Buongiorno Italia: Konte sam sebi pucao u noge, Juveu raste apetit, Gatuzo ne vidi Napoli kao Breda Pita

Vreme čitanja: 7min | pon. 11.01.21. | 12:40

Juventus u panici zbog forme štopera i povreda bitnih igrača pred derbi sa Interom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Remi u meču Roma – Inter i pobeda Juventusa nad Sasuolom su u prvom planu italijanske sportske štampe. Trener Intera Antonio Konte je označen kao glavni krivac što su Nerazuri propustili šansu da osvoje sva tri boda protiv Rome dok se Juveu spočitava da se mučio previše protiv tima koji je celo drugo poluvreme igrao sa deset igrača. Piše se i da je Milan sve bliži osvajanju zimske šampionske titule i da su pre deset godina Rosoneri osvojili titulu kada su bili na čelu tabele posle prvog dela prvenstva. Prenosi se i pitoreskna izjava trenera Napolija Rina Gatuza koji je tražio digntitet i za “ružnjikave” pobede, odnosno da ne mogu sve da budu kao “Bred Pit”.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Konte, oprez, stiže Juve”, stavlja Gazeta pod reflektore da je Juve u samo dva kola smanjio prednost Intera na tabeli ze pet bodova. Ako pobedi u nedelju Juve bi mogao da preskoči virtuelno na tabeli Inter budući da ima utakmicu manje, odnosno zaostali meč sa Napolijem u Torinu.

“Inter žali za propuštenom prilikom, Nerazuri su igrali bolje, ali je Roma uspela da izbegne poraz u završnici meča. Konte je pogrešio zamene, a posle utakmice je iskazao svoju ravnodušnost prema prelaznom roku u kome neće biti pojačanja za Inter”, piše Gazeta.

“Pirlo se penje ka vrhu. Juve se mučio protiv Sasuola koji je igrao sa desetoricom u drugom poluvremenu. Odlučili Remzijevi i Ronaldovi golovi u finišu meča. Dibala povredio koleno. Uzbuna u Juveu”, izveštava se o Juventusu uz napomenu da pored Dibale, rizikuju da zbog povreda preskoče meč sa Interom i Mekeni i Kjeza. Njima treba dodati i neizvesno učešće Kvadrada, Aleksa Sandra i De Lihta koji su pozitivni na kovid-19.

Na drugoj strani, Gazeta stavlja teret izgubljenih bodova protiv Rome na leđa Antonija Kontea. U tekstu se kaže da je Konte predstavio najbolji Inter u ovoj sezoni u prvih 20 minuta drugog poluvremena, a da je onda demontirao tu ekipu i svojim naređenjima igračima na terenu omogućio Romi da digne glavu i vrati samopouzdanje da može da izbegne poraz. List prenosi i Konteove reči da on od avgusta zna da Inter neće dovoditi nova pojačanja u ovoj sezoni. U drugom tekstu se ističe da su rezerve Nerazura podbacile mnogo u ovoj sezoni i to se ne odnosi samo na meč sa Romom. Doprinos Perišića, Galjardinija, Sančeza, Darmjana, Eriksena, Sensija, Kolarova, Ranokje i Pinamontija je veoma mršav. Svi zajedno su postigli sedam golova. Sam Murijel u Atalanti je zatresao mrežu deset puta.

U izveštaju sa meča Juve - Sasuolo se kaže da Bjankoneri mogu da sačuvaju samo rezultat koji, inače, ne odgovora viđenom na terenu, i da je Stara dama još uvek daleko od prepoznatljive igre. Štaviše, pomaci koji su se videli protiv Milana su prilično uzdrmani na jučerašnjem susretu. List posebno ističe Bonučijevu lošu formu i povrede Mekenija, Dibale i Kjeze dok je jedna od retkih svetlih tačaka Dejan Kuluševski koji je, kao i protiv Milana, svojim ulaskom uneo svežu krvu u igru torinskog kluba.

“Ibra polazi od +3” navodi se ispod zaglavlja da su Rosoneri uspeli da održe distancu sa Interom u poslednjih mesec i po dana i da nisu platili danak odsustva harizmatičnog lidera Zlatana Ibrahimovića. U tekstu se kaže da će Ibrahimović protiv Torina u Kupu Italije imati priliku da kroz utakmice uđe u staru formu i da bude spreman da istrči od prvog minuta na gostovanju u Kaljariju. Gazeta podseća da je pre deset godina Milan bio zimski šampion i da je zatim osvojio skudeto kao i da sada ima duplo više bodova nego u prethodnoj sezoni: 40 prema 21. U drugom tekstu posvećenom Milanu se kaže da je Simakan sve bliži Milanu i da je ostalo samo da Strazbur kaže „da“ pošto je sa igračem sve utanačeno.

“Milinković i Luis Alberto, geniji koji se dopunjuju”, piše Gazeta da su Srbin i Španac zamenili uloge u odnosu na prethodne sezone, sada Sergej pravi više asistencija dok je Luis efikasniji i postiže više golova. Protiv Parme Luis Alberto je postigao četvrti gol u sezoni a Milinković je spakovao petu asistenciju. Milinkovićev doprinos je još veći jer je učestvovao u više od polovine akcija posle kojih je Lacio zatresao mrežu u ovoj sezoni.

Žoao pogrešio, Vlahović nije”, izveštava Gazeta da je Fjorentina definitivno rešila pitanje golgetera u ovoj sezoni i da je iskusni Prandeli imao pravo kada je, uprkos brojnim oprečnim mišljenjima, insistirao na sprskom centarforu. Čezare je čekao i na kraju dočekao Vlahovića: pet golova na poslednjih šest utkamica.

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio uhvatio ritam”, posvećuje Korijere centralni deo naslovnice Nebeskoplavima koji su uknjižili drugu uzastopnu pobedu u Seriji A pred derbi sa Romom u petak. U podnaslovu se, uz podsećanje da su Luis Alberto i Kaisedo postigli golove, konstatuje da Liga šampiona nije više daleki san za igrače Simonea Inzagija. Na unutrašnjim stranama se prenosi stav trenera Inzagija da Kaisedo mora da ostane u Laciju. Tu izjavu treba posmatrati u kontekstu da predsednik kluba Klaudio Lotito ne želi da odbaci apriori mogućnost da proda reprezentativca Ekvadora ako se pojavi klub spreman da plati između osam i deset miliona evra.

Korijere piše da Lacio najverovatnije neće dovoditi nova pojačanja u januaru, a da sportski direktor radi na zaključenju transfera Dimitrija Kamenovića iz Čukaričkog u Lacio sledećeg leta. Rimski klub bi odmah stavio pod ugovor mladog reprezentativca Srbije ali bi ga ostavio na Banovom brdu da završi sezonu.

Romin ponos”, ističe ispod zaglavlja rimski list da su Đalorosi zahvaljujući reakciji i pokazanom karakteru u finišu meča sa Interom izbegli poraz na Olimpiku. U redakcijskom komentaru pod naslovom “Antonio se povukao, Paolo iskoristio”, zapaža se da je Romina nadmoć bila više izraz Konteove namere da brani prednost od 2-1 nego snage Rome da pritisne Nerazure u poslednjih 15 minuta meča. U izveštaju sa meča se navodi da je Inter igrao dobro samo prvih 20 minuta u drugom poluvremenu kada je kreirao 4-5 stopostotnih šansi. Takođe se kaže da je Roma, za razliku od meča protiv Napolija i Atalante, reagovala posle “blek-auta” i uspela da iščupa bod.

Korijere je počeo već da sprema atmosferu za rimski derbi na programu u petak veče. List izveštava da je Paulo Fonseka orijentisan da potvrdi 11 igrača koji su počeli meč protiv Intera, mada forma Spinacole ostavlja malo neduomica kao i da se Kristante nada da bi mogao da dobije šansu na sredini terena protiv Lacija. Pedro, čak iako se oporavi do petka, počeće derbi na klupi. “Za nas je derbi prekretnica sezone. Igrači su uz mene, svi verujemo u zajednički cilj i protiv Rome će biti velika bitka”, prenose se reči Simonea Inzagija. U tekstu se kaže i da postoje ozbiljne šanse da se među pozvanim igračima za meč nađe i ime Koree.

Juve uteruje strah sa Remzijem i Ronaldom”, tvrdi Korijere da su Velšanin i Portugalac sa golovima protiv Sasuola lansirali Staru damu u trku za skudeto, tim pre što ih u nedelju čeka derbi sa Interom.

U redakcijskom komentaru Korijere iznosi stav da su Milan, Inter i Juve rivali za skudeto, ali da moraju da budu oprezni na autsajdere bilo da se radi o Romi, Napoliju ili Atalanti.

Bakajoko spasao Napoli”, ističe rimski dnevnik da je pobedonosni gol veznog igrača Napolija protiv Udinezea u poslednjem minutu poštedeo trenere Rina Gatuza paklene nedelje u kojoj bi se zaljuljala i njegova klupa koja se činila prilično čvrstom do pre par nedelja. Gatuzo se slikovito izrazio nakon meča odgovarajući na kritike zbog mršavog učinka u poslednjih pet kola: ”Ne možemo da uvek budemo Bred Pit, ponekad se treba zadovoljiti i ružnjikavim pobedama”.

Drago Vlahović, tama Kaljari”, napravio je Korijere kovanicu od prezimena golmana i golgetera Fjorentine koji su bili najbolji akteri u dresu Ljubičastih. Drongovski je odbranio penal Žoau Pedru i imao par volšebnih parada, dok je Vlahović zatresao mrežu Kranja za zlata vredna tri boda.

TUTTOSPORT

“Juve se ne predaje!” poručuje torinski dnevnik uz fotografiju Demirala koji oponaša čišćenje kopačke posle spektakularnog gola Danila protiv Sasuola. U podnaslovu se priznaje da je Juve ostao na sedam bodova udaljenosti od Milana, ali se i zapaža da su Bjankoneri smanjili za pet bodova Interovu prednostu poslednja dva kola. Međutim, postoji i tamna strana jučerašnje pobede Stare dame nad Sasuolom a to su povrede trojice fudbalera Mekenija, Dibale i Kjeze. Tek danas će se saznati da li će i koliko morati da odsustvuju sa terena.

Na unutrašnjim stranama Tutosport ne krije da se Juve prilično namučio protiv Sasuola koji je igrao čitavo drugo poluvreme sa desetoricom igrača i da prilično zabrinjava forma centralnih defanzivaca, Bonučija i Demirala, tim pre što je De Liht pozitivan na kovid-19 a Kjelini još nije spreman za puni povratak na teren.

Pozitivna nota, osim pobede, je još jedna dobra partija Dejana Kuluševskog. Kao i protiv Milana, precizira list, Kuluševski je doneo preokret u igri Juventusa i razdrmao je čitav tim. “Ušao sam u igru sa samo jednom idejom, da pobedimo Sasuolo. Želim da ostanem još dugo u Juventusu. Ibrahimović me veoma motiviše i nadam se da će igrati za Švedsku na Evropskom prvenstvu”, citiraju se reči mladog Šveđanina. List piše i da bi napad Juvea mogao da pojača Skamaka, odnosno da je Fabio Paratiči iskoristio priliku da porazgovara sa svojim kolegom iz Sasuola Karnevalijem pošto je vlasnik igračkog kartona italijanskog centarfora klub iz Emilije.

Inter razbio krčag, Konte je nervozan”, piše list da se trener Nerazura našao na udaru kritika zbog izmena igrača u drugom poluvremenu koji su poslali deprimirajuću poruku njegovom timu, a ohrabrujuću Rominom što je na kraju rezultiralo remijem.

“Torino probudi se! Kad će ta pojačanja?”, upozorava Tutosport da vreme prolazi a da još nema na vidiku preko potrebnih novih igrača za tim Marka Đampaola koji se grčevito bori za opstanak.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara