Naslovne strane italijanske štampe
Naslovne strane italijanske štampe

Buongiorno Italia: Kolarov među najveći razočaranjima Serije A, kontradiktorne informacije o Dibali

Vreme čitanja: 8min | pet. 09.04.21. | 12:51

I velike pohvale na račun Antonija Kontea i Rome

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Budućnost Paula Dibale, hvalospevi na račun Intera i Antonija Kontea i podvig Rome u Amsterdamu su glavne priče u italijanskoj štampi. Gazeta piše da su odnosi Dibale i Juvea na nuli, Tutosport pak tvrdi da Juve ne želi da proda Dibalu, a Argentinac nema nameru da napusti Juve. Po novinama pljušte brojke i pohvale o šampionskoj sezoni Intera i njegovog kormilara Antonija Kontea, Tutosport ga poredi sa Đovanijem Trapatonijem. Lovorike se pletu i za golmana Rome Paua Lopeza koji je hipnotisao Dušana Tadića i otvorio vrata Romi za pobedu nad Ajaksom u Amsterdamu. Piše se i da će Milan produžiti ugovor Stefanu Pioliju bez obzira kako se završi ova sezona, a da će se Zlatan Ibrahimović, posle Sanrema, oprobati i kao glumac u nastavku serijala “Asteriks i Obeliks” u ulozi legionara Antivirusa.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Misterija DibalaMisterija Dibala

Glavna priča u najčitanijem sportskom listu u Italiji se odnosi na Paula Dibalu i njegov sve hladniji odnos sa upravom Juventusa. “Hoja na prodaju. Produžetak i zbogom. Juve i Dibala u čeličnom zagrljaju”, piše Gazeta da gol protiv Napolija nije otkravio odnose između kluba i Argentinca. “Ostaju velike tenzije u odnosima dve strane i nije isključeno da Dibala odluči da ide na istek ugovora u leto 2022. godine i da napusti Juve bez obeštećenja”, precizira Gazeta i dodaje da menadžer Dibale nije imao razgovor sa upravom Stare dame od prošlog leta. Na strani dva i tri se još kaže da je Dibala veoma iziritiran potvrđenom namerom Juventusa da ga proda ovog leta kako bi ostvario kapitalnu dodatnu vrednost.

Gazeta analizira i postojeću situaciju sa napadom Juventusa jer ako se ne reši pitanje Dibale i Alvara Morate, sa Kristijanom Ronaldom čiji ugovor ističe u leto 2022. godini, Bjankoneri će biti prisiljeni da prođu kroz još jednu tranzicionu godinu, odnosno neće moći da kompletiraju proces regeneracije tima.

Milan i Pioli, akt visokog poverenja. Gazidis će mu produžiti ugovor čak iako ne stigne do Lige šampiona”, tvrdi Gazeta da je trener Rosonera radom, posvećenošću i ponašanjem zaslužio da bude potvrđen na klupi Milana u svakom slučaju. U članku se podseća da je Pioli postao najdugovečniji trener na klupi Milana posle odlaska Masimilijana Alegrija, kao i da Milan želi da otvori sa njim novi ciklus jer je uveren da je on trener budućnosti.

Inter i Konte, pobednički lifting: odbrana ruši rekorde, Lu-La su top tandem, tim je ujedinjen”, navode se svi motivi zbog kojih Inter izgleda tako moćno i zašto samouvereno gazi ka osvajanju 19. skudeta. U tekstu se ističe da je Konte i u Interu, posle Juventusa, nacionalne selekcije Italije i Čelsija, pokazao da je majstor da vrati jedan tim u život i da ga rekonstruiše iz temelja. Poredeći rezultate u poslednjih deset godina karijere Antonija Kontea dolazi se do zaključka da je ovaj tim Intera najefikasniji od svih koje je do sada trenirao italijanski stručnjak sa prosekom od 2,34 gola po utakmici. Veliku bitku Konte je dobio sa Romeluom Lukakuom jer se ispostavilo da je uz Nikoloa Barelu Belgijanac najbolje pojačanje Intera od leta u kome su u Apijano Đentile stigli Eto, Snajder, Milito i Tijago Mota.

(2,20) Ueska (3,05) Elče (3,90)

Gazeta posvećuje jednu stranu i Lautaru Martinezu za koga kaže da se preporodio onog momenta kada je prihvatio da bude Karlos Tevez Intera i da igra u, više-manje, istoj ulozi kao Apač.

Roma za vrisak”, naslov je posvećen pobedi Rome nad Ajaksom. U podnaslovu se rezultat kvalifikuje kao podvig i ističu se zasluge golmana Pau Lopeza koji je odbranio penal Dušanu Tadiću i napravio još tri -četiri odlučujuće parade koje su spasile Romu. Gazeta je i pored promašenog penala dala 6,5 kapitenu reprezentacije Srbije uz obrazloženje da bi bio apsolutno najbolji igrač meča da nije napavio kiks sa bele tačke.

Od Kolarova do Medela, od Kalinića do Inglezea, igrači koji su dali malo u ovoj sezoni”, napravila je Gazeta listu fudbalera koji su najviše podbacili u Seriji A. Pored pomenutih igrača, list je istakao za svaki klub fudbalera koji nije opravdao očekivanja. Tako se ide od Lamersa u Atalanti preko Strakoše u Laciju do Rahmanija i Pedra u Napoliju odnosno Romi i Mandžukića u Milanu. Za Aleksandra Kolarova se kaže da je platio skupo greške u derbiju sa Milanom na startu sezone i da se od tog šoka nije više oporavio i nije dobio više priliku da pokaže da može da bude koristan u projektu Intera.

CORRIERE DELLO SPORT

Romi hvalospevi u Večnom graduRomi hvalospevi u Večnom gradu

Romagična”, napravio je Korijere kovanicu od imena Rome i njenog nadimka na italijanskom “magica”, odnosno kako je apostrofiraju njeni navijači, posle pobede nad Ajaksom u Amsterdamu. List piše da Roma sada s pravom može da sanja polufinale, a da su za to najzaslužniji golman Lopez i strelci dva gola Pelegrini i Ibanjez. Jedina mrlja na pobedi Rome je povreda Spinacole koja može da ima specifičnu težinu u završnici sezone imajući u vidu alternative, mlađani Kalafjori ili Bruno Pereš.

Fonseka: Velika pobeda i sada je došlo vreme da se prestane sa širenjem laži o nama”, iskoristio je trijumfalno veče Portugalac da se obruši na deo novinara koji su u prethonoj nedelji izveštavali o svađi između njega i dela igrača Đalorosih, to jest o nezadovoljstvu sistemom treninga i intenzitetom rada pojedinih fudbalera.

“Zaniolo bez zelenog svetla: od sada mislim samo na Mundijal”, svedoči Korijere da se talentovani igrač Rome predao posle kontrole kolena u Austriji i da je odlučio da postepeno, poštujući protokol doktora Finka, pripremi sebe za Seriju A. Drugim rečima, umesto u drugoj polovini aprila Zaniolo bi se mogao vratiti na teren tek za poslednja dva meča prvenstva, mada u Korijereu smatraju da je mnogo verovatnije da ćemo Nikola Zaniola videti u Seriji A na početku sledeće sezone.

Rad na daljinu Inzagija: upravljaće Lacijom telefonom gledajući ga na televiziji”, predstavlja Korijere neoubičajenu situaciju da pre, tokom, a i posle meča sa Veronom Simone Inzagi vodi tim sa kauča svoje dnevne sobe. Podsetimo, Inzagi je pozitivan na koronavirus. U tekstu se naglašava da je Inzagi u stalnom kontaktu sa svojim pomoćnikom Farisom i da će on praktično biti njegov Avatar u Formelu i na Bentegodiju tokom vikenda. U drugom tekstu se najavljuje da će Kaisedo zaigrati od prvog minuta sa Čirom Imobileom uz nadu da će golgeter Lacija pronaći gol posle dvomesečne pauze. Imobile je poslednji gol u Seriji A postigao početkom februara protiv Kaljarija.

Osimen proučava evropski prevrat”, piše rimski dnevnik da se u Napoliju nisu predali posle poraza od Juventusa i da i dalje veruju da mogu da stignu do Lige šampiona. U tekstu se navodi da je Osimen postigao najmanje golova, samo četiri, među napadačima Napolija , ali i da je protiv Bjankonera dao signale da finiš sezone može da bude njegova velika odskočna daska.

U drugom tekstu posvećenom Napoliju se izveštava da će Đenaro Gatuzo promeniti čak petoricu fudbalera u odnosu na tim viđen protiv Juventusa. “Maksimović ili Manolas u odbrambenom jezgru. Ospina se kandiduje za gol, ruka mu je ozdravila”, otkriva Korijere da bi osim Srbina ili Grka umesto Albanca Rahmnanija, Ospina trebalo da zameni Mereta, Mario Rui Hisaija, Politano Lozana i Osimena od prvog minuta u špicu napada.

TUTTOSPORT

Tuto uveren da je sve OK sa DibalomTuto uveren da je sve OK sa Dibalom

Torinski dnevnik osvetljava situaciju u kojoj se nalazi Paulu Dibala u Juventusu potpuno drugačije u odnosu na Gazetu. Za razliku od milanskog lista, torinski dnevnik je mnogo veći optimista da bi moglo da dođe do produžetka saradnje Argentinca i Juventusa. Tutosport raspolaže i drugačijim informacijama: po njima Juventus nema nameru da proda Dibalu, naprotiv. “Dibala, zaradi sebi mesto u Juveu”, naslov je teksta u kome se kaže da bi povratak Hoje sa golom protiv Napolija trebalo da bude samo prvi korak ka produžetku ugovora budući da je ona vezana za plasman Juvea u Ligu šampiona. Istini za volju ni Tutosport ne isključuje mogućnost da Juve pokuša da proda Dibalu.

U tekstu na unutrašnjim stranama sa kaže da Dibala ne želi da napusti Juve, ali da nije hteo da uzme u razmatranje dosadašnje ponude Bjankonera. List tvrdi da bi u maju, po završetku sezone, dve strane mogle da pronađu kompromis, kao i da će u dobroj meri na konačnu odluku uticati način na koji će Dibala i Juve završiti posao u Seriji A i u Kupu Italije.

Inter, skudeto vredi milijardu”, familja Džang je ubeđena da će sa osvojenim skudetom biti lakše prodati klub i da će oni ne samo izvući novac koji su uložili već da će moći i da profitiraju. S druge strane Tutosport piše da Antonio Konte želi da stigne u Torino na meč sa Juveom u 36. kolu kao šampion Italije. Da bi se to desilo Interu treba 16 bodova, pet pobeda i remi u sledećih šest mečva, tako bi i matematički bila obezbeđena titula čak i da Juve i Milan ostvare 6 uzastopnih pobeda.

Antonio je dostojan naslednik Trapatonija”, veze Tutosport u redakcijskom komentaru pohvale na račun trenera Intera poredeći ga sa Đovanijem Trapatonijem koji je takođe posle serije osvojenih skudeta sa Juventusom doneo dugo čekanu šampionsku titulu Interu. U kolumni se podseća da je Konteov uspeh još više simboličan jer za razliku od Trapa čija je igračka karijera bila vezana za Milan, Konte je bio simbol Juventusa Marčela Lipija.

Asteriks i Obeliks izazivaju Ibrahimoiksa”, najavljuje torinski list da će Zlatan Ibrahimović posle nastupa na Sanremu imati novi posao u svetu šou biznisa i filma, odnosno da će imati ulogu u novom filmu o “nepokornim Galima”. Ibra će igrati ulogu legionara Antivirusa.

Polisa Liga šampiona: 12 dana, devet bodova za evropski skok”, piše Tutosporta da Pioli i njegovi momci moraju da ostvare maksimalan učinak na sledeća tri meča kako san ne bi prerastao u noćnu moru. Naime, Milan u sledeća tri kola čekaju Parma, Đenova i Sasuolo. Svaki novi kiks bi mogao da bude izuzetno bolan.

Kakva Roma”, i Tutosport je smestio podvig Đalorosih u Amsterdamu na svoju prvu stranu. List prenosi izjavu Ibanjeza koji je postigao evrogol i omogućio Romi da se vrati kući pevajući: “Moj gol jeste za uživanje, ali je Pau Lopez naš stvarni heroj”, bio je iskren Brazilac.


tagovi

Buongiorno ItaliaAleksandar KolarovAntonio KontePaulo Dibala

Obaveštavaj me

Inter
Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara