Buongiorno Italia: Interu rastu apetiti, na vidiku licitacija za Ikardija

Vreme čitanja: 5min | pet. 09.08.19. | 12:19

Dolazak Lukakua, rebus oko Dibale i zatišje pred buru oko Maurita, glavne su teme u italijanskoj sportskoj štampi...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Dolazak Lukakua, rebus oko Dibale i zatišje pred buru oko Ikardija, glavne su teme u italijanskoj sportskoj štampi. Piše se i o želji Intera da ubrza operaciju dovođenja Džeka i da pokuša da dovede Segeja Milinkovića Savića ako preda Ikardija. Ističe se i da povreda srpskog fudbalera nije tako strašna kao što se činilo i da će biti spreman za rimski derbi 1. septembra.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Velika radost. Delirijum Lukaku i devetka”, najavljuje Gazeta da će Belgijanac uzeti broj dresa koji je nosio Mauro Ikardi. List prenosi i izjavu Lukakua kojom je kupio dobar deo navijača Nerazura: ”Ovo nije kljub za svakog”. U podnaslovu se kaže da Nerazuri nemaju nameru da se zaustave i da su sledeća dva cilja u prelaznom roku Džeko i Milinković-Savić. “Džeko bi trebalo da stigne sledeće nedelje u Inter. U međuvremenu je napravljen plan za Milinkovića. Perišić u pravcu Bajerna”, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se objašnjava da Bepe Marota želi Milinkovića ali da je “conditio sine qua non” - prethodno mora da udomi Ikardija za cifru koja bi bila približna onoj koju traži Lotito za Sergeja, odnosno 75.000.000 evra plus bonusi do 90.000.000 evra.

Gazeta piše i da se duel između Marote i Paratičija ne zaustavlja i da će trajati sve do kraja prelaznog roka koji bi mogao da bude zaključen razmenom Dibale i Ikardija i pored toga što se obe strane kunu da ni za koju cenu neće pustiti Dibalu u Inter, odnosno Ikardija u Juventus.

“Hojin Rebus. Dibala između veta i razmena. Juveov prioritet je Ikardi”, piše Gazeta da Dibala posle neuspešnih pregovora sa Mančester Junajtedom i Totenhemom želi da ostane u Torinu, ali da su se odnosi sa klubom pogoršali i da je samo pitanje kada će ponovo biti otvoreni pregovori za njegovu prodaju. “Dibali se sviđa ideja da pređe u PSŽ pogotovo ako bi se Nejmar vratio u Španiju”, preczira Gazeta.

“Marselo: Ako imaš Ronalda sve je moguće”, kaže bek Real Madrida i Brazila u intrvjuu i precizira da je Juve među glavnim kanidatima da osvoji Ligu šampiona.

“Pariz-Madrid. Milanov let, Điđo i Korea (i Modrić 2020)”, najavljuje moguće scenarije Gazeta za Milan, koji bi mogao da proda Donarumu PSŽ-u za cifru od 60.000.000 evra. Ta suma bi bila dobrim delom reinvestirana u dovođenje Anhela Koree iz Atletiko Madrida, dok bi sledeće godine Milan uzeo Modrića kome ističe ugovor sa Real Madridom.

“Atalanta, pojačanje za Ligu šampiona. Iskustvo sa stamenim Skrtelom”, izveštava list da je tim iz Bergama uzeo bez obeštećenja slovačkog defanzivca koji u poslednje tri sezone nosi dres Fenerbahčea. U tekstu se podseća da je Skrtel odigrao 320 utakmica za Liverpul.

“Razgoropađeni Toro”, naslov je ispod zaglavlja posvećen pobedi Torina nad Soligorskom od 5:0 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.  “Kairo: Beloti je veliki lideri. Danas vredi 100 miliona evra, ali ga ne bih prodao čak i da mi ih neko ponudi u kešu”, izjavio je vlasnik Torina.

CORRIERE DELLO SPORT

“Želim ga ja”, otvara rimski dnevnik veliku debatu kome bi najviše trebao Mauro Ikardi. U podnaslovu se kaže da sa dolaskom Lukakua u Inter, Argentinac ponovo dospeva u centar pažnje na fudbalskoj pijaci. “Roma ulazi na scenu, Napoli je već u zaletu, a Juve ostaje u zasedi”; stoji u podnaslovu dok se u tekstu na unutrašnjim stranama skiciraju scenariji koji bi odgovarali svakom klubu pojedinačno. Zajedniči cilj sva tri tima je da spuste što je više moguće cenu Ikardiju i zato imaju nameru da rade s “ugašenim farovima”, jer ne žele da kreiraju licitaciju koja bi išla na ruku Interu da proda Maurita.

“Vanda Nara uzima u obzir sve ponude dok je razmena sa Dibalom sve teže izvodjiva. De Laurentis je u prvom redu. Ali Palota može da igra na kartu Džeka”, ukazuje Korijere na adute dva kluba. Napoli ima keš, a Roma Džeka kao aduta u realizaciji transfera.

U prvom od dva odvojena komentara Korijere tvrdi da bi Ikardi bio idealno rešenje za probleme Napolija i Rome u napadu, kao i da bi sa njim ambicije oba tima dobile na kredibilnosti. U drugom se ističe da mnogo zavisi i od samog Ikardija. U tekstu pod naslovom “Spasite redova Maurita” kaže se da i Argentinac mora da donese važne odluke u svom životu.

“Sergej se oporavlja, biće spreman za derbi”, izveštava Korijere ispod zaglavlja da povreda Milinkovića nije tako ozbiljna kako se mislilo. Štaviše, srpski fudbaler bi  mogao čak da bude na raspolaganju za premijerni meč u novom prvenstvu protiv Sampdorije u Đenovi.

Korijere objavljuje intervju sa Berišom u kojem je ovaj obećao da će popraviti utisak iz prve sezone koje je bila prilično razočaravajuća, delom i zbog povreda. “Ućiniću sve da me zavole. Biću Lacijev ratnik. Osećam da klub ima poverenja u mene i boriću se kao lav da osvojim srca navijača”, poručio je Beriša.

TUTTOSPORT

“Torinčina!”, egzaltirano piše Tutosport o pobedi Torina nad skromnim Soligorskom. “Spektakl i golovi, Belorusi iz Šahtjora pregaženi - 5:0. Dva gola Belotija, Ico, De Silvestri i Bonifaci se upisali u listu strelaca. Prolazak u sledeći krug obezbeđen, revanš će biti samo izlet u Belorusiju i priprema za odlućujući meč sa Vulverhemptonom koji je pobedio u gostima sa 4:0”, okreće iz razumljivih razloga Tutosport pažnju na meč sa engleskim klubom koji će odlučiti ko će u grupnu fazu Lige Evrope, Macari ili Espirito Santo.

“Ikardi-Juve, Dibala-PSŽ, Nejmar-Real”, predviđa Tutusport kako bi mogao da se završi prelazni rok, odnosno kako bi tri  “vruća krompira” mogla da budu sređena. “Sa zatavaranjem prelaznog roka u Engleskoj se menjaju scenariji. Paratiči nije uspeo da zatvori transfere sa engleskim klubovima, ali ima još uvek tri nedlelje da na domaćoj i bekim drugim inostranim fudbalskim pijacama reši pitanje prekobrojnih fudbalera. Za Pogbu nije sve zavšeno juče”, nastavlja Tutosport da pothranjuje priču da bi Frabcuz mogao da napusti Junajted ovog leta.

“Inter sa Lukakuom može na skudeto”, promoviše Tutosport Nerazure kao glavne takmace Juvea u trci za šampionsku titulu. List dodaje da Inter sada želi da ubrza operaciju dovođenja Džeka u Apijano Đentile, dok bi Perišić mogao da završi na pozajmici u Bajernu. Pošto se Sane povredio (transfer is Mančester Sitija je odoložen do daljnjeg), a na klupi Bavaraca je Niko Kovač, Hrvat je logično privremeno rešenje. Dva kluba su u pregovorima za pozajmicu sa pravom otkupa.

“Pobedio je Kesi. Ništa od Premijer lige, ostaje u Milanu”, svedoči Tutosport da nisu samo igrači Juvea odbijali klubove sa Ostrva. Kesi nije prihvatio ponudu Vulverhemptona i želi da se izbori za mesto pod Suncem u timu Marka Đampaola.

PIŠE: Željko Pantelić 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara