Buongiorno Italia: Ke-Ke žrtve Milana i Juventusa

Vreme čitanja: 5min | uto. 25.06.19. | 12:03

Lukaku u hvalospevima iako još nije došao, Italijani gutaju kolačiće zbog U21 selekcije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Naslovne strane štampe su posvećene velikom uspehu Italije koja je pobedila u trci za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2026, sa kandidaturom Milana i Kortine.

Izabrane vesti

Od fudbalskih vesti prelazni rok je u prvom planu. De Liht je sve bliži Juveu. Bjankoneri bi mogli da „žrtvuju“ Kena da bi došli do defanzivca, dok je Milan zagrizao sa Toreiru iz Arsenala. Roma i Milan vode trku za Veretua, a Inter ne odustaje od Lukakua, naprotiv rad na dovođenju Belgijanca se pojačava. Lacio steže za Lacarija, a Torino je objavio da Ico nije na prodaju i pored konkretnih ponuda Arsenala, Mančester Junajteda i Evertona.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta, kao i svi italijanski dnenvici, posvećuje prvu stranu pobedi italijanske kandidature Milano-Kortina za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2026. Od fudbalskih vesti, ispod zaglavlja, se navodi da je Italija progutala još jedan „pokvaren“ fudbalski kolačić. Podsetimo, reč „il biscotto“ (kolačić) Italijani koriste za opis dogovorene utakmice u kojoj dva tima igraju s ciljem da izbace trećeg iz dalje trke. To se upravo dogodilo Italiji koja je bila „žrtva“ remija Francuske i Rumunije koji je kvalifikokovao mlade reprezentacije Trikolora i naših istočnih komšija a izbacio sa Evropskog prvenstva Azure. „Još jedan nesvarljiv kolačić. Mlada reprezentacija eliminisana”, gorka je konstatacija Gazete koja je podsetila i na remi iz 2004. godine, Danske i Švedske, koji je izbacio Italiju Đovanija Trapatonija sa Eura u Portugalu.

Juve – De Liht: Ken u smeru Ajaksa”, piše milanski dnevnik da bi u transfer kapitena Ajaksa u Torino mogao da bude uključen i talentovani napadač Juvea, tim pre što je menadžer obojice fudbalera Mino Rajola. Potencijalna prepreka je što Juve ne želi da izgubi definitivno Kena kome ugovor sa Juveom ističe sledeće godine i želeo bi da ubaci, barem, pravo preče kupovine za tamnoputog napadača.

Milan – Toreira, ponuda je spremna”, tvrdi Gazeta da su Rosoneri već definisali strategiju kako da dođu do igrača Arsenala. Aduti u rukama Milana su volja Toreire da se vrati u Italiju (njegova verenica je Italijanka i više joj se sviđa Sunce svoje zemlje od tmurne Engleske), Ivan Gazidis je pre dolaska u Milan više od deset godina bio generalni direktor Tobdžija i ima odlične veze, treći adut je Frenk Kesi koji bi mogao da bude „žrtvovan“. Ipak, izveštava list, Milan će prvo pokušati da sa par prodaja fudbalera obezbedi novac za kupovinu Urugvajca.

Lukaku otvara put. Belgijanac u pet aspekata menja Inter, na terenu i van njega”, donosi dnevnik priču o centarforu Mančester junajteda koj ije potvdio da želi samo Inter. U podnaslovu se podseća da bi Lukaku bio najskuplje plaćeni fudbaler od dolaska familije Žang na čelo Nerazura. Istvoremeno se ističe da bi Lukaku promenio taktički igru Intera, da je zahvaljujući popularnosti na četiri kontinenta bio odlično rešenje da postane zaštitno lice Suninga. Gazeta ističe i pobednički karakter i glad za trofejima Lukakua koja je ravna Konteovoj. Takođe se zapaža da Lukaku ima fudbalsku inteligenciju o kojoj svedoče veoma intersentni dijalozi sa trenerima: od taktike do procena igrača, čak i iz manjih liga ili mlađih kategorija. Poslednja komparativna prednost Lukakua je njegova prilagodljivost: može da bude jedini špic, ali isto tako da igra u paru sa drugim centarforom ili da bude deo „trozupca“.

Posle Korijerea, i Gazeta piše o ponudi PSŽ-a za Milinkovića. Prema saznanjima milanskog dnevnika, Leonardo sprema ponudu oko 80.000.000 evra za Sergeja s kojom bi otvorio pregovore sa Lotitom. Novi-stari tehnički direktor PSŽ-a vrlo dobro zna koliko je Lotito težak za pregovore, u to se uverio i prošle godine kada je želeo da dovede Milinkovića u Milan. List piše i da je PSŽ spremio za srpskog fubdalera petogodišnji ugovor sa duplo većom platom od one koju ima u Laciju, to jest, 6.000.000 evra po sezoni.

CORRIERE DELLO SPORT

Veretu za Fonseku”, izvštava Korijere da je dolazak novog trenera Rome u Večni  grad razbuktao ambicije Đalorosih u prelaznom roku. U podnaslovu se precizira da je Roma pretekla Milan u trci za veznog igrača Fjorentine. Piše se i o kontaktima za Hisaja, beka Napolija, dok se Džeko, prema informacijama Korijera, nalazi na korak od Intera i da smo veoma blizu dogovora između Rome i Intera. „Fonseka želi da igra na kartu Šika u špicu napada i vidi kao zanimljivo rešenje angažovane Lamersa iz PSV-a“.

De Rosi, želja da igra još: evo i Bolonje”, otkriva Korijere da bi tim Siniše Mihajlovića mogao da bude rešenje za bivšeg kapitena Rome. Naime, De Rosija veže veoma intenzivno prijateljstvo sa Valterom Sabatinijem i bivši sportski direktor bi mogao da bude u privilegovanoj poziciji kada De Rosi bude donosio konačnu odluku.

Sprint za Lacarija”, po ko zna koji put Korijere izlazi sa pričom da je ovo odlučujuća nedelja za transfer igrača SPAL-a u Lacio. U podnaslovu se podvlači da Lacio steže obruč oko kluba iz Ferare, jer Inzagi želi da ima, od prvog dana priprema, na raspolaganju Lacarija. Na unutrašnjim stranama se izveštava da je Kaisedo odbio da obnovi ugovor sa Nebeskoplavima i da želi da bude prodat. Prepreka je cena koju predsednik Lacija Lotito traži za igrača iz Ekvadora: između 8.000.000 i 9.000.000 evra.

Kolačić je poslužen. Mlada reprezentacija se vraća kući”, i Korijere koristi istu metaforu za neslavan kraj Azura Điđija Di Bjađa koji su razočarali poprilično ovdašnju javnost pošto je očekivala da vidi Kjezu, Pelegrinija i drugove na vrhu Evrope.

TUTTOSPORT

Izbor De Lihta”, prelazi Tutosport čitav put koji bi mladog defanzivca Ajaksa trebalo da dovede do Kontinase. Polazi se od izbora za najboljeg mladog fudbalera Evorpe (Golden Boy), upravo u organizaciji Tutosporta, kada su uspostavljeni kontatki sa igračom i kad se Mino Rajola aktivirao u pronalaženju solucije. Naglašava se strpljivost Paratičija i Nedveda koji sa Rajolom ima bratske, a ne prijateljske odnose, budući da je Čeh bio prvi veliki fudbaler koji je angažovao Mina kao svog menadžera. List piše da je Juve sve dogovorio sa De Lihtom i Rajolom i da je sada ostalo da Rajola nađe rešenje sa Ajaksom. Situacija je toliko vruća da torinski dnevnik optimistički najvaljuje da bi posao mogao da bude zaključen do kraja nedelje.

Istovremeno se piše da je sportski direktor Paratiči u Londonu gde pokušava da proda Kansela. Juve se nada da će uspeti i da zaradi na Portugalcu, pošto ga je platio 40.000.000, a od Sitija traži 55.000.000 evra za transfer. Kao prva alternativa za Kansela se navodi Tripije.

Ico nije na prodaju”, to je decidirano saopštio predsednik Torina Urbano Kairo menadžeru italijanskog defanzivca. Zauzvrat, Kairo je ponudio produžetak ugovora i povećanje plate.

Na unutrašnjim stranama Tutosport piše da je prvi plan Milana da inkasira što veću svotu novca od prodaje igrača. Neki od njih moraju da se žrtvuju (poput Donarume) a drugi nisu neophdoni za projekat Đampaola, kao Kesi i Kutrone, dok bi mogli da napuste Milanelo i Suso, Laksalt i Kastiljeho, ako bi stigle unosne ponude. Procena je, tvrdi list, da bi Milan mogao da zaradi od prodaje pomenutih fudbalera i preko 200.000.000 evra.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara