Buongiorno Italia: Inter otvara novi ciklus? Dibala menja Mesija u Barsi?

Vreme čitanja: 6min | pet. 21.08.20. | 12:54

Maksimović postaje Romin bunker?

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pregršt pitanja i pretpostavki u današnjim izdanjima italijanske sportske štampe. Počinje se sa Interom i nepoznanicom da li će Nerazuri otvoriti večeras novu zlatnu eru osvajanjem Lige Evrope. Pod velom misterije je i budućnost Antonija Kontea na klupi Intera. Korijere i Gazeta pišu da bi Nikola Maksimović mogao da formira sa Smolingom Romin bunker za sledeću sezonu. Tutosport tvrdi da bi Barselona mogla da pokuša da zameni Mesija sa Dibalom. Piše se i da Pirlo hoće Džeka za napad Juvea dok su Milan i Ibrahimović na korak od potpisivanja novog ugovora.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Inter, kup i Mesi”, dočekuje ovog jutra čitaoce Gazete fotomontaža na kojoj Konte skida masku Murinja, sa jasnom aluzijom na činjenicu da je Portugalac poslednji osvojio jedan evropski trofej sa Interom. Međutim, to nije jedina aluzija, kruži i verovanje da bi Konte, kao aktuelni strateg Totenhema, mogao da digne sidro iz Apijano Đentilea posle osvojenog trofeja. Naravno, postoje velike razlike između današnjeg i ondašnjeg Intera. Pre jedne decenije Inter je bio na kraju pobedničkog ciklusa i osvojio je “tripletu”, današnji bi večeras mogao da otvori novi zlatni period podizanjem pehara namenjenog osvajaču Lige Evrope.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je glavna snaga Sevilje na bokovima, odnosno u ofanzivnim bekovima, Navasu i Regijonu, dok bi Inter trebalo da bude oprezan i kada je u pitanju Suso, budući da je Španac svoje najbolje partije u dresu Milana pružao u gradskim derbijima.

S druge strane se ističe da bi pored napadačkog dvojca dobitničko oružje Kontea mogli da budu Godin i Barela. Urugvajac sa svojim iskustvom akumuliranim u brojnim finalima a Italijan svojom svežinom i probojnošću.

Prema inforamcijama Gazeta videćemo oba tima u istim postavama kao u polufinalu. Dobra vest za Inter je da se Aleksis Sančez oporavio i da će na klupi čekati šansu ako zatreba, baš kao i naš Nemanja Gudelj.

“Veličanstvenih 7! Konte u društvu Erere, Trapatonija, Marinija, Simonija, Murinja i Beniteza”, navode se imena trenera koji su osvajali međunarodne trofeje sa Interom i kojima bi mogao večeras da se pridruži trener iz Pulje. Gazeta piše i da su ugovorima igrača već predviđene premije za osvajanje Lige Evrope i da one iznose oko tri miliona evra. Jedino za Kontea nisu predviđene premije pošto on već prima milion evra svakog mesaca od Intera.

Leo zaledio Barsu. Sada je na redu Džang”, piše Gazeta da su Interove šanse porasle da angažuje argentinskog asa posle susreta sa novim trenerom Barse Kumanom. Osim Intera, citiraju se i PSŽ i Mančester Siti kao klubovi koji bi mogli da angažuju Mesija.

“Milan čeka Ibru u nedelju, pregovori o produžetku ugovora su pri kraju”, izveštava milanski dnevnik da je potez Gazidisa da poveća ponudu kluba na šest miliona evra za sledeću sezonu Ibrahimović otvorio vrata za konačni dogovor.

“Ukrštanje Džeko - Juve. Poklon za Pirla ako Milik prihvati da se preseli u Romu”, podvlači Gazeta da je transfer kapitena Đalorosih vezan za odluku Milika da prihvati ponudu Rome. Naime, Pirlo preferira Džeka u odnosu na Milika koji je već postigao dogovor sa Juventusom i sada je neophodno da Roma bude dovoljno uverljiva da Poljak pristane da se preseli u Večni grad.

Nije samo reč o Smolingu, sa Maksimovićem bi bio napravljen bunker”, tvrdi Gazeta da Roma cilja da angažuje obojicu defanzivaca i tako značajno pojača defanzivnu liniju. U tekstu se kaže da je Napoli spreman da razmeni Maksimovića sa Romom budući da bi Gatuzo želeo u Kastel Volturnu pojedine igrače Rome: pre svih Veretua i Undera. Takođe se ističe da bi Maksimović bio idealan za Romu pogotovo ako Fonseka nastavi da igra sa trojnom defanzivnom linijom. Komparativna prednost Maksimovića je da pripada malobrojnoj grupi defanzivaca koji se s lakoćom adaptiraju na odbrane sa tri ili četiri elementa.

CORRIERE DELLO SPORT

“Džeko na raskrsnici”, piše rimski dnenvnik da je Juve ozbiljno zagrizao za centarfora i da je Roma spremna da pregovara s obzirom na to da ne želi da mu garantuje platu od 7.500.000 evra. U podnaslovu se kaže da će generalni direktor Gvido Fjenga videti u sledećih par dana Džeka a zatim će razgovarati i sa sportskim direktorom Juvea Fabijom Paratičijem. “Ako Džeko prihvati da se preseli u Torino, Milik može da dođe u Romu”, tvrdi Korijere.

Međutim, Korijere objavljuje i komentar sa naslovom “Fridkin, bila bi velika greška ako između Džeka i Milika izabereš Poljaka”. U tekstu se kaže da je centarfor Rome i pored toga što je osam godina stariji od Poljaka i dalje mnogo jači, efikasniji, korisniji i pouzdaniji igrač.

Romina ideja, Maksimović sa Smolingom” i Korijere je na istom tragu, kao i Gazeta da bi Nikola Maksimović mogao da bude novi prvotimac Rome u sledećoj sezoni.

Korijere se odlučio i danas na provokativan naslov posvećen Laciju ne bi li razdrmao upravu Nebekoplavih koja je prilično razočarala u dosadašnjem prelaznom roku: “Lacio uzeo Akpa Akproda”. Rimski dnevnik kao da je želeo da aludira na situaciju od pre 13 godina, kada je tim Klaudija Lotita prvi i jedini put, do sada, igrao Ligu šampiona. Jedino pojačanje u tom prelaznom roku je bio ispodprosečni fudbaler Vinjaroli. Akpa Akpro ima 27 godina i igrao je za Salernitanu a na priprema u Auronco di Kadoreu će imati šansu da se nametne treneru Simoneu Inzagiju.

“Kovid, pogođeno sedam timova, uzet bris i Tonaliju”, izveštava se ispod zaglavlja da su nakon Rome i Kaljarija i drugi timovi Serije A morali da se suoče sa Kovidom-19 u svojim redovima. Reč je o Sasuolu, Napoliju, Breši, Torinu i Salernitani.

“Inter, Italija čeka na jedan evropski kup već deset godina”, bodri Korijere Nerazure pred večerašnje finale Lige Evrope. U podnaslovu se ističe da će Konte pružiti poverenje istom timu koji je izveo protiv Hetafea, Bajera i Šahtjora. List ističe da trener Intera i pored direktnih pitanja nije želeo da rastera maglu oko svoje budućnosti na klupi vicešampiona Italije.

TUTTOSPORT

Interu, osvoji je za Italiju”, i Tutosport udara u nacionalni nerv ponosa, između ostalog i zato što Nerazuri odavno nisu imali toliko italijanskih fudbalera protagonista u svojim redovima. U podnaslovu se podseća da Inter večeras pokušava da osvoji trofej koji nedostaje Kalču od 1999. godina a bio bi i prvi podignuti pehar od igrača Intera posle devet godina (Kup Italije 2011. godine).

Na unutrašnjim stranama i Tutosport registruje Konteovo ponašanje i maglovite odgovore o budućnosti. “Konte nije zaboravio, traži garancije u suprotnom sledi adio”, piše list da kormilar Nerazura pretenduje da svi u klubu slede njegovu liniju, kao i da mu stignu pojačanja koja bi mu omogućila da krene u lov na skudeto u sledećoj sezoni.

Veliki prostor dobija prelazni rok Juventusa uz previđanje tektonskih poremećaja u Kontinasi. “Juve - Pogba: ključ je Daglas Kosta. Mesi – Dibala: kakva intriga!”, piše torinski dnevnik da bi pregovori Juventusa i Junajteda o Daglasu Kosti mogli da otvore vrata za povratak Pola Pogbe u Torinu. S druge strane se pravi pretpostavka da bi eventualni odlazak Mesija iz Barselone otvorio mogućnost da se Dibala preseli u katalonsku prestonicu. Poput ostalih novina i Tutosport tvrdi da je Džeko veoma blizu dresa Juventusa.

Tutosport piše i da se Atalanta obezbedila u slučaju da se pojavi klub koji bi platio 70.000.000 evra za Duvana Zapatu. Izbor Boginje je pao na Mirančuka, centarfora Lokomotive iz Moskve i Batšuaija, napadača Čelsija.

“Specija pvi put u Seriji A, ali kapa dole Frozinoneu”, izveštava list da će Specija kompletirati listu učesnika sledećeg izdanja Serije A, kao pobednik kvalifikacija. Reč je o istorijskom uspehu budući s obzirom na to da će sledeća sezona biti premijerna u elitnom italijanskom takmičenju u istoriji kluba dugoj 114 godina. Ipak, list je odao priznanje i Frozinoneu Alesandra Neste koji je bio na korak od povratka u Seriju A.

Piše: Željko Pantelić 


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara