Buongiorno Italia: Inzagi poklonio pobedu Milanu kad je izveo Sergeja i Imobilea

Vreme čitanja: 5min | čet. 24.12.20. | 12:28

Veličaju se pobede Rosonera, Intera i Rome, a kritikuje se Juventus

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobede milanskih klubova u poslednjem kolu kalendarske godine su zauzele najviše prosotra u italijanskim medijima, zajedno sa krtikama na račun trenera Simonea Inzagija koji je izmenama na meču sa Rosonerima izvršio klasičan harikiri.

Izabrane vesti

Piše se i o pobedi Rome nad Kaljarijem zahvaljujući kojoj će Đalorosi dočekati katolički Božić i Novu godinu na trećem mestu. Pod lupom se nalazi Juventusa koji u poslednjih deset godina nije bio tako nisko pred praznike.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Pobede Milana i Intera su u prvom planu prazničnog izdanje Gazete. „Derbi skudeto”, sa fotografijama Tea Ernandeza i Lautara Martineza dominiraju naslovnicom. U podnaslovu se ističe da je gol Ernandeza u sudijskoj nadoknadi slomio Lacio i omugućio Rosonerima da provedu Božić i Novu godinu na prvom mestu ispred Intera. Takođe se podvlači jedinstvo između trenera Piolija i njegovih igrača. Na drugoj strani se konstatuje da se Lautaro Martinez odblokirao posle mesec dana i da je zajedno sa Škrinjarom poklonio Interu sedmu uzastopnu pobedu.

Na unutrašnjim stanama se kaže da je Milan trijumfom nad Nebeskoplavima overio magičnu godinu na prvom mestu u Seriji A. „Prošlu godinu je Milana završio debaklom u Bergamu, ovu na čelu tabele sa deset bodova više od Juventusa. Prošlo je deset godina od poslednjeg Božića koji su Rosoneri proveli na vrhu Serije A, i tada je na kraju došao skudeto”, vratila je film unazad Gazeta.

Inter odsvirao sedmu” , naslov je izveštaja s kojim se aludira na sedmu uzastopnu pobedu Nerazura u prvenstvu. List navodi da eksperiment sa Perišićem pored Lautara Martineza i iza leđa Lukakua nije funkcionisao u prvom polovremenu i da je pobeda stigla u nastavku kada se rastrčao Hakimi. List piše i da je odluka kluba da dozvoli Eriksenu da ode u Dansku na porođaj supruge, praćena izjavom Bepea Marote pre utakmice sa Veronom, jasan signal da će Kristijan posle samo godinu dana provedenih u Milanu biti prodat.

Juve, da li si za deset? Da, ima najjači sastav, ali je izgubio pobednički mentalitet i zato je deseti skudeto pod velikimi znakom pitanja”, naslov je velike analize o posrtanju Bjankonera u ovoj sezoni.

CR7 u Dubaiju. Ronaldo otišao narogušen na odmor i bez obaveznog karantina”, piše Gazeta da je Portugalac sa familijom otišao na odmor, kao da nije u toku pandemija i da je u Italiji proglašen lokdaun. Štaviše, članovi njegove familije postavljaju objave na društvenim mrežama, dok građani Italije ne mogu da odu kod roditelja i najbližih članova familije ako žive u drugoj opštini ili su udaljeni više od 30 kilometara.

Torino opet doživeo podvalu, Napoli se spasao”, piše Gazeta o još jednom meču u kojem tim Granata nije uspeo da sačuva stečenu prednost iako na Maradoninom stadionu nije izgubio. Ipak, remi i prikazana igra protiv Napolija trebalo bi da spasi klupu Đampaola, barem za još nekoliko nedelja.

Bolonjin ludački preokret. Atlanta se ponadala lakoj pobedi posle dva gola Murijela, međutim, Mihajlović je istumbao svoj tim i stigao do neverovantnog remija”, piše Gazeta o prvom nerešenom rezultatu na Dal’Ari u ovoj sezoni.

Gol šou na Marasiju. Sasuolo servirao triling sa svoja tri tenora i ponovo diše vazduh Lige šampiona”, naslov je povodom pobede tima Roberta de Zerbija nad Sampdorijom (3:0). Izveštava se i da je De Zerbi odbio ponudu Spartaka iz Moskve da preuzme klub već u januaru za platu od 3.000.000 evra po sezoni, odnosno tri puta više novca od onog koji zarađuje. Rekao je „ne“, želi da završi započeti posao u Sasuolo i da sledećeg leta preuzme neki od velikih timova Serije A.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma za pobedničko postolje”, stavlja rimski dnevnik pod reflektore činjenicu da su Đalorosi, uprkos svemu, završili 2020. na trećem mestu. U nadnaslovu i pondnaslovu se kaže da se Roma iskupila za poraz od Atalante pobedom nad Kaljarijem 3:2.

Fonseka se razgoropadio posle iskupljenja: Neko želi da nas uništi”, prenosi Korijere optužbu portugalskog stručnjaka iako nije precizirao ko bi to želeo da naškodi Đalorosima. U drugom tekstu se odaje prinznanje Veretuu koji je postigao svoj sedmi gol u sezoni, na kontu asistencija ima već šest. Rimski dnevnik pored pohvala na račun Rome, nije propustio da ukaže da je Fonsekin tim ponovo imao 15 minuta u kojima se potpuno izgubio i rizikovao je da od gotovog napravi veresiju. Praktično, da je Čolito Simeone bio malo pribraniji pred golom Rome ko zna kako bi se meč završio.

Lacio proćerdao pobedu”, naslov je izveštaja sa meča Milan-Lacio u kojem se trener Simone Inzagi oštro kritikuje zbog izvođenja iz igre Sergeja Milinkovića Savića i Ćira Imobilea u momentu kada su Nebeskoplavi dominirali na terenu. Inzagijevo opravdanje posle meča da su bili umorni i da nije želeo da rizikuje da se povrede, ne pije vodu jer se Ćiru i Sergeju čitalo na licu iznenađenje zbog odluke trenera. Da ne govorimo, da Lacio, kao i svi ostali klubovi Serije A ima na raspolaganju deset dana pauze.

U komentaru pod naslvom „Koliko pokona Pioliju” se bez uvijanja direktno optužuje Simone Inzagi da je sa ubacivanjem Murićija, Akpe Akpra i Pereire osudio Lacio na poraz. Aludira se, imajući u vidu izjave Lotita i Tarea, da je Inzagi sa izmena želeo da pokaže sportskom direktoru i vlasniku Lacija kakve igrače su mu doveli ovog leta.

TUTTOSPORT

Delirio Milan! Ali ni Inter ne posustaje”, piše torinski dnevnik da su milanski klubovi pobegli najbližim takmacima na tabeli, odnosno da su akumulirali lepu prednost posle 14 kola u prvenstvu.

Osim izveštaja sa meča Milan-Lacio, torinski dnevnik prenosi reči Paola Maldinija da Rosoneri neće angažovati Papu Gomeza jer već imaju igrače sa karakteristikama Argentinca.

Na drugoj strani se citira izjava Antonija Kontea koji od kineskih vlasnika traži da napravi još jedan napor u zimskom prelaznom roku kako bi Inter bio konkurentan u borbi za skudeto.

CR7 kapiten”, tvrdi Tutosport ispod zaglavlja da sve više navijača Juventusa smatra da treba dati kapitensku traku Kristijanu Ronaldu. Prenosi se i objava Portugalca na društvenim mrežama u kojima je kritikova partiju Bjankonera protiv Fjorentine kao i izvinjenje Bufona i Bonučija navijačima za vetikalni pad protiv Ljubličastih.

Problem Juvea je u glavi”, naslov je analize aktuelnog momenta Stare dame. Kao dokaz da je problem psihološke prirode se navode podaci da Juve prima previše golova na startu utakmica i da je za jedan veliki klub pretrpeo previše preokreta. „Sve su to znaci da igrači Bjankonera ne uspevaju da budu koncentrisani svih 90 minuta na terenu”, zaključuje torinski dnevnik. U drugom tekstu se dodaje da se protiv Fjorentine videlo koliko Pirlovom timu nedostaje još jedan klasičan centarfor i da će zbog toga u januaru iz Napulja, najverovatnije, stići Ljorente ili Milik. Alternativa za Poljaka i Španca iz Napolija je francuski napadač Eduar koji nosi dres Seltika.

Toro, bacio si 23 boda!”, izračunao je Tutosport koliko bodova Torino nije uspeo da sačuva posle prelaska u vođstvo u dosadašnjem delu šampionata. „U Napulju smo videli još jedan preokret na štetu Torina koji je ovog puta izbegao poraz. Granate su na poslednjem mestu na tabeli ali Đampaolo ostaje na klupi, do daljnjeg”, izveštava list.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Željko PantelićBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara