Komentari na vest

Buongiorno Italia: Juve na ivici provalije – kakav skudeto, u igri je Liga šampiona

N

Nindza

pre oko 3 godine

Oterali Iguaina koji im je davao golove u najvaznijim utakmicama i doveli drvo Moratu i ocekuju pobede ? Nadam se nikad nece biti prvak dok je ovakva politika da svaki pas ide Ronaldu kao da je on jedini igrac.
I

Interino

pre oko 3 godine

Sto se mene tice samo neka igraju za njegove rekorde koje samo on vrednuje i nadam se da ce ostati sto duze..
J

Juve 1982

pre oko 3 godine

Vidim puno kritičara trenera Pirla. Analizirajte utakmice Juventusa, jednu po jednu. Vidjećete puno individualnih grešaka igrača, a bez ikakve krivice trenera. Pravi primjeri za to su neki od primljenih golova, kao protiv Lazia (pas Kuluševskog), Porta (pas Bentankura) i sada Beneventa na dodavanje Artura kao da juče nije ni doručkovao. Sada je tu puno igrača koji nisu dorasli onome što se očekuje od Juventusa. Svjetska klasa tu su još samo Ronaldo, Kjelini (uglavnom povrede-malo igra) i Bonući (pola povrede-pola igra). Ima i dosta povreda, Dibala je praktično izgubljen za ovu sezonu. Ima i drugih napora - igrači Juventusa igraju godišnje najviše minuta za svoje nacionalne selekcije (cca 2.600 min), a drugi su igrači Real Madrida sa cca 2.400 min godišnje. Pirlo je došao u nezgodno vrijeme, poslije 9 titula i velikih igračkih promjena. Jednopletu u sezoni pandemije uzeće inter, u Ligu prvaka idu zasluženo Atalanta i Milan, a četvrta pozicija ostaje otvorena za Napoli, Lazio, Juve, pa i Roma još ima nade - zašto da ne ?
c

calcissimo

pre oko 3 godine

sve sto si napisao stoji, uz jedan dodatak. napad na pirla i igrace zapravo treba da bude usmjeren na sportskog direktora. em sto je on taj koji je gurnuo pirla u vatru, em sto je kao pijani kocijas sastavio ogromne ugovore za igrace koji realno gledaju to ne zasluzuju. tek ce sad biti tesko da ih proda u vreme ekonomske krize, a nasuprot tome timu su potrebna ogromna ulaganja kako bi ponovo bio kompetentan. bonuci i kjelini vise nisu za ovaj ritam utakmica, demiral ne daje garancije, remzi i bentankur igraju kao amateri, a rabio i artur definitvno nisu igraci za kalco. ajde artur tehnikom i odskace ali njegovi smerovi pri pasu su sve samo ne progresivni. ako tome dodamo da su u napadu ronaldo od 64 miliona bruto plate po godini i morata za ciji otkup je postavljena cena od 55 miliona (+ dibala oovredjen celu sezonu i nezadovoljan ugovorom) dolazimo do tacke gde su igraci koji ce siguro ostati samo de liht, kvadrado, danilo, mekkeni, kulusevski i kijeza. naravno, napad nece preziveti veliku rekonstrukciju ali gde nabaviti pare da se remontira ovo nabrojano? pa sad, je li pametnije promeniti samo trenera ili ovoliko igraca, to neka mozgaju paratici i ono malo od nedveda sto je ostalo.
c

crni80

pre oko 3 godine

mozda je vrijeme da se poklonimo bepeu maroti... jedini covjek u italiji koji je bio protiv dovodjenja ronalda i govorio da ce vise skoditi nego sto ce poboljsati juventus. zbog toga je i ostao bez posla. ali fudbal ne bi bio to sto jeste, pa ga je upravo taj ronaldo svojim dolaskom prepustio glavnim konkurentima koji bez pola muke osvojise skudeto. doveo je barelu i eriksena za 60 miliona skupa (barela 40 i eriksen 20) i upravo mu je taj vezni red i donio titulu. podsjetimo se da je juce artur (82 miliona) juce potpisao kapitulaciju svog kluba pogresnim poprecnim pasom. sve jasno kao dan. interu fali jos samo lijevi bek (valjda gosens) da bi napravili iskorak u ligi sampiona iduce godine. alegri sinoc rece da je inter ekipa za polufinale lige sampiona vec ove godine, ali izgleda da je konteu bilo rano za vise frontova. iduca godina ce biti jos zanimljivija, mada, kako za koga. forza calcio