba.

CORRIERE DELLO SPORT

Ikardi asist za Romu”, tvrdi Korijere na naslovnici da je generalni direktor Inter Marota stimulisao Romu da poveća svoju ponudu za Ikardija. Štaviše, Marota je stavio do znanja da sa 45.000.000 evra plus Džeko, razmena može da bude zapečaćena. Međutim, dodaje list, Napoli i pored toga što je uzeo Lozana, nema nameru da odustane od Ikardija i Aurelio de Laurentis stavlja na sto 60.000.000 u kešu za Maurita.

Na unutrašnjim stranama se pravi pretpostavka da bi, imajući u vidu komplikovanost transfera Ikardija, do razmene sa Romom moglo da dođe čak i posle rimskog derbija, odnosno poslednjeg dana prelaznog roka, 2. septembra. U slučaju da Ikardi završi u Napoliju, Roma bi pokušala da angažuje Milika. Korijere piše i da je Roma gotovo postigla dogovor sa Juveom oko pozajmice sa obligom otkupa Ruganija. Pet miliona odmah a 25.000.000 sledeće ili za dve godine. Paratiči i Petraki bi trebalo da se vide danas ili sutra kako bi ispeglali poslednje detalje transfera.

Lacio učestvuje na licitaciji za Ljorentea”, naslov je ispod zagalvlja Korijerea. U podnaslovu se objašnjava da je Lotito nameran da izađe u susret zahtevima Inzagija i da je jedina prepreka plata od 3.500.000 evra na koju pretenduje Ljorente. Na unutrašnjim stranama se kaže da je došlo do zahlađenja u pregovorima za produžetak ugovora Kaiseda da sa Lacijom. Fudbaler iz Ekvadora traži platu od 2.500.000 evra i tvrdi da ima ponude iz inostranstva. U Laciju nemaju nameru da mu povećaju platu na više od dva miliona evra po sezoni a da ako želi da napusti Formelo ovog leta Kaisedo mora da nađe klub koji bi platio oko 10.000.000 evra za njegov igrački karton.

Korijere izveštava da su stigle dobre vesti za Sergeja Milinkovića Savića, odnosno da povreda nije tako ozbiljna kao što se strahovalo u  prvom momentu i Srbin bi mogao čak da bude spreman i za prvi meč proti Sampdorije.

Milan, Điđo sve bliži rastanku”, izveštava Korijere da je prodaja Donarume PSŽ-u sve izvesnija i pored toga što još nije stigla zvanična ponuda. Takođe se potvrđuje namera Rosonera da za dobru cenu puste i Susa uprkos hvalospevima trenera Đampaola na račun Španca.

 TUTTOSPORT

Saplitanje oko Kjeze”, i Tutosport piše o duelu bez predaha između Juventusa i Intera na fudbalskoj pijaci dodatno rasplamsan personalnim rivalstvom između nekadašnjeg maestra i učenika, odnosno Bepea Marote i Fabija Paratičija. “Još jedno poglavlje u borbi bez pauze između Marote i Paratičija, ovog puta oko Kjeze, u iščekivanju da li će pasti unakrsne zabrane za Dibalu i Ikardija”, podseća Tutusport da su Juve i Inter spremni da daju Argentince bilo kojem klubu koji nije Inter odnosno Juve, i pored toga što bi razmena dvojice fudbalera bila najlogičnije rešenje. Torinski dnevnik potvrđuje informacije da je predlog Intera Fjorentini da se sklopi dogovor po kojem bi Kjeza sledeće godine prešao u Inter za cifru između 70 i 80 miliona evra.

Na unutrašnjim stranama list otkriva da Dibala još od prošlog proleća razmišlja  o napuštanju Juventusa i da su njegovi menadžeri u maju imali prve kontakte sa Mančester Junajtedom. U tekstu se kaže da nije jasno šta Dibala zaista želi i da ne treba zanemariti faktor Bepe Marota i Antonio Konte, kao i ulogu Dibalinog menadžera Antuna.

Lozano-Napoli, Verdi-Toro!”, piše Tutosport da iskrcavanje Lozana u Napulj omogućava komletiranje pregovora o prelasku Verdija u Torino. U tekstu se kaže da je cilj Torina da zaključi posao u ovoj nedelji kako bi Verdi bio na raspolaganju Macariju za mečeve sa Vulvehemptonom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

“Konte, evo Biragija za Dalberta”, najavljuje se i razmena na pomolu između Intera i Fjorentine. Biragi je potreban Nerazurima i zbog liste za Ligu šampiona koja obavezuje klubove i da imaju barem četvoricu fudbalera koji su odnegovani u vlastitom podmlatku, a Biragi je ponikao u Apijano Đentileu.

Signali iz Madrida: Preokret za Milan, sada Atletiko želi da proda Koreu”, piše Tutosport da su čelnici Kolćonerosa spremni da pregovaraju o prodaji Argentinca spuštajući početnu cenu od 55.000.000 evra.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara