Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Dušan Vlahović – dete postalo golgeter! Berardi pre Kjeze za Severnu Irsku

Vreme čitanja: 7min | čet. 25.03.21. | 11:29

Italijani traže iskupljenje za debakl u prethodnim kvalifikacijama

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmice reprezentacija u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022. godine i sudbina Kristijana Ronalda, Paula Dibale i Andree Pirla u Juventusu su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi. Među glavnim pričama je i ona o Dušanu Vlahoviću od koga se očekuje da do kraja sezone potvrdi svoju vanserijsku klasu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Ronaldo je nervozanRonaldo je nervozan

Najčitaniji italijanski dnevnik tvrdi da je Kristijano Ronaldo prelomio i da želi da ostane u Juventusu, ali da traži od klupske uprave da pojača tim tokom prelaznog roka. “CR7 crno-beli dim”, naslov je teksta u kome se kaže da će na kraju sezone Portugalac i rukovodstvo kluba imati poseban sastanak na kome će utanačiti sve detalje dalje saradnje. “Ronaldo ima 36 godina i svestan je da mora da isplanira do u detalje svoju sledeću sezonu, ako želi da ostane u krugu top fudbalera. Prvi izbor ostaje Juventus, ali u Torinu moraju da budu oprezni na poteze Real Madrida i PSŽ-a”, upozorava list.

Nervozan i na suvom na svom stadionu u dresu Portugalije”, izveštava Gazeta da je Ronaldo bio prilično indisponiran protiv Azerbejdžana i da nije uspeo da se upiše u listu strelaca, a da je pobeda stigla zahvaljujući autogolu Azerbejdžanaca.

Inter, Lukaku s bele tačke ne prašta nikada. Konte traži golove i od Eriksena”, izveštava se da je centarfor Intera nastavio da trese mreže i u dresu Belgije dok se u posebnom tekstu objašnjava šta Antonio Konte traži od danskog internacionalca. “Eriksen na vrhu. Novi Kristijan će biti sve više ofanzivan igrač i Inter od njega očekuje važne golove za skudeto”, navodi se da je gol iz slobodnjaka protiv Milana u Kupu Italije promenio sezonu Kristijana Eriksena, ali da sada Konte želi da Danac počne da postiže golove i iz igre.

Blago za Tomorija. Osvojio je srce Đavola i u kasi je već spremno 15 od 28 miliona koliko treba za njegov otkup”, tvrdi Gazeta da će Milan zadržati defanzivca na pozajmici iz Čelsija i da će od engleskog kluba tražiti popust. Istovremeno se piše da je došlo do novih kontakata između kluba i Mina Rajole, menadžera Đanluiđija Donarume, ali da nije zakazan, još uvek, sastanak na kome bi se precizirala budućnost čuvara mreže.

Napoli, vrata na klackalici. Meret traži prostor: ili će biti starter ili odlazi”, prepričava se u tekstu da italijanski golman ne želi više da deli minutažu sa Davidom Ospinom na golu Napolija. U članku se navodi da Aleks Meret ima nekoliko klubova koji bi želeli da ga angažuju počev od Evertona Karla Ančelotija.

Srećan put, Italijo”, najavljuje se ispod zaglavlja da večeras počinje avantura Italije u kvalifikacijama za SP u Kataru sledeće godine. “Mančini počinje lov za prolaz na Mundijal i sprema tim za Evropsko prvenstvo. Stara garda i prefinjena stopala za pobedu nad Severnom Irskom”, predstavlja list sastav koji će večeras istrčati na teren Tardinija u Parmi. Rival je Severna Irska, a kec se plaća kvotom 1,25.

Roberto Mančini će večeras poslati na teren formaciju 4-3-3: Donaruma - Florenci, Bonuči, Kjelini, Emerson - Barela, Lokateli, Verati - Berardi, Imobile, Insinje.

CORRIERE DELLO SPORT

Pohvale za VlahovićaPohvale za Vlahovića

Svetsko iskupljenje”, aludira Korijere u vodećem naslovu na nacionalnu bruku koju je Italija doživela u prethodnim kvalifikacijama za Mundijal kada je drugi put u istoriji propustila najvažniji planetarni fudbalski sastanak. U podnaslovu se prenosi želja Mančinija da se počne odmah sa pobedom i da Azure čekaju tri utakmice u sedam dana, kao i da će napad predvoditi Čiro Imobile, dok je Domeniko Berardi u prednosti nad Federikom Kjezom za kompletiranje napadačkog trozupca u kome je i Lorenco Insinje.

Italijanski Čiro. Traži se golgeter za Azura: večeras ima šansu Imobile”, najavljuje se meč sa Severnom Irskom uz isticanje potrebe da Roberto Mančini nađe svog centarfora startera budući da, dosada, niko nije bio ubedljiv u dresu Azura. Ni Imobile, ni Adrea Beloti ni drugi napdači koje je probao Mančini nisu dali željene odgovore.

(1,25) Italija (5,80) Severna Irska (12,0)

Lukaku i Vlahović pogodili metu, flop CR7”, daje prostor Korijere i rezultatima reprezentacija u kojima nastupaju igrači iz Serije A stavljajući u prvi plan učinak centarfora. “Ronaldo ugašen i u dresu Portugala”, ističe list da CR7 nije uspeo da postigne gol ni u dresu reprezentacije, a da glasine o povratku u Real Madrid nastavljaju da kruže nesmanjenom snagom.

Vlahović, dete postalo golgeter, garancija za Fjorentinu i Srbiju”, piše Korijere da je mladi srpski napadač sa Čezareom Prandelijem na klupi Fjoretine postigao 11 od svojih 12 golova u Seriji A i da je počeo redovno da trese mrežu i u reprezentativnom dresu. “Sada se od Vlahovića u završnici prvenstva, sa Jakinijem na klupi, očekuje da definitivno potvrdi svoju vanserijsku klasu”, piše Korijere.

Pinto, ovako ne ide”, naslov je redakcijskog komentara rimskog dnevnika u kome se kritikuju prvi potezi novog generalanog direktora Rome Tijaga Pinta. U članku se kaže da Pintovi potezi umanjuju šanse da Maks Alegri sedne na klupu Rome i imaju negativne posledice na tim u Trigoriji.

U drugom tekstu o Romi se kaže da će Nikolo Zaniolo odigrati prvu utakmicu posle povrede kolena 10. aprila. Prva proba će biti sa juniorima Rome na meču sa vršnjacima iz Fjorentine. Posle tog testa, Zaniolo će ići ponovo na kontrolu u Inzbruk kod doktora Finka i tek onda će biti odlučeno da li može da se vrati na raspolaganje Fonseki u drugoj polovini aprila.

Dibala je na prodaju”, prenosi Korijere ispod zaglavlja da je Pavel Nedved potvrdio poverenje u Andrea Pirla i za sledeću sezonu, ali da je otvorio vrata za transfer Argentinca na novu destinaciju tokom leta. Takođe se podvlači da je nekadašnji češki as bio prilično uverljiv kada je podvukao da je Ronaldo nedodirljiv i da ostaje u Juveu do kraja ugovora.

TUTTOSPORT

Pirlo i Ronaldo ostaju, a Dibala?Pirlo i Ronaldo ostaju, a Dibala?

Napred sa Pirlom i CR7”, stavlja u prvi plan torinski dnevnik izjave Pavela Nedveda koje su nedvosmisleno potvrdile nameru kluba da nastavi započeti projekat postepene revolucije tima Stare dame sa aktuelnim šefom stučnog štaba i Kristijanom Ronaldom. “Andrea i Kristijano ostaju 100 posto. Dibala nam je nedostajao u ovoj sezoni. Produžetak ugovora? Izvagaćemo sve mogućnosti koje nam prelazni rok ponudi”, otvorio je potpredsednik Juventusa vrata za prodaju Dibale sledećeg leta.

CR7 - Real: Istina”, demantuje Tutosport pisanje španskih medija i tvrdi da Ronaldo nije među prioritetima predsednika Florentina Pereza koji, u suštini, želi Erlinga Halanda i Kilijana Mbapea. “CR7 je frustriran aktuelnom situacijom u Juventusu i mogao bi da digne sidro na kraju sezone. Ali razmišlja ozbiljno i o svom ostanku u Juventusu”, navodi list.

Lautaro i Sančez, benzin za finiš”, svedoči torinski dnevnik da Antonio Konte prvi put ima čak trojicu napadača na raspolaganju tokom pauze u prvenstvu. Pored dvojice Južnoamerikanaca u Pinetini je i Andrea Pinamonti, tako da nije isključeno da Argentinac i Čileanac dobiju šansu da igraju zajedno ako selektor Belgije Roberto Martinez bude iscedio do kraja Lukakua u dresu Belgije. U tekstu se potvrđuje i da će Inter nadoknaditi utakmicu protiv Sasuola u sredu 7. aprila u 18.45 budući da se taj dan igraju mečevi Lige šampiona.

Ibra utiče više na rezultate utakmica od Ronalda. On uvek pravi razliku”, izjavio je u intervju za Tutosport Tomas Nordal, sin legendarnog švedskog napdača Gunara. “Milan ne može da napravi velike rezultate bez Ibre, a ovaj tim Juvea je osvajao trofeje i bez Ronalda”, dodaje Nordalov sin.

Italija, nikad više neka nova Švedska”, daje eho Tutosport rečima Đorđa Kjelinija koji je podsetio pred početak kvalifikacija za Mundijal na sramnu eliminaciju u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine. “Niko više ne želi da proživi gorčinu tih dana”, rekao je Kjelini koji će sa Leonardom Bonučijem činiti par centralnih bekova Azura na debitantskom meču u kvalifikacijama protiv Severne Irske. List podvlači i činjenicu da će Bonuči večeras stoti put obući dres Azura. Za razliku od Korijerea i Gazeta koji daju Berardija u startnoj postavi, Tutosport tvrdi da će Kjeza biti partner Imobileu i Insinjeu u napadu.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU - 1. KOLO

Četvrtak


GRUPA B

20.45: (1,18) Španija (7,25) Grčka (15,0)

20.45: (1,28) Švedska (5,50) Gruzija (11,0)

GRUPA C

18.00: (7,00) Bugarska (4,10) Švajcarska (1,50)

20.45: (1,18) Italija (6,75) Severna Irska (17,0)

GRUPA F

18.00: (4,30) Izrael (3,45) Danska (1,88)

20.45: (3,25) Škotska (3,10) Austrija (2,35)

20.45: (2,70) Moldavija (2,75) Farska Ostrva (3,10)

GRUPA I

20.45: (12,0) Andora (5,80) Albanija (1,25)

20.45: (1,01) Engleska (30,0) San Marino (60,0)

20.45: (3,60) Mađarska (3,25) Poljska (2,15)

GRUPA J

20.45: (1,15) Nemačka (7,75) Island (18,0)

20.45: (11,0) Lihtenštajn (5,20) Jermenija (1,30)

20.45: (1,95) Rumunija (3,35) Makedonija (4,20)

***kvote su podložne promenama

Sreda

GRUPA A

Portugalija - Azerbejdžan 1:0 (1:0)

/Medvedev 36ag/

Srbija - Republika Irska 3:2 (1:1)

/Vlahović 40, Mitrović 69, 75 - Braun 18, Kolins 86/

GRUPA D

Francuska - Ukrajina 1:1 (1:0)

/Grizman 19 - Kimpembe 57 ag/

Finska - Bosna i Hercegovina 2:2 (0:0)

/Puki 58 i 77 - Pjanić 55, Stevanović 84/

GRUPA E

Belgija- Vels 3:1 (2:1)

/De Bruje 22, Azar 27, Lukaku 73 - Vilson 10/

Estonija - Češka 2:6 (1:4)

/Sapinen 12, Anier 86- Šik 18, Barak 27, Souček 32, 43 i 48, Jankto 56/

GRUPA G

Turska - Holandija 4:2 (2:0)

/Jilmaz 15, 34pen, 81, Čalhanoglu 52 - Klasen 75, De Jong 76/

Letonija – Crna Gora 1:2 (1:1)

/Ikaunieks 40 – Jovetić 41, 83/

Gibraltar – Norveška 0:3 (0:2)

/Serlot 43, Torstved 45, Svenson 57/

GRUPA H

Sreda

Kipar - Slovačka 0:0

Malta - Rusija 1:3 (1:2)

/Embong 56 - Dzjuva 23, Fernandes 35, Sobolev 90/

Slovenija - Hrvatska 1:0 (1:0)

/Lovrić 15/



tagovi

Buongiorno ItaliaDušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara