Buongiorno Italia: Konteov Inter je poput tenka

Vreme čitanja: 6min | uto. 16.03.21. | 13:28

Ronaldo na raskrsnici između Apeninskog i Iberijskog poluostrva

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Interov hod ka skudetu, Ronaldova budućnost, Atalantin meč u Ligi šampiona protiv Real Madrida i Romina dva poraza van terena su glavne priče u italijanskoj štampi.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski dnevnik otvara izdanje analizom berićetnog perioda Intera i intervjuom Karl Hajnca Rumenigea, nekadašnjom zvezdom Nerazura iz osamdesetih godina prošlog veka. „Pancer Inter” je naslov koji objedinjuje komplet priča o lideru na tabeli Serije A. U tekstu se Konteova grupa igrača apostrofira kao „tenk“ koji melje sve pred sobom. Navodi se perfektan hod u drugom delu sezone: osam pobeda na osam utakmica. Kao presudne faktore u preporodu Intera se navodi Konteov rad na psihološkom planu sa igračima. Trofejni stručnjak je promenio duh tima, način razmišljanja, a napravio je i nekoliko korekcija u svojim stavovima, među kojima je najvažnija ona prema Eriksenu. Danac je od remetilačkog viška postao stub tima.

Jesenji deo sezone pod kočnicom, zimskoprolećni u sprintu: pravac skudeto”, naslov je velike analize. U drugom tekstu se najavaljuje meč sa Sasuolom, odnosno protivnikom protiv koga je definitivno rođena formacija 3-5-2. U prvih osam kola šampionata, podseća Gazeta, Inter je igrao u postavci 3-4-1-2.

“Gledati Inter je veliko zadovljstvo, zasluge idu na račun Kontea i Lukakua koji se preporodio”, izjavio je Rumenige. Popularni Kale je upozorio nekadašnji klub da mora da ostane koncentrisan i da bi bilo diletantski pomisliti već sada da je skudeto osvojen.

Real, Boginja veruje u podvig”, objašnjava Gazeta detaljno zašto Atalanta može da napravi čudo u Madridu u revanšu osmine finala Lige šampiona. Milanski dnevnik navodi da je Atalanta u ovoj sezoni, kako u Ligi šampiona tako i u prvenstvu igrala mnogo bolje u gostima nego u Bergamu o čemu svedoče pobede nad Liverpulom i Ajaksom. Prema informacijama Gazete, Gasperini će poslati na teren od prvog minuta tešku artiljeriju: Zapatu i Murijela. Jedina dilema u timu je da li da iza dvojice Kolumbijaca igra Pašalić ili Malinovski.

CR7, Zidan razmišlja”, prenosi list izjavu trenera Real Madrida da bi Ronaldo mogao da se vrati na Santjago Bernabeu. U članku se dodaje da Juventus već razmišlja o planu B, u slučaju da se Portugalac vrati u Madrid uprkos objavi Kristijana na društvenim mrežema da ima nameru da ostane u Torinu. U drugom tekstu se navodi da će Morata sigurno ostati. Pitanje je samo da li će biti produžena pozajmica ili će biti otkupljen od Atletika. Za razliku od Moratine, Dibalina budućnost u Kontinasi je potpuno neizvesna. Prema Gazeti, sve zavisi kako će Dibala odigrati završnicu sezone: ako bude bio stari Hoja onda je verovatno da će ugovor biti produžen, u suprotnom adio je iza ugla.

Ibra se zagreva za sve frontove: prvo Mančester junajted, zatim veliko finale u Seriji A i na kraju Švedska”, piše Gazeta da Zlatan Ibrahimović želi da završi u velikom stilu ovu sezonu u Milanu i da je zatim kruniše povratkom u reprezentaciju Švedske na Evropskom prvenstvu.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma se ne miri, Zajednica prvoligaša pod paljbom”, izveštava Korijere o dva, uslovno rečeno, poraza rimskog kluba. Nadležni organ Italijanskog olimpijskog komiteta je odbacio žalbu Rome na odluku da se utakmica Verona - Roma registruje za zelenim stolom za tim iz Veneta (3:0), dok je Zajednica prvoligaša potvrdila da se meč Roma - Napoli igra u nedelju, a Juventus - Napoli 7. aprila.

Majoral sprema za Kijev, Džeko za Napoli”, prenosi rimski dnevnik vesti iz Trigorije da će trener Fonseka podeliti minutažu dvojice napadača u sledeća dva meča u Ligi Evrope i Seriji A.

Inzagi proučava novi Lacio”, najavljuju se promene u sastavu Nebeskoplavih za meč sa Bajernom iz Minhena. Sutra bi trebalo na teren da istrče Kaisedo, Eskalante i Musaćio od prvog minuta. Na unutrašnjim stranama se kaže da bi napadački tandem trebalo da čine Kaisedo i Imobile.

CR7 u Realu, Zidan otvorio vrata”, i Korijere daje na značaju odgovoru trenera Real Madrid da bi Ronaldo mogao da se vrati u Španiju. S druge strane, Korijere daje prostor glasovima protesta protiv odluke sudije Kalareza i Kifija da ne pokažu crveni karton Ronaldu posle pogibeljnog starta nad golmanom Kaljarija, Kranjom. Korijere podseća da je prošle godine, za sličan start, na signalizaciju iz VAR sobe, sudija Orsati izbacio iz igre Stepinskog.

Juve je anti-Inter”, naslov je analize u kojoj se tvrdi da samo Bjankoneri mogu da ugroze šampionski pohod Intera. „Kriza Milana je otvorila put Pirlu da bez obaveza u Ligi šampiona postane najozbiljniji protivnik Konteu”, piše Korijere.

Rimski dnevnik obaljvuje i izjavu Kristijana Eriksena koji je ponosno naglasio da nikad nije pomislio da napusti Inter, kao i da Lautaro Martinez ima ambiciozan plan u ovoj sezoni: postići 20 golova u Seriji A.

Bonjek: Samo u Italiji osvaja trofeje onaj ko izađe odmah iz evropskih takmičenja”, kaže u intervjuu za Korijere predsednik FS Poljske i bivši as Rome i Juventusa. „U drugim prvenstvima kad klubovi ispadnu iz evropskih takmičenja ne doživljavaju taj neuspeh kao olakšanje. Problem italijanskih timova je taktičke i mentalne prirode. Samo Atalanta ima evropski pristup, pripremljenost i stili igre u Seriji A”, vrdi Bonjek.

Gatuzov ponos”, izveštava Korijere da je trener Napolija u potpunosti preokrenuo situaciju u Kastel Volturnu u poslednje dve sedmice i da je sa deset od mogućih 12 bodova vratio tim u trku za mesto u Ligi šampiona. U tekstu se zaključuje da Gatuza sada očekuje zadatak da zatvori plodotvorni period sa pobedom nad Romom koja bi vredela duplo imajući u vidu da se radi o direktnom konkurentu.

TUTTOSPORT

Dea bez straha”, odlučio je torinski dnenvik da otvori izdanje sa mečom Atalante protiv Real Madrida u Ligi šamiona. Na drugoj i trećoj stranici dominira naslov: „Atalantina kraljevska noć”. List prenosi izjave dvojice trenera, Zinedina Zidana i Đan Pjera Gasperinija koji su bili prilično zakopčani i oprezni pokazujući poštovanje prema protivničkom timu. Tutosport podseća da Atalanta u ovoj sezoni nije još primila gol na gostovanjima u Ligi šampiona, kao i da je na prethodnih sedam gostovanja u elitnom kupu ostvarila čak pet pobeda.

(2,10) Real Madrid (3,45) Atalanta (3,50)

Ronaldometar kaže Juve”, uverava Tutosport svoje čitaoce da će CR7 ostati u Torinu. U podnaslovu se daju procenti o budućim destinacijama Portugalca: njegov ostanak u Juveu se vrednuje na 75 procenata, dok preostalih 25 dele Real Madrid, PSŽ, Mančester Junajted i Sporting.

Danilo je Juveov Kazemiro”, tvrdi torinski dnevnik da bi Brazilac mogao da bude Pirlovo otkriće na sredini terena. Brazilski bek je posle Lacija i protiv Kaljarija igrao u novoj ulozi na sredini terena i bio je toliko ubedljiv da bi mogao da bude i rešenje za srednji red Bjankonera a ne samo solucija za urgentne situacije.

Misija 91 bod. Juve veruje”, prepričava list da su u Kontinasi izračunali da bi u slučaju da završe sezonu u velikom stilu mogli da pomrse račune Interu u trci za skudeto.

Inter, dva lica za skudeto”, naslov je iznad fotografija Eriksena i Aleksisa Sančeza. U priči na unutrašnjim stranama se navodi da su njih dvojica bili jezičak na vagi koji je omogćio Interu da pobegne pratiocima na tabeli.

Milan, nategnuti nervi, sada je potreban Ibra”, svedoči list da su igrači Rosonera postali previše nervozni. Navodi se da su Donaruma, Ernandez i Rebić imali nepriemerene reakcije. Điđo je pokušao da se fizički obračuna sa igračima Napolija, Teo je koristio teške reči na društvenim mrežama na račun arbitra Pasvke, a Rebić izvređao sudiju na terenu zbog čega je i dobio crveni karton. U takvoj situaciji i sa Leao koji nije opravdao poverenje, povratak Ibrahimovića se doživljava kao silazak mesije. Istovremeno se kaže da Ibra pokušava sve da bude na raspolaganju za meč sa Junajtedom u Ligi Evrope.


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko PantelićZlatan IbrahimovićKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Inter
Milan
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara