Naslovne strane italijanske sportske štampe
Naslovne strane italijanske sportske štampe

Buongiorno Italia: Eriksen kao Bergkamp?

Vreme čitanja: 6min | sre. 15.07.20. | 12:39

Antonio Konte ga navodno nije ni želeo u Interu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

 Hvalospevi na račun Atalante su neizbežni danas u italijanskoj štampi posle još jedne goleade Boginje protiv Breše sa 6:2. Gazeta objavljuje veliki intervju sa Mišelom Platinijem u kojem je “Le Roi” krunisao Paula Dibalu u novog kralja Juvea. Milanski dnevnik pravi i zanimljivu parelelu, poredeći slučaj Kristijana Eriksena sa Bergkampovim, što nije dobar signal za Inter. Piše se i o dolasku Osimena u Napoli kao i uticaju Zlatana Ibrahimovića na poboljšanje kvaliteta igračkog kadra Milana. Korijere tvrdi da “zvoni poslednje zvono” za Lacio, a da i Fonseka tek mora da zaradi potvdu na klupi Rome u sledećoj sezoni. Tutosport objavljuje intervju sa sportskim direktorom Sasuola Karnevalijem koji poručuje da će Sasuolo pokušati da obraduje njegovog prijatelja Bepea Marotu.

Izabrane vesti

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

Platini kruniše DibaluPlatini kruniše Dibalu

Najtiražniji italijanski sportski dnevnik otvara današnje izadnje sa velikim intervjuom Mišela Platinija koji je krunisao Paula Dibalu kao kao novog “kralja Juvea”. Platini tvrdi da bi se Argentinac veoma dopao pokojnom advokatu Đaniju Anjeliju. “Dibala je mnogo jak igrač, ima dar da pravi uvek lepe poteze, ali nas dvojica smo različiti tipovi igrača. On pripada soju fudbalera koji je bliži Maradoni, u stvari on najviše liči, po karakteristikama, Sivoriju”, smatra Platini.

Poštuju se i odmeravaju se, De Zerbi protiv Sarija. Sasuolo je obavezna etapa Juvea na putu do skudeta”, najavljuje list večerašnji sudar u Ređo Emiliji između dvojice stručnjaka koji su neka vrsta maestra i učenika. “Dvojica trenera su slična iako ih dele godine, igrači na raspolaganju i sposobnost da prave kompromise”, tvrdi Gazeta.

Atalanta u istoriji: Dea je na drugom mestu, nikada nije bila tako visoki na tabeli. Sada Gasperini cilja da obori rekord u broju postignutih golova”, veze pohvale milanski dnevnik na račun Atalante koja je juče zbrisala Brešu sa 6:2.

Gazeta donosi veliku priču o velikoj čistki koja se sprema krajem avgusta u Interu. List tvrdi da će se u izlogu za prodaju naći čak 11 fudbalera: od Škrinjara i Godina u odbrani preko Galjardinija i Vesina u veznoj liniji do Brozovića i Espozita. Kao iznenađenje se ističe da je Borha Valero uspeo da ubedi Kontea zalaganjem i igrama da ostane do kraja ugovora. U drugom tekstu se piše o Eriksenu i podseća se na slučaj Bergkamp, odnosno da bi Danac mogao da završi neslavno svoju epizodu kao Holanđanin. Međutim, tvrdi Gazeta, klub nema nameru da ga proda i da ga smatra jednim od stubova tima koji bi trebalo da osvoji skudeto sledeće godine. “Konte će morati da pronađe način da revalorizuje Kristijana i pored hladnog odnosa između njih dvojice”, konstatuje list.

Osimhen – Napoli, završeno: bombarder za 60.000.000”, objavljuju se detalji transfera Nigerijca iz Lila u Napulj. U tekstu se podseća da je Osimhen najskuplje pojačanje Napolija u istoriji i da će i pored toga što mu je tek 21 godina imati platu od 5.000.000 evra.

Milan i faktor Ibra”, naslov je analize u kojoj se zaključuje da se Rosonerima isplatio svaki evro dat za platu Šveđaninu. Ibrahimović nije samo svojom igrom doprineo preporodu Milana već je direktno uticao da nekoliko važnih igrača, od Rebića i Leaa do Kesija i Čalhanoglua, koji su izgledali ugašeno, naprave značajan kvalitativan skok. Pomenuti igrači nisu samo napredovali već je i njihova cena na fudbalskoj pijaci ponovo porasla. 

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio pod pritiskomLacio pod pritiskom

Poslednji poziv”, naslov je sa apokaliptičnim prizvukom Korijerea uz fotografiju Čira Imobilea. Naravno, s njim se najavljuje večerašnji duel Lacija sa Udinezeom u Udinama. “Lacio mora da pobedi da bi se vratio na drugo mesto. Još jedna goleada Atalante je odsekla svaku odstupnicu Nebeskoplavima, ako žele da ostanu u trci za drugo mesto moraju da pobede Udineze jer u sledećem kolu ih čeka Juve u Torinu”, stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama se upozorava da će Lacio morati značajno da pojača redove ako želi da bude konkurentan u sledećoj sezoni, tim pre što će često morati da igra na svaka tri-četiri dana, imajući u vidu nastupe u Ligi šampiona. S druge strane se piše da Lotito nije baš zadovoljan načinom na koji je Inzagi “hendlovao” rezerve i fudbalere iz omladinskog pogona. Predsednik Nebeskoplavih je uveren da je njegov trener mogao bolje da upotrebi pojedine fudbalere.

Roma na stolu”, aludira ispod zaglavlja rimski dnevnik da Paulo Fonseka nije još obezbedio ostanak na klupi u sledećoj sezoni. Sa šest bodova protiv Parme i Breše, Portugalac je udaljio mogućnost da dobije otkaz pre kraja sezone. Međutim, da bi ostao i u sledećoj sezoni na kormilu Rome mora da završi u velikom stilu ovo prvenstvo.

U drugom tekstu vezenom za Romu, Korijere najavljuje da će se Pelegrini večeras odmoriti protiv Verone, to jest da Fonseka želi da ga sačuva za Inter u nedelju veče. Istovremeno se najavljuje da će Roma vrlo brzo izaći sa konkretnim predlogom produžetka ugovora sa budućim kapitenom uz povećene plate za 50 odsto, sa 2.000.000 na 3.000.000 evra plus bonusi.

Spilovi udarci” naslov je velikog intervju sa Alesandrom Altobelijom Spilom (Iglom). Bivši golgeter Intera i član reprezentacije Italije koja je osvojila Mundijal 1982. godine tvrdi da Sariju nije dovoljan skudeto da bi zadržao svoj posao u Torinu. “Ako pričamo o Juveu onda se sve svodi na rezultate. Tamo svi osvajaju 'skudeta', tako da Sariju nije dovoljno da osvoji titulu prvaka, mora da napravi nešto veliko u Ligi šampiona”, smatra Altobeli po kojem je Stara dama napravila grešku kada je otpustila Maksa Alegrija. Altobeli se dotakao i Intera rekavši da Marota i Konte moraju da rade zajedno i da je neophodno dovesti još dva tri prava pojačanja i da će onda Inter biti spremna da osvoji "skudeto".

 TUTOSPORT

Karnevalske šale”, poigrao se Tutosport sa prezimenom sportskog direktora Sasuola Đovanijem Karnevalijem za najavu gostovanja Juventusa u Ređo Emiliji. Za torinski list večerašnji meč na Mapei stadionu je zamka za Juventusu. U razgovoru za Tutosport Karnevali je rekao da Sasuolo neće staviti na prodaju ovog leta Lokatelija, Bogu, Berardija i Kaputa. “Atalanta je naš model koji sledimo. U ovoj sezoni želimo da završimo sezonu ispred Milana, a večeras da pobedimo Juventus jer želim da oraspoložim mog prijatelja Bepea Marotu“.

Na unutrašnjim stranama se najavljuje par promena u timu Juvea. Umesto Bonučija će igrati Rugani, a suspendovanog Kvadrada će zameniti Danilo. List nastavlja da podgreva priču da su Milik i Džeko dva glavna kandidata da stignu u Juve po odlasku Iguaina. Kao obrazloženje se navodi da su karakteristike Poljaka i Bošnjaka u potpunosti kompatibilne sa igrom koju želi da realizuje Sari.

PSŽ, da li si video Atalantu”, upućuje neku vrstu izazova torinski dnevnik francuksom prvaku na mesec dana od sudara u četvrt finalu Lige šampiona. “Posle pretrpljenog šoka zbog Murijela, Boginja se razgoropadila protiv Breše i zasela na drugo mesto na tabeli. Spektakl i golovi Pašalića, De Rona, Malinovskog i Zapate”, stoji u podnaslovu.

Eriksen? Konte ga nije želeo”, tvrdi Tutosprot da je Marota doveo Danca u Inter uprkos negativnom mišljenju trenera. “Trener je hteo Vidala i sada igranje Borha Valere, sa Eriksenom na klupi, ima ukus otvorene provokacije”, zapaža dnevnik. U drugom tekstu se navodi da je Konte imao sastanak sa upravom kluba i da se atmosfera otkravila pošto je potvrđeno da ostaje na snazi trogodišnji projekat za povratak Nerazura na vrh italijanskog i evropskog fudbala.

Kairo potvrdio: Beloti ostaje”, prenosi barem jednu dobru vest za Torino Tutosport. U momentu dok se Granate grčevito bore za opstanak, vlasnik i predsednik kluba je poslao ohrabrujući znak da nema nameru da se liši kapitena i najboljeg igrača. 

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno ItaliaKristijan Eriksen

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara