Spaleti (© Reuters)
Spaleti (© Reuters)

Buongiorno Italia: I dalje bez selektora, zbog vrtloga Spaleti – Napoli – Savez

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.08.23. | 12:10

U Laciju nema saglasja oko izbora golmana, u Juventusu se popravlja raspoloženje zbog Pogbe

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Svi bi želeli da vide Lučana Spaletija na klupi Italije, ali niko ne bi da plati penale Aureliju de Laurentisu. Gazda Napolija ne odustaje od zahteva da mu Spaleti isplati do poslednjeg centa sumu koju mu duguje po dogovoru koji su potpisali pre dva meseca. Spaleti i FS Italije proučavaju načine da izbegnu plaćanje, više-manje, 2.500.000 evra, ali i da izbegnu provlačenje kroz sudnice. FS Italije i Spaletiju poslednje što treba je sudski proces.

Izabrane vesti

FS Italije ne može da plati direktno penale Napoliju, jer bi to bio presedan, a i cela operacija bi mogla da bude dovedena u pitanje od nadležnih organa, jer je FS Italije savezno telo, a Napoli privatni klub i bilo bi elemenata za obaranje eventualnog dogovora.

Najelegantniji način da se izađe iz ćorsokaka je da FS Italije da veću platu Spaletiju što bi mu omogućilo da on sam plati raskidnu klauzulu. Tako bi i vuk bio sit a ovce na broju. Ta solucija ima logiku i zato što bi eventualni povratak Antonija Kontea koštao mnogo više od dolaska Spaletija imajući u vidu različite zahteve za platu. Antonio je mnogo skuplji od Lučana i njegova plata bi bila barem 50 odsto veća od dojučerašnjeg šefa stručnog štaba Napolija.

Spaleti ne želi da pokvari odnos sa navijačima Napolija i gradom Napuljem za koji je veoma vezan. U tom kontekstu razmišllja kako da se suprotstavi De Laurentisu a da to ne ugrozi njegov status u gradu podno Vezuva.

Druga komparativna prednost Spaletija, pored toga što njegovi timovi igraju na sličan način kao Mančinijevi, je što on nema veliki stručni štab, to jest sa sobom vodi samo nekoliko ljudi od najvećeg poverenja, poput Marka Domenikinija.

Prema najavma iz FS Italije novi selektor će biti imenovan najkasnije do nedelje, odnosno u sledeća 72 sata, Spaleti ili Konte.

ROMA ZAPELA OKO ZAPATE

Duven Zapata je četvrti izbor Žozea Murinja, ali nije rečeno ni da će on nositi dres Vučice u sledećoj sezoni. Portugalac je prvo želeo Moratu, zatim Skamaku, pa Arnautovića i na kraju Zapatu.

Nijedan od pomenutih igrača nije stigao jer su koštali „previše“. Kod Zapate je priča nešto artikulisanija. Nije toliko u pitanju novac – Atalanta traži 6.000.000 evra – koliko klauzula za obavezni otkup koja bi predviđala da Zapata počne barem pola utakmica kao starter.

U Trigoriji imaju sumnje oko Zapatinog zdravlja i zato žele da izbegnu negativna iznenađenja. U poslednje dve sezone Kolumbijac je propustio praktično polovinu mečeva i legitimno je da Roma želi da se obezbedi.

Problem je što je Atalanta klub koji puca od finansijskog zdravlja, za razliku od Rome što se videlo i po kupovini Skamake. Takođe, Gasperini ne bi želeo da se liši usluga Zapate i uprava Boginje ako već mora da se pozdravi sa Duvanom želi da inkasira svotu novca za koju smatra da je ispravna.

Istovremeno u Brazilu su se nasukali i pregovorio o kupovini Marksa Leonarda. Nije isključeno da Roma ostavi transfer Brazilca za sledeću godinu kada mu ističe ugovor sa Santosom i da pokuša da dovede Abela Ruisa iz Brage za koga Portugalci traže 18.000.000 evra.

Danijele de Rosi u stilu velikog kapitena kakav je bio ugasio je u startu polemike oko izbora Paredesa da uzme dres sa brojem 16. De Rosi je uz najbolje želje poručio nekadašnjem klupskom drugu da mu novi dres sa brojem 16 stoji saliveno.

SARI I LOTITO SE SUDARILI OKO LORISA

Loris (© Reuters)Loris (© Reuters)

Nema mira između Klaudija Lotita i Mauricija Sarija. Taman kada je Lacio gotovo kompletirao sastav, što se ne može reći za brojne druge timove, isplivao je na površinu novi sukob.

Lotito želi da dovede u Formelo Iga Lorisa, dok Sari smatra da to nije mudar potez, jer francuski čuvar mreže baca veliku senku na Provedela. Tačno je da Loris ide ka 37. godini, ali je još uvek ambiciozan i teško je zamisliti da mirno provede na klupi čitavu sezonu u Laciju, ma koliko bilo lepo živeti u Rimu, primati veliku platu i ići na stadion kao gledalac koji ne plaća ulaznicu.

Pitanje golmana u svakom timu je senzibilno i stvaranje dualizma između prvog i drugog golmana, bez jasne hijerarhije, po pravilu pravi velike probleme. Zato bi Sari više voleo Danca Ronova u ulozi drugog čuvara mreže.

POGBA IMA JOŠ ŠTA DA KAŽE

Pol Pogba je prvi put, od kada se vratio u Juventus, odradio više nedelja treninga bez ijednog problema. U Kontinasi svi kucaju u drvo kad pomenu Pogbu, jer je Francuz imao seriju povreda, od kolena preko mišića, koje su ga sprečile da igra godinu dana.

Pogbino koleno je, izgleda, u potpunosti ozdravilo. Francuz je na trening utakmici protiv Aleksandrije podsetio na starog Pola, kojeg je Mančester junajted pre sedam godina platio više od 100.000.000 evra. Na opšte izenenađenje Pogba bi mogao da bude pozvan na utakmicu sa Udinezeom s kojom Stara dama otvara prvenstvo.

Pozitivne vesti stižu i od Dušana Vlahovića. Srpski centarfor povećava minutažu i ulazi u formu. S druge strane Kostić bi mogao da napusti Juve, ali samo ako na sto Đuntolija stigne ponuda od 20.000.000. Za srpskog reprezentativca su pokazali interesovanje Notingem Forest i Volfzburg a nije isključeno da Kostić krene stopama Milinković Savića i završi u Saudi Pro Ligi.

U Kontinasi i dalje rade na dovođenju Berardija iz Sasuola i Dijare iz Strazbura, dok je transfer Lukakua na čekanju. Bez prodaje Vlahovića nije moguće rezalizovati prelazak Big Roma u Juventus.

 


tagovi

Buongiorno ItaliaJuventusPol PogbaLacioHugo LorisDuvan ZapataRomaLučano SpaletiNapolifudbalska reprezentacija Italije

Obaveštavaj me

Juventus
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara