Naslovna strana Gazete sve objašnjava
Naslovna strana Gazete sve objašnjava

Buongiorno Italia: Ilić i Radonjić već u formi, Samardžiću rok do srede za selidbu u Inter

Vreme čitanja: 5min | uto. 15.08.23. | 12:21

Aurelio De Laurentis ucenjuje Lučana Spaletija i ne dozvoljava mu da preuzme reprezentaciju Italije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ivan Ilić i Nemanja Radonjić su omogućili Torinu da se plasira u sledeću rundu Kupa Italije. Ilić je postigao gol za pobedu 2:1, a Radonjić je servirao delicioznu asistenciju petom za izjednačujući gol Vojvode protiv Feralpizaloa.

Izabrane vesti

Ivan je imao male padove u igri, ali je u većem delu utakmice, pogotovo u ofanzivnoj fazi, pokazivao očigledan napredak. Srpski vezni igrač je postao kretivniji i lucidniji u izboru poteza nego što je bio u prethodnim sezonama.

Radonjić je imao par poteza zbog kojih vredi platiti kartu za utakmicu polovinom avgusta. Izgleda da dres sa brojem deset funkcioniše na leđima srpskog fudbalera i Nemanja je bio u jučerašnjem duelu prava čigra. Vanja Milinković-Savić ne snosi krivicu za primljeni gol, a ostatak posla je odradio rutinski.

Sve u svemu, ako se po jutru dan poznaje, srpski fudbaleri će imati berićetnu sezonu u Torinu.

SLUČAJ SAMARDŽIĆ I DALJE BEZ EPILOGA

Za samo nekoliko dana otac Lazara Samardžića, Mladen, je ponovo promenio agenciju koja mu pomaže da vodi poslove svog sina. Agancija TDS je iz Berlina i u prošlosti su zastupali interese nemačkog reprezentativca Boatenga. U sedište Intera je, navode italijanski mediji, stigla sertifikovana elektronska pošta s kojom se izveštava milanski klub da Lazar ima nove zastupnike.

U Interu su primili k znanju promenu, ali se njihov stav nije promenio. Vicešampion Evrope želi da postignut dogovor sa Rafaelom Pimenta bude ispoštovan do kraja, odnosno ne pristaje da budu izmenjeni ključni delovi dogovora, uključujući i provizije.

U celu priču se uključio i Udineze koje radi na tome da Samardžić prihvati postignut dogovor i da se transfer realizuje i pored toga što je pozicija Fabijana odvojena od Samardžićeve.

Inter je dao rok Samardžićima do srede u ponoć da se definitivno izjasne da li prihvataju ili ne postignut sporazum. Ako Samardžić ne obuče dres Intera njegovo mesto će zauzeti Stefano Sensi koji je bio predodređen da bude prodat budući da ima još godiinu dana ugovora sa Interom.

BERARDI U JUVE, LUKAKU I DALJE ČEKA NA STARU DAMU

Domeniko Berardi (©AFP)Domeniko Berardi (©AFP)

Domeniko Berardi već ima dogovor sa Juventusom: tri miliona evra po sezoni do leta 2027. godine. Međutim, sporazum između Bjankonera i Sasuola još nije blizu. Tim iz Emilije ceni Berardija između 25.000.000 i 30.000.000 evra, ali je spreman da uzme u obzir da u posao uđe jedan od talentovanih igrača torinskog kluba kao delimična kontropartija. Juventus bi da “žrtvuje” Sulea, ali su u Sasuolu bacili oko na Ilinga.

Sa eventualnim dolaskom Berardija, Alegri bi mogao da igra sa formacijom 3-4-3, odnosno sa Vlahovićem u ulozi prvog špica i Berardijem i Kjezom na krilnim pozicijama.

Međutim, nije rečeno da će Vlahović i Kjeza ostati u Kontinasi i pored toga što smo sve bliži kraju prelaznog roka. Za Kjezu je pokazao interesovanje PSŽ dok bi Vlahović mogao da uđe u orbitu Totenhema pošto je Romelu Lukaku odbio da se preseli u redove Spursa.

Big Rom ima nameru još da čeka Juventus, između ostalog i zato što se prelazni rok u Saudijskoj Arabiji završava 7. septembra, tako da će Belgijanac imati vremena da u poslednjoj nedelji pronađe alternativno rešenje.

Lukaku i Juventus imaju dogovor, ali on ne može da bude aktuelizovan sve dok Stara dama ne proda Dušana Vlahovića. Dvojac Đuntoli Alegri se nada da bi Spursi mogli da se preorjentišu na srpskog centarfora budući da je na tržištu ostalo veoma malo golgetera visokog ranga.

PULIŠIĆ, LOFTUS-ČIK I REJNDERS SU VEĆ STARTERI U MILANU

Od osam novih pojačanja tri su već postala stubovi novog Milana u formaciji 4-3-3. Radi se o Pulišiću, Loftusu-Čiku i Rejndersu. Amerikanac, Englez i Holanđanin su se nametnuli Pioliju kao idealna rešenja i na startu sezone će biti uvršteni u polazne sasave sa starosedeocima u odbrani, plus Krunić, Leao i Žiru.

Ruku na srce, ostala pojačanja su došla nešto kasnije tako da im treba još vremena da se naviknu na nonvi ambijent. Inače, prelazni rok nije gotov za Rosonere. Milan želi da obezbedi još jednog klasičnog centarfora Pioliju jer su svesni da Žiru, zbog godina, ima ih 37, ne može da iznese celu sezonu, a i potrebna mu je alternativa.

Prvi na listi želja Milana je Armando Broja iz Čelsija. Plavci i dalje oklevaju da ga puste na pozajmicu u Milan jer trener Početino želi da vidi koga ćemu uprava kluba dovesti s obzirom na to da Lukaku ne želi da nastavi karijeru na Stamford Bridžu, a Enkunku se povredio i biće van terena u sledeći pet meseci.

DE LAURENTIS UCENJUJE SPALETIJA

Ko je jači?Ko je jači?

Znalo se da je predsednik Napolija Aurelio De Laurentis težak čovek, prznica i inadžija. Te osobine gazde šampiona Italije su dobile na specifičnoj težini jer se zainatio da uzme poslednji cent od novca koji bi mu dugovao Lučano Spaleti ako bi pristao da preuzme reprezentaciju Italije.

U prvom momentu se pomislilo da klauzula u ugovoru ne podrazumeva preuzimanje reprezentacije tokom fudbalske sezone već samo klupskih timova, međutim advokati i pravni eksperti su objasnili da se klauzula odnosi na nacionalne selekcije i pored toga što nisu eksplicitno pomenute.

Da nije te klauzule u ugovoru – na početku, 1. jula je iznosila 3.000.000 evra a onda se svakog meseca smanjuje za 250.000 evra – Spaleti bi već sedeo na klupi Azura i razmišljao koga da pozove pod nacionalni barjak protiv Severne Makedonije i Ukrajine u septembru.

FS Italije ne može da plati klauzulu iz ugovora Spaletija jer bi tako napravio presedan koji bi mogao da oteža u budućnosti rad nacionalne kuće fudbala. Poziv u reprezentaciju ne može da se plaća, pa čak ni kada su klauzule i urgentna situacija u pitanju.

Sve je u rukama Spaletija i De Laurentisa. Njih dvojica moraju da pronađu zajednički jezik i dogovor. U FS Italije su dali rok toskanskom stručnjaku do kraja nedelja da reši svoje relacije sa patronom Napolija. U suprotnom će biti postavljen Antonio Konte.

U međuvremenu je i Roberto Mančini izašao sa svojom verzijom događaja. Bivši selektora Azura je rekao da je on poslao ostavku elektronskom poštom da bi ispoštovao proceduru. Mančini je demantovao da je podneo ostavku zbog ponude koja mu je stigla iz Rijada. On je precizirao da je njegova ostavka imala za cilj da ukaže predsedniku FS Italije Gabrijeleu Gravini na propuste u savezu i neslaganja oko pojedinih imenovanja i uklanjanja ljudi od poveranja Mančinija iz stručnog štaba.

Drugim rećima, Mančini je podneo ostavku da bi izdejstvovao novi dogovor. Trener koji je vratio Italiju na krov Evrope posle više od 50 godina nije uračunao mogućnost da bi predsednik FS Italije Gravina mogao da iskoristi priliku da ga se “reši” prihvatajući ostavku. Mančini je naivno verovao da će njegova ostavka biti odbijena i da će biti u boljoj poziciji da sebi obezbedi bolje uslove.


tagovi

Buongiorno ItaliaIvan IlićNemanja RadonjićLazar SamardžićDomeniko BerardiAurelio De LaurentisLučano SpaletiRoberto Mančini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara