(Reuters)
(Reuters)

Buongiorno Italia: Jović i Simić starteri za Milan, Kjeza je Juventusov Siner

Vreme čitanja: 6min | pet. 01.12.23. | 13:41

Napoli ima probleme sa odbranom, Inzagi neće rizikovati Bastonija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Paolo Maldini je progovorio posle šest meseci o razlozima svog odlaska iz Milana, ili bolje rečeno motiva zbog kojih je dobio otkaz od novog vlasnika Gerija Kardinalea. Legenda Rosonera je optužio vrh kluba, od vlasnika Kardinalea preko predsednika Skaronija do generalnog direktora Furlanija, da ne poštuju istoriju Milana i da ne shvataju da su prolazni.

Izabrane vesti

“U klubovima kao što je Milan imamo prolazne osobe koje sticajem okolnosti neko vreme obavaljaju funkcije i nemaju stvarno poštovanje prema identitetu i istoriji kluba koji predstavljaju. Oni često dolaze iz drugih poslovnih ambijenata i tu su da poboljšaju ili obogate svoju radnu biografiju i onda odu na drugu stranu. Na drugoj strani imamo ljude koji nose u srcu klub za koji rade i vezane su za njegove ideale i istoriju. Nažalost, prva kategorija osoba je sve prisutnija u današnjem fudbalu”, rekao je Maldini.

Bivši tehnički direktor je otkrio da mu je vlasnik Kardinale dao otkaz zbog Furlanija i Skaronija koji su ga ubedili da je Maldini “trula jabuka” i da je on osoban koja remeti dobru i plodotvornu atmosferu u klubu.

Paolo je optužio i upravu kluba da je uprkos njegovim upozorenjima, zbog obaveze kresanja ukupnog iznosa plata igrača, Milan ostao bez Kesija i Čalhanoglua sa kojima bi danas imao jedan od najjačih veznih redova u Evropi.

20.45: (3,60) Monca (3,35) Juventus (2,10)

Kakvi su Skaroni i Furlani “milanisti” Maldini je plastično objasnio rečenicom da oni pripadaju grupi rukovodilaca koji kada njihov tim remizira ili gubi, po pravilu napuštaju tribine stadiona pre kraja meča da bi izbegli gužvu u saobraćaju posle meča, ali su se zato gurali da budu u prvom redu, kaže Maldini, kada je trebalo slaviti osvojeni skudeto.

JOVIĆ I SIMIĆ PROTIV FROZINONEA

Luka Jović će predvoditi napad Milana protiv Frozinonea, dok će Jan Karlo Simić sa Tomorijem činiti par centralnih bekova Rosonera. Jović je protiv Borusije Dortmund pružio svoju najbolju partiju od kada nosi dres Milana i bio je jedna od retkih svetlih tačaka u mračnoj noći Rosonera u Ligi šampiona. Protiv Frozinonea se od Luke očekuje da se konačno odblokira i postigne svoj prvenac sa grbom Milana na grudima.

Pored Jovića još jedan Srbin bi trebalo da istrči na teren od prvog minuta. Jan Karlo Simić je, prema najavama, prva alternativa Stefana Piolija za seriju povređenih defanzivaca, praktično samo je Tomori ostao na raspolaganju o štoperta. Simić bi trebalo sutra da debituje u Seriji A, ali to neće biti prvi put da igra jednu utakmicu sa Tomorijem. Naime u pripremnom delu sezone naš reprezentativac je upravo sa Englezom odigrao prijteljski meč sa Real Madridom i nije ostavio loš utisak, naprotiv.

Pored Simića koji je u maju napunio 18 godina, na klupi Milana će biti još petorica igrača iz podmlatka Rosonera: Kamarda, Bartesagi, Traore, Himenez i golman Nava.

Dobra vest za Milan je oporavak Benasera. Danas će Alžirac imati poslednju proveru i ako je prođe prvi put će biti u protokolu zvanične utakmice od prošlog maja kada se povredio.

MACARIJA BRINE ODBRANA, INZAGI IDE NA POBEDU

Valter Macari je regenerisao vezni red Napolija, ulio je sigurnost Kvaracheliji, kreirao atmosferu u kojoj se svi igrači Azura osećaju važnim, ali nema adekvatno rešenje za odbranu. Dodatnu brigu mu zadaje golman Meret koji nije pouzdan kao što je bio u prošloj sezoni što još više pojačava negativni efekat odsustva dominantnog defanzivnog centralnog beka.

U Napoliju je godinama Kulibali bio komandant odbrane, u prošloj sezoni je tu ulogu preuzeo Kim a u ovoj odbrana Napolija pušta vodu na sve strane jer Rahmani nije centralni bek koji može da komanduje odbranom, Natan nema te kvaliteta, Estigor je još zelen a Žuan Žesus je uvek bio igrač limitiranih kapaciteta.

Protiv Intera Macari će morati da se osloni na veznu liniju gde se vidi preporođeni Lobotka, oživeli Angisa, motivisani Zjelinski i Elmas. Ipak, glavni adut će biti Viktor Osimen koji će prvi put posle oporavka od povrede zaigrati od prvog minuta u dresu Azura.

Simone Inzagi je protiv Benfike odmorio gotovo sve svoje startere, sa izuzetkom Ačerbija, i na “Maradoni” će igrati sa najjačim mogućim sastavom. Podsetimo Pavar i Bastoni su na listi povređenih. Italijanski reprezentativac se nadao da će moći da bude na raspolaganju za gostovanje u Napulju, ali su lekari Intera i stručni štab odlučili da ne rizikuju i da omoguće Bastoniju da se bez žurbe u potpunosti oporavi od povrede.

U nedelju veče će Damfris zauzeti svoje mesto ne desnom boku tako da će se Darmjan vratiti u defanzivnu liniju sa De Frajom i Ačerbijem. Inzagi se pokazao, barem u prva tri meseca sezone, kao odličan dozer minutaže svojih igrača što je doprinelo i relativno malom broju povreda fudbalera Nerazura uprkos velikom broju odigranih utakmica.

JUVE ŽELI LIDERSKU POZICIJU NA TABELI BAREM NA 48 SATI

Monca i Juventus otvaraju večeras 14. kolo Serije A. U prošloj sezoni Rafaele Paladino je debitovao u Seriji A na klupi Monce sa neočekivanom pobedom nad Starom damom a onda je i u prolećnom delu sezone naneo poraz Bjankonerima. Monca je jedini debitant u istoriji koja je nanela dva poraza Juventusu u premijernoj seozni.

U tekućem šampionatu Monca nije izgubila nijednom na svom terenu, četiri remija i dve pobede i primila je samo tri gola kao domaćin. Na drugoj strani Juve želi da da dodatnu vrednost remiju sa Interom. Sam trener Bjankonera Maks Alegri je priznao da bi nerešen rezultat sa Nerazurima izgubio na značaju ako večeras ne osvoje sva tri boda u Brijanci.

U Kontinasi se ispraznila ambulanta i u Torinu su ostali samo Vea i De Šiljo. Danilo će početi meč na klupi, dok su rekonvalescenti Lokateli i Aleks Sandro u igri za startnu postavu. Kambijazo će biti potvrđen na desnom boku, baš kao i napadački tandem Vlahović - Kjeza koji je “upakovao” gol protiv Intera u prošlom kolu. Monca ima van stroja samo Ica i Vinjata, ne računajući Kaprarija za koga je sezona već, praktično završena.

Inače, Adrijano Galijani, alfa i omega današnje Monce je rekao da novu uzlaznu zvezdu italijanskog fudbala Kolpanija niko nije tražio i da ima petogodišnji ugovor sa Moncom, što znači da ko god želi novopečenog reprezentativca Italije moraće da plati veliku svotu novca za transfer.

I kad već pričamo o kupoprodajama, vlasnik Juventusa Džon Elkan je izjavio da Juventus nije na prodaju i da familija Anjeli-Elkan ima nameru da nastavi da finansira i stoji svom snagom iza kluba. Štaviše, Elkan je podvukao da se od Juventusa očekuju novi trofeji jer u timu imaju svog Sinera, aludirao je unuk advokata Anjelija na Federika Kjezu. Na precizno pitanje o budućnosti Alegrija na klupi Juvea, Elkan je elegatnno izbegao da da odgovor da li će Maks ostati na kormilu Bjankonera do isteka ugovora u leto 2025. godine.

MONCA 3-4-2-1: Di Gregorio - D’Ambrozio, Pablo Mari, Kaldirola - Čurija, Galjardini, Pesina, Kirjakopulos - Kolpani, Mota Karvaljo – Kolombo

JUVENTUS 3-5-2: Ščesni - Gati, Bremer, Aleks Sandro - Kambijazo, Mekeni, Lokateli, Rabio, Kostić - Vlahović, Kjeza

--------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------------

SERIJA A – 14. KOLO

Petak

20.45: (3,60) Monca (3,35) Juventus (2,10)

Subota

15.00: (1,95) Đenova (3,50) Empoli (4,40)

18.00: (1,65) Lacio (4,00) Kaljari (6,00)

20.45: (1,45) Milan (4,40) Frozinone (7,25)

Nedelja

12.30: (3,00) Leče (3,25) Bolonja (2,60)

15.00: (1,50) Fjorentina (4,50) Salernirtana (7,25)

15.00: (1,75) Udineze (3,50) Verona (5,00)

18.00: (3,90) Sasuolo (3,50) Roma (1,95)

20.45: (2,85) Napoli (3,50) Inter (2,55)

Ponedeljak

20.45: (3,00) Torino (3,35) Atalanta (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Buongiorno ItaliaPaolo MaldiniJan Karlo SimićLuka Jović

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara