Buongiorno Italia: Konte bolji na klupi Intera nego Juventusa

Vreme čitanja: 7min | uto. 20.04.21. | 12:26

Atalanta opet božanska, Ranijeri pregovara o novom ugovoru, povratak Ronalda

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Priča o Sueprligi nastavlja da zauzima dobar deo prostora u italijanskoj sprotskoj štampi. Od ostalih vredi napomenuti najavu povratka Ronalda među startere Juventusa za meč protiv Parme.

Izabrane vesti

Tutosport je izračunao da je Konte osvojio više bodova sa Interom nego sa Juventusom u prve dve sezone. Gazeta izveštava da Sasuolo traži 40.000.000 evra za Skamaku. Piše se i o pregovorima Siniše Mihajlovića sa predsednikom Bolonje Džoom Saputom o produežetku saradnje, a Tutosprot izveštava da će Vanja Milinković Savić, treću utakmicu zaredom, stajati na golu Torina pošo je Sirigu i dalje pozitivan na virus korona.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Zaustavite ih”, naslov je preko cele prve strane lista u vlasništvu Urbana Kaira, gazde Torine, posvećen novoj Superligi. Milanski dnevnik prenosi stav svoga vlasnika koji je nazvao Andreu Anjelija Judom, a od Bepea Marote je tražio da podnsese ostavku. Svi ostali tekstovi o Superligi su jednosmerni, saglasni sa stavom vlasnika Gazete i Torina.

Milan, Skamaka košta 40 miliona”, poručili su iz Sasuola Paolu Maldiniju i Ivanu Gazidisu koji su bacili oko na talentovanog italijanskog napadača. Sportski direktor Sasuola Karnevali je poručio da je već odbio ponudu od 25.000.000 evra jer napadač sada vredi više. U tekstu se kaže da se čelnicima Milana više sviđa Dušan Vlahović, ali da predsednik Fjorentine traži još više novca za njegovo obeštećenje. U drugom tekstu se navodi da će sutra ili prekosutra biti i ozvaničen produžetak ugovora sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Ronaldo sutra igra: Juve računa na njega”, u vrtlogu priča o Superligi i preusmeravanju pažnje prošla je nezapaženo odluka portuglaskg asa da ostavi na cedilu svoje drugove i ne putuje u Bergamo na megdan Atalanti, zbog navodne povrede. Statistički podaci ne ostavljaju mnogo prostora za razmišljanje: sa Ronaldom na terenu Juve osvaja 2,3 boda po utakmici, bez njega 1,3; postiže 2,2 gola po utakmici sa CR7, bez njega 1,3. Gazeta piše i da Kjeza neće igrati protiv Parme, a da se u tim vraćaju veterani, Bufon na golu i Bonuči u odbrani.

Konte ne dozvoljava da se Inter opusti”, piše Gazeta da je tajna uspeha trenera Nerazura u motivisanju igrača koji su na korak od velikog cilja, osvajanja prvog velikog skudeta u svojim karijerama. Reč je o Lukaku, Eriksenu, Lautaru Martinezu, Bareli, Hakimiju.

Gazeta najavljuje i direktan okršaj Napolija i Lacija koji će odlučiti ko će biti glavni takmac Milanu, Atalanti i Juventusu u borbi za mesta koja vode u Ligu šampiona. Meč se predstavlja kroz dvoboj dva velika prijatelja još iz dana kada su pod dirigentskom palicom uveli Peskaru u Seriju A, zajedno sa Veratijem. „Insinje predvodi Napoli u pohodu na četvrto mesto i za produžetak ugovora. Lacio se oslanja na Imobilea od njega zavisi plasman u Ligu šampiona”. U tekstu se podseća da je Čiro na poslednjih pet odmeravanja snaga sa Napolijem svaki put zatresao mrežu.

Sampdorija - Ranijeri: pregovara se o produžetku ugovora i projektu izgradnje budućnosti”, prenosi Gazeta da su se predsednik kluba Ferero i rimski stručnjak prilično približili u odnosu na početne poziciji i da sada vlada optimizam da će vrlo brzo doći do ozvaničenja produžetka saradnje.

CORRIERE DELLO SPORT

Odmah napolije!” , prenosi rimski dnevnik da je UEFA spremna da izbaci pobunjeničke klubove i podvlači izjavu predsednika UEFA Čeferina da je Anjeli lažov. Piše se i da je došlo do velike svađe u Zajednici prvoligaša a da su Juve, Inter i Milan stavili do znanje da žele da ostanu u Seriji A.

Kao i Gazeta i Korijere prenosi izjave političara i fudbalskih birokrata koji su protiv Superlige, ali za razliku od Gazete objašnjava i drugu stranu medelja i da će novo takmičenje doneti tri puta više novca učesncima od Lige šampiona.

Inter je nezaustavljiv, a Eriksen je postao neizostavni deo pobedničke mašine”, prepričava se put Kristijana od igrača na izlaznim vratima Nerazura do startera. U tekstu se podseća da je od 2013, samo Mesi postigao više golova od Eriksena udarcem izvan šesnaesterca.

Juventus, Kjeza u boksu, Ronaldo na terenu”, izveštava list da Italijan ima problema sa ložom leve noge dok je Portugalac ponovo u punom pogonu i sutra će biti u početnoj postavi protiv Parme.

Čiro se vratio za finalni let Lacija”, piše Korijere da je sa dva gola protiv Beneventa Imobile stigao do kvote 16 u prvenstvu od kojih su deset bili odlučujući. List navodi i da je protiv Beneventa Imobile pretračao 12,2 kilometra i da je postavio i lični rekord u sprintu pošto je kod poslednjeg gola trčao 33 kilometra na sat.

Operacija Old Traford, Roma iz snova”, prenosi Korijere da u Trigoriji misle samo na dvoboj sa Mančester junajtedom u Ligi Evrope. U tekstu se podseća da za stadion u Mančesteru Romu vežu bolne uspomene i da će sledećeg četvrtka tamo naći veoma kvalitetan tim. Korijere skicira sedam momenata kojii će pokazati da li su Đalorosi kadri da odirgaju fantastično dva meča. Prvi je ponos i ulazak u meč bez predrasuda, drugi je pitanje čuvara mreže, odnosno izbor između Lopeza i Mirantea, treći je kompozicija odbrane budući da Smoling i Kumbula neće moći da igraju, četvrti je učinak Pedra koji je bio prilično nestabilan u ovoj sezoni, peti je hamletovska pozicija trenera Fonseke, za njega je sudar sa Junajtedom „biti ili ne biti“, šesti element su slobodni udarci koji bi u meču sa engelskim klubom mogli da budu odlučujući i poslednji je želja da Roma uspe tamo gde Milan nije, u osmini finala kada je malo zbog sudijskih grešaka, malo zbog svojih, ispao od Junajteda.

Miha - Saputo, planira se budućnost”, navodi Korijere da vlasnik Bolonje želi čvrsto da zadrži Mihajlovića na klupi. „Juče su predsednik i trener imali prvi sastanak, danas je na programu drugi. SIniša traži da ostanu igrači koji su najtraženiji na fudbalskoj pijaci kao što su Svanberg, Skouten i Orsolini“. U tekstu se dodaje da je Džo Saputo svestan koliko je zaslužan Mihajlović za mirnu sezonu Bolonje kad pogleda šta se dogodilo u Parmi, Kaljariju ili Fjorentini i da želi da ga nagradi, ali i da srpski trener mora da razume razmere krize koja je pogodila i fudbal i klubove. Kompromis bi mogao da bude prodaja samo jednog važnog elementa u Mihinoj mašinerij,i u Kasteldeboleu.

TUTTOSPORT

I torinski dnevnik je zauzeo poziciju protiv Superlige objavljujući, manje-više, istu lepezu stavova i izjava kao i druga dva sportska dnevnika.

Srećom se vraća Ronaldo”, piše Tutosport da je u Bergamu igra Juventusa bila sterilna i da je jedini igač koji je probijao linije Atalante bio Kvadrado. „Kolumbijac je bio odličan, ali bez napadača sposobnog da iskoristi njegove akcije, nije vredelo mnogo. Dibala će trebati vreme da se vrati u formu a Morata je u regresij. Na Kvadradovu i Juvovu sreću protiv Parme ćemo videti na terenu Ronalda”, navodi list.

Kulševski i Remzi konkurišu za upražnjeno mesto povređenog Kjeze”, prenosi se informacija da Kjeza neće biti na raspolaganju uz objašnjenje da se ne radi o ozbiljnoj povredi italijanskog fudbalera, ali da će morati da preskoči ovaj i možda sledeći meč.

Juve: 19 bodova za Ligu šampiona”, izračunao je Tutosport da Pirlu i njegovim momcima treba šest pobeda i jedan remi za siguran prolaz u Ligu šampiona.

Super Konte, ide brže nego sa Juveom”, uporedio je list dve početne sezone Antonija na klupi Nerazura i Bjankonera. U usporedbi se došlo do zaključka da je zaključno sa 31 kolom Konte u Interu osvojio 157 bodova dok je taj skor sa Juventusom bio 155 bodova. Međutim, Tutosport prenosi i kratak komentar trofejnog trenera: „Rekordi ne znače mnogo, u istoriju klubova se ulazi osvajanjem titula”.

Atalanta je u finišu sezone božanska”, podseća Tutosport da je tim Đan Pjera Gasperinija u završnici šampionata uvek u top formi i beleži odlične rezultate što mu je omogućilo da igra u poslednje dve godine Ligu šampiona. „Posle istorijskog uspeha protiv Juventusa, Atalanta je na putu za treću Ligu šampiona u nizu”, ističe torinski list i dodaje podatak da je u poslednjih deset kola u zadnja četiri šampionata Dea izgubiila samo dva puta.

Vraća se Iba za odlučujući sprint za Ligu šampiona”, najavljuje se povratak Šveđanina posle suspenzije zbog crvenog kartona. Objavljuje se i interesantan podatak da je Milan u ovoj sezoni osvojio u proseku više bodova bez Ibre nego sa njim. Istina, razlika je veoma mala 2,2 prema 2,1, ali ono što ne otkriva statistika je tok utakmica, odnosno da sa Ibrahimovićem na terenu Rosoneri deluju i pobeđuju sigurnije.

Nikola i Beloti: napred Toro!”, savetuje list gazdu kluba Urbana Kaira da od trenera i kapitena tima napravi dva stuba budućnosti Torina koji sada jasno vidi spas prvoligaškog statusa. U tekstu se podseća da Nikola ima ugovor do juna, a da Belotiju ističe u leto 2022.

U dobrim rukama”, najavljuje se da će Vanja Milinković Savić biti na golu Torina i u meču protiv Bolonje. U tekstu se kaže da je Sirigu ponovo bio pozitivan na kovid-19 i srpski čuvar mreže će imati još jednu priliku. Tutosport prenosi da je trener Nikola savetovao mlađem Milinkoviću da bude miran i spokojan i da se od njega ne očekuje da pravi čuda na golu, već da brani ono što je odbranjivo i da uliva sigurnost zadnjoj liniji Granata. „Vanju bodre svakodnevno brat Sergej i engleski čuvar mreže Hart a sutra će imati priliku da igra protiv tima Siniše Mihajlovića koji je snažno sponzorisao dolazak Milinkovića u Torino dok je sedeo na klupi Torina”, podseća Tutosport.


tagovi

Kristijano RonaldoAntonio KonteBuongiorno Italia

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara