Buongiorno Italia: Ibro, pazi da ne falširaš

Vreme čitanja: 6min | sre. 24.02.21. | 12:45

Prelistavanje dnevne štampe na Apeninima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmice Lige šampiona italijanskih klubova Lacija i Atalante kao i sve intrigantnija priča o nastupu Zlatana Ibrahimovića na Festivalu Sanremo su glavne piče u italijanksoj sportskoj štampi. Izveštava se i o velikom broju igrača Torina pozitivnih na Kovid 19 dok Tutosport tvrdi da je “Inter sa skudetom” rođen u noći debakla u Ligi šampiona, sklapanjem pakte između trenera i igrača.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT


“Ibro, pazi da ne falširaš”, predstavlja danas Gazeta Zlatana Ibrahimovića kao spoj fudbalera i šoumena raspolućenog između sportskih i zabavljačkih obaveza na fudbalskom terenu i pozornici Festivala Sanremo, sa velikim rizikom da “podbaci” na oba plana.

List prenosi seriju kritika na račun Ibrahimovića što nije otakazo učešće na Sanremu ili ga barem sveo na jednu, maksimalno dve večeri. Među kritičarima je i Silvio Berluskoni koji je, kao i drugi, očekivao da Ibra raskine ugovor sa RAI-jem imajući u vidu novonastalu situaciju i produžetak saradnje sa Rosonerima. Milanski dnevnik objavljuje i program Ibrahimovića sledeće nedelje koji predviđa da Šveđanin sam trenira u Sanremu u petak i subotu pred meč sa Veronom a da se u nedelju priključi timu, direktno na Benetegodiju.

U drugom tekstu posvećenom Milanu se piše o pregovorima sa Čalhanogluom za produžetak ugovora. Odlučujući sastanak je planiran za sutra, dok između strana postoji i dalje razilika od milion evra između plate koju nudi klub a pretenduje Turčin. Rosoneri su stavili na sto 4.000.000 evra po sezoni a Hakan želi 5.000.000 evra.

"Odlučujemo nas dvojica. Pirlo odobrio plan Juventusa za juriš na skudeto. Konte drži u pripravnosti Inter: kada je na čelu tabele Konte ne popušta”, analizira Gazeta aktuelnu situaciju u Seriji A i tvrdi da Interu titulu može da ugrozi samo Juventus. Naravno, u prvom planu su Kristijano Ronaldo i Romelu Lukaku koji osim za skudeto vode borbu i za tituolu najboljeg strelca Serije A. Portugalac je zabeležio 18 a Lukaku 17 golova u Seriji A. Belgijanac je u prednosti, tvrdi Gazeta, jer za razliku od Ronalda koji je prilično usamljen u redovima Juventusa, može da računa na podršku Lautara Martineza, Hakimija a u poslednje vreme i Eriksena.

“Napad na Real Madrid. Bez straha, Atalanto! Galaktički Madrid ima devet povređenih fudbalera”, bodri milanski dnevnik Gasperinija i njegove momke da napave još jedan podvig u Ligi šampiona i iznenade desetkovani Real koji je u Bergamo stigao bez Benzeme, Serhija Ramosa, Marsela, Azara, Valverdea, Karvahala… U tekstu se najavljuje da će Gasperini ostaviti na klupi Josipa Iličića i da će dati poverenje kolumbijanskom tandemu Murijel-Zapata.

“Krah Lacija. Bajern je preveliki zalogaj: četiri gola Nemaca a prvi im je poklonjen”, aludira se u naslovu da je Musakjo bukvalno “poklonio” Levandovskom na tacni loptu za prvi gol Bavaraca koji je usmerio meč u pravcu koji je želeo trener evropskog šampiona Flik.

Gazeta izveštava i da se Torino nalazi u veoma nezavidnoj situaciji jer je čak šest fudbalera zaraženom kovidom-19 i dva člana stručnog štaba. Preme zapažanjima Gazete meč sa Sasuolom bi mogao da bude odložen kao i utakmica sa Lacijom.

CORRIERE DELLO SPORT


“Blekaut Lacio. Inzagi: Nismo još uvek spremni za ovaj nivo”, prenosi lista priznanje trenera Nebeskoplavih da nemaju kvalitet i iskustvo neophodno za utakmice kao što je bila jučerašnja sa Bajernom.

U podnaslovu se kaže da su igrači Lacija ušli na teren prestavljeni snagom Bajerna i da su zbog toga pravili početničke greške. Reakcija se videla samo u par minuta meča kada je Korea postigao gol.

"Lacio bez odbrane pred Bajernovim ciklonom", naslov je izveštaja sa meč u kome se aludira da je Ačerbi bio jedini pravi defanzivac u odbrani Nebeksoplavih i da je bio ostavljen na milost i nemilost fudbalerima Bajerna. List piše i o frustraciji igrača Lacija na terenu koja je bila očigledna kod pojedinaca, poput Imobilea, kao i o grešci izraelskog arbitra koji nije dosudio čist penala nad Milinkovićem koji ne bi, verovatno, promenio pobednika u ovom meču ali bi dao šansu rimskom klubu da pruži jači otpor.

“Lekcija za budućnost”, je poruka komentara Korijera u kome se kaže da bi Lacio mora da izvuče pouke iz jučerašnjeg debakla i da ih pretvori u dragoceno iskustvo za nedelje i godine koje dolaze.

"Real je desetkovan, evo velike šanse za Gasperinija", i Korijere veruje da bi Atalanta večeras mogla da napravi čudo i pobedi 13-ostrukog šampiona Evrope.

"Fonseka, legitimna odbrana", dvosmisleni je naslov Korijerea koji cilja kako na pravo Fonseke da brani svoj učinak u dosadašnjem delu sezone na klupi Rome, tako i na činjenicu da će Kristante biti na raspolaganju za meč sa Bragom a Kumbula, najverovatnije za Milan u nedelju u Seriji A.

“Gatuzo-De Laurentis, podvig ili zbogom”, tvrdi Korijere da bi kvalifikacija Napolija u osminu finala Lige Evrope ojačala poziciju trenera Azura i dozvolila mu da završi sezonu. U suprotnom otkaz je iza ugla. De Laurentis je več kontaktirao četvoricu trenera: Beniteza, Spaletija, Alegrija i Sarija. Na Gatuzovu sreću svi su rekli ne jer je njihov preduslov za početak rada u Napulju da preuzmu tim u junu. Jedini trener koji bi prihvatio da preuzme Napoli, a da je prihvatljiv za De Laurentisa, je Macari.

Dobra vest za Napolij je oporavak Mertensa koji je juče prošao sve testove i mogao bi da odigra barem par desetina minuta protiv Granade. Loša vest je da će Osimhen preskočiti, osim Granade, i Benevento u Seriji A, tako da će u ulozi lažne devetke igrati najverovatnije Politano protiv Andalužana u Ligi Evrope.

TUTTOSPORT


“ARTUR – DIBALA, istina”, otvara torinski dnevnik dva vrlo škakljiva pitanja u Kontinasi. Povrede Brazilca i Argentinca su potale misterija. Dibala i dalje oseća bol u kolenu i odlaže od utakmice do utakmice svoj povratak na teren. Što se tiče Artura, lekari pokušavaju da nađu način da Brazilac izbegne operaciju kao ne bi morao da izostane do kraja sezone. Istovremeno se ukazuje da su Pirlovom Juveu hitno potrebni i jedan i drugi ako želi ozbiljno da pripreti Interu u trci za skudeto.

Pozitivni signali stižu od Kvadrada koji bi trebalo da se vrati u igrački pogon za meč sa Lacijom, dok bi Kjelini i Bonuči trebalo da se oporave za desetak dana.

“Zašto Juve i dalje veruje? Zato što ima Ronalda i Pirla koji ne odustaju”, naslvo je analize lista o šansama Bjaknkonera da stignu do desetog uzastopnog skudeta. Osim Ronalda i njegove klase i kvaliteta, jedan od aduta bi mogao da bude upravo pozicija Juvea koji juri Inter i nema pritisak da mora da sačuva prvo mesto. Za mladog trenera kao što je Pirlo mnogo je komotnija pozicija, smatra Tutosport, da je u poteri za prvim mestom nego da ga brani.

“Toro – Kovid, preskaču se dve utakmice”, piše Tutosport da je veliki broj igrača Torino zaraženo tzv. britanskom varijantom kovida-19, među kojima je i kapiten Beloti. “Zaustavljeni treninzi Torina, ništa od utakmica sa Sasuolom i Lacijom”, tvrdi Tutosport.

“Lacio, kakav udarac! Boginjina kraljevska noć”, predstavlja dva različita ambijenta Tutosport. U Rimu su šokirani posle protutnjalog voza Bajerna iz Minhena i poklona koji su igrači Lacija servirali kao na tacni Bavarcima dok u Bergamu veruju da mogu da naprave podvig. “Igramo da bismo se zabavljali i uživali, zajedno sa našim navijačima”, prenose se reči trenera Gasperinija.

Pakt posle poraza od Real Madrida je porodio šampionski Inter”, otkriva Tutosport da su trener Konte i fudbaleri Nerazura napravili neku vrstu zakletve da će učiniti sve da osvoje skudeto posle velikog razočaranje u Ligi šampiona, Po rečima Lukakua tajna Konteovog uspeha je rad u Apijano Đentileu: “Svaki trening je rat! Konteu se ne sviđa kada bilo ko od nas ne daje maksimum na treningu. Zato je svaki trening velika bitka”.

“Milan, revolucija u glavi”, izveštava torinski dnevnik da Stefano Pioli razmišlja da promeni formacijsku postavku kako bi “probudio” tim posle lošeg početka 2021. godine. U tekstu se kaže da će Pioli protiv Zvezde i Rome igrati sa formacijom 4-2-3-1, ali da bi u budućnosti mogao da je transformiđe u 4-3-3 ili u 3-4-1-2.


 


tagovi

Buongiorno ItaliaZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara