Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Juve na ivici provalije – kakav skudeto, u igri je Liga šampiona

Vreme čitanja: 5min | pon. 22.03.21. | 12:04

Milan jedini preti Interu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Poraz Juventusa i pobede Napolija i Milana su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi. Intervju sportskog direktora Fabija Paratičija posle meča Juventus – Benevento nije bio dovoljan da zaustavi priče o sve bližem razlazu Andrea Pirla i Stare dame, naprotiv. Na drugoj strani se vezu pohvale na račun Milana, Napolija, ali i Atalante i Lacija koji su sa delikatnim pobedema u nedelju poslali jasnu poruku da su i dalje u igri za skudeto odnosno Ligu šampiona.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Zlatan Ibrahimović kao Bendžamin BatonZlatan Ibrahimović kao Bendžamin Baton

Ibra napunio baterije Milana”, daje Gazeta Zlatanu Ibrahimoviću najveće zasluge za pobedu nad Fjorentinom i ostanak u trci za šampionsku titulu sa Interom. “Ibra davao golove, pogađao prečke i nema nameru da odustane od skudeta”, ističe milanski dnevnik.

Đavo je živ. Milan ostao na nogama, preokrenuo rezultat sa Ibrom, Dijazom i Čalhanogluom i ne pušta sa nišana Inter”, naslov je velike reportaže sa utakmice. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je Ibrahimović bio alfa i omega svog tima: motivisao je saigrače, doveo Milan u vođstvo i na kraju je predvodio preokret. “Sada nam je ostao samo skudeto”, izjavio je u svom stilu pobednika povratnik u švedsku reprezentaciju u 40. godini. “Sada veruje i Pioli: Milan, iskoristimo sve šanse koje nam se pruže”, prenose se reči kormilara Rosonera. “Imamo kvalitet da pobedimo na svih deset poslednjih utakmica, pa ćemo videti kome obojci a kome opanci”, dodao je Pioli.

List prenosi i proteste zvaničnika Fjorentine koji su se žalili na sudijske odluke, pogotovo na potvrđivanje gola Ibrahimovića. Đankarlo Antonjoni, menadžer tima Fjorentine i legenda italijanskog fudbala, podvukao je da je prvi gol neregularan jer je Ibrahimović gurnuo Hermana Pecelu pre nego što je zatresao mrežu, kao i da je treći gol Milana, u najmanju ruku, sumnjiv.

Pirlo u nevolji”, stoji ispod zaglavlja da se Juventus sa jučerašnjim porazom od Beneventa oprostio od snova o desetom uzastopnom skudetu. “Podvig Beneventa stavio pod znak pitanja i plasman Stare dame u Ligu šampiona. Klub brani Pirla koii je sa svoje strane optužio igrače za debakl” , prenosi Gazeta.

Mertensovih 100 golova u Seriji A. Napoli razbio Romu u evromajstorici. Atalanta izbila na treće mesto”, izveštava se i o dve izuzetno važne pobede timova Rina Gatuza i Đan Pjera Gasperinija koje su u krugu od sedam dana postale veoma ozbiljni pretendenti da izbace Juventus iz sledeće Lige šampiona.

Napetost sa nacionalnim selekcijama. Inter ne pristaje da bude penalizovan: ništa od utakmica u reprezentacijama za naše igrače”, izveštava Gazeta da bi Nerazuri mogli da budu dvostruko oštećeni od strane nadležnih sanitarnih organa. Podsetimo, Interu je zabranjeno da igra protiv Sasuola zbog četvorice zaraženih igrača koronavirusom, a danas bi isti nadležni organ u Milanu mogao da da zeleno svetlo fudbalerima Intera da napuste Italiju i odu da igraju za svoje reprezentacije.

CORRIERE DELLO SPORT

Fonseka ne ume protiv velikihFonseka ne ume protiv velikih

Roma išamarana”, slikovito opisuje Korijere jučerašnji meč aludirajući na činjenice da su Đalorosi izgubili dva puta u ovoj sezoni od Napolija uz gol razliku 0:6, da su pretrpeli šesti poraz u devet mečeva sa timovima koji se bore za mesto u Evropi, i da su na poslednje tri utakmice u prventvu postigli samo jedan gol.

Posle uspeha u Ligi Evrope, Đalorosi doživeli krah i sada su na šestom mestu. Razočarali Lopez, Džeko i Pedro, Pelegrini pogodio stativu u drugom poluvremenu”, stoji u podnaslovu.

Mertens obrisao Romu”, odaje počast Korijere strelcu oba gola koji koji je lansirao Azure u trku za mesto u Ligi šampiona i istovremeno polio hladnim tušom rimski klub. U tekstu se ističe da je Roma još jednom podbacila i razočarala protiv direktnih rivala u Seriji A. Prenosi se izjava trenera Paula Fonseke koji je preuzeo odgovornost za nedovoljnu motivisanost igrača, ali je indirektno optužio svoje fudbalere za nedostatak hrabrosti.

Marušićev potez drži Lacio u Evropi”, ističe list da je fantastičan gol Beograđanina odlučio meč protiv Udinezea i ulio nadu da još nisu propuštene sve šanse da se i sledeće godine Nebeskoplavi nađu u Ligi šampiona.

(7,75) Sao Žoze (4,20) Gremio (1,40)

Lotito i Inzagi, vreme je da sredite račune”, poziva u drugom tekstu Korijere predsednika i trenera Lacija da što pre stave jasno do znanja da li Simone ostaje u Formelu ili ne.

Rimski dnevnik predstavlja i dva različita lica iste medelje. Na jednoj strani junak meča Marušić, na drugoj Vedat Murići koji je još jednom razočarao i nije ispunio očekivanja trenera i navijača Lacija.

Juve rekao ćao skudetu. Milan je i dalje u igri zahvaljujući preokretu”, objedinjuje se u jedan naslov na prvoj strani poraz Bjankonera i pobeda Rosonera. Na unutrašnjim stranama u izveštaju sa naslovom “Gaić potopio Kristijana i Pirla” se navodi bi istorijski uspeh Beneventa u Torinu mogao da bude presuda nadama Juventusa da može da odbrani titulu. “Sa deset bodova zaostatka i još 11 utakmica do kraja prvenstva i najveći optimisti među Bjankonerima počinju da se predaju”, navodi Korijere.

Milan je živ, hladan tuš za Fjorentinu”, počinje reportaža sa meča u Firenci. Rimski dnevnik navodi da je ulazak Ismaela Benasera u drugom poluvremenu pored fudbalskog Bendžamina Batona, alijas Zlatana Ibrahimovića, bio odlučujući za pobedu.

TUTTOSPORT

Problemi u TorinuProblemi u Torinu

Pirlo i Toro, derbi za spas”, predstavlja Tutosport dva poraza torinskih timova kroz optiku gradskog okršaja za manje od dve nedelje, posle pauze zbog obaveza reprezentacija.

Posle zvučnog poraza Juventusa od Beneventa, Pirlu se opasno zaljuljala klupa. Toro pao protiv Sampdorije i prolazi kroz noćnu moru Serije B. Sledećeg 3. aprila nas čeka derbi da se naježiš”, stoji u podnaslovu.

Paratiči: bez panike, projekat ne može da propadne zbog jedne pogrešne utakmice”, citira Tutosport sportskog direktora Juventusa Fabija Paratičija koji je posle meča sa Beneventom želeo da pošalje poruku da klub stoji iza svog trenera Andrea Pirla uprkos lošijim rezultatima od očekivanih.

U drugom tekstu se ipak dovodi sve u sumnju, od budućnosti Pirla i Kristijana Ronalda u Kontinasi, do pozajmice Alvara Morate. “Budućnost u 11 utakmica”, tvrdi list da će od ishoda završnice šampionata zavisiti da li će Ronaldo ostati do kraja ugovora koji ističe 2022. godine, potvrda Pirla na klupi Stare dame i u sledećoj sezoni, kao i produžetak pozajmice Alvara Morate. Pod velikim znakom pitanja je i produžetak ugovora sa Paulom Dibalom. Ako Argentinac ne potpiše produžetak saradnje biće prodat ovog leta.

Inter je sve bliže skudetu, ali Milan se ne predaje”, piše list da su se Nerazuri i pored toga što nisu igrali protiv Sasuola primakli šampionskoj titulu imajući u vidu poraz Juvea, ali i da Milan ne odustaje.

Boginja trijumfovala i vratila se na treće mesto”, svedoči torinski dnevnik i vrednoj pobedi Atalante nad Veronom od 2:0 koja je omogućila Bergamaskima da stignu Juve na koti od 55 bodova na trećem mestu.

Super Mertens omougućio preticanje Napolija”, izveštava list sa meča na Olimpiku na kome je Belgijanac briljirao protiv Rome i omogućio svom timu da preskoči Đalorose na tabeli. U članku se ističe da veliki timovi ostaju tabu za trenera Rome Fonseku koji je na devet direktnih okršaja u ovoj sezoni zabeležio tri remija i šest poraza.


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara