Buongiorno Italia: Kostić menja Perišića u Interu

Vreme čitanja: 5min | sre. 20.03.19. | 11:43

Glavna zvezda ovog dana je Federiko Kijeza, koga žele Juve, Inter, ali i najveći evropski klubovi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najinteresantniji tekst za nas objavljuje ovog jutra Gazeta, koja tvrdi da je Filip Kostić najozbiljniji kandidat da zameni Ivana Perišića sledećeg leta u Interu. Pored našeg reprezentativca u igri je i Bergvajn, ali Holanđanin košta duplo više od Srbina, a pritom ne garantuje veći i bolji učinak. Inače, kao i uvek kada je pauza zbog reprezentativnih utakmica, italijanski dnevnici se raspišu o mogućim transferima u prelaznom roku. Glavna zvezda ovog dana je Federiko Kijeza, koga žele Juve, Inter ali i najveći evropski klubovi. Piše se i o mogućim kandidatima za Rominu klupu i ko bi sve mogao da pojača Juventusove, Interove i Milanove redove.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Juve veruje u Kojezu”, najavljuje Gazeta velike promene u Juventusu koje se profilišu u ovom periodu, a videće se sledećeg leta, tokom prelaznog roka. U podnaslovu se kaže da su Bjankoneri stavili Federika Kjezu na vrh liste želja za sledeću sezonu. Međutim, objašnjava list, Juve ima veliku konkurenciju, od Intera u Italiji do velikih evropskih klubova. U tekstu na unutrašnjim stranama se objašnjava da je Stara dama spremna da žrtvuje Daglasa Kostu kako bi stigla do Kjeze. Naime, Juve je raspoložen da proda Brazilca i da novac od prodaje reinvestira u kupovinu reprezentativca Italije.

Gazeta piše na naslovnoj strani i da se Inter kreće u pravcu obnove tima i da Auzilio i Marota već rade na traženju alternative za Ivana Perišića koji će napustiti Apijano Đentile ovog leta.
“Inter između Kostića, Karaska i Bergvajna traži zamenu za Perišića”, naslov je teksta u kom se kaže da je prvi Interov izbor Holanđanin iz PSV-a, ali i da Marota i Auzilio smatraju da je cena već 40.000.000 evra previsoka. Filip Kostić je svojim nastupima u Bundesligi i protiv Intera u Ligi Evrope “zagolicao” interesovanje Nerazura, tim pre što bi Filip koštao mnogo manje. Gazeta podseća da Ajntraht može da otkupi Kostića od Hamburga za 6.500.000 evra i da bi tim iz Frankfurta mogao da bude veoma zainteresovan da napravi veliku plusvalencu. Treće rešenje je Karasko, koji u januaru nije stigao samo zato što Perišić nije otišao iz Intera.

Ideja Dijavara i Everton: Milanovi planovi za Ligu šampiona”, najavljuje Gazeta i da će Rosoneri značajno pojačati svoj sastav ako se plasiraju u Ligu šampiona. Osim igrača Napolija i mladog brazilskog reprezentativca, Milan drži na oku Deulofeua, Sensija, Dankana i Sen Maksima. S druge strane, Bakajoko će sigurno biti otkupljen od Čelsija.

Golgeteri kojima ističe ugovor: Od Džeka i Balotelija do Mertensa”, naslov je velikog istraživanja Gazete u kojem se citiraju imena serije fudbalera kojima ističu ugovori i koji bi mogli da budu vrlo unosni poslovi sledećeg leta. Osim pomenutih napadača, ugovori ističu De Rosiju, Lejvi, Bonaventuri, Kvadradu.

Samp, kakav preokret. Vijali za predsednik”, najavljuje ispod zaglavlja Gazeta velike promene u klubu iz Đenove. Prema Gazetinim informacijama, Vijali je povezan sa američkim spekulativnim fondom koji je spreman da investira 120.000.000 evra za kupovinu Sampa. Vlasnik kluba Masimo Ferero bi mogao ozbiljno da uzme u razmatranje ponudu jer bi tako mogao da reši svoja privatne dugove i plati novčane kazne iz brojnih sudskih procesa.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma misli na Gasperinija”, tvrdi Korijere da Đalorosi već rade na konstrukciji tima za sledeću sezonu. “Gasperinija još peče neuspeh na Interovoj klupi i želi da dokaže da je sposoban da vodi veliki klub. Predsednik Palota ga drži na oku i uspostavio je kontakt. U trku za klupu Rome ušao bi i Sari ako ode iz Čelsija”, piše u podnaslovu Korijere. Osim Gasperinija i Sarija, spominju se i Đampaolo iz Sampa i tandem Ranijeri i Di Bjađo, selektor mlade italijanske reprezentacije.

Na unutrašnjim stranama Korijere informiše svoje čitaoce da će u budućnosti Rome Frančesko Toti imati sve veći značaj: ”Toti je u centru Rominog sveta”. U tekstu se kaže da je uloga koju je odigrao bivši kapiten Đalorosih u dovođenju Klaudija Ranijerija samo najava sve značajnijeg Totijevog uključivanja u najvažnije odluke kluba. Istovremeno se piše da Roma radi na produžavanju Zaniolinog i El Šaravijevog ugovora. Zanioli će biti povećana plata na 2.000.000 evra a El Šaravi će dobiti povećanje za 50 odsto, sa 2.000.000 na 3.000.000 evra.

Fjorentina se bacila na Di Frančeska”, piše Korijere da je bivši trener Rome prvi izbor Fjorentininog sportskog direktora Pantelea Korvina. U tekstu se kaže da je jedini čvor u pregovorima Di Frančeskova plata, pošto on ima ugovor sa Romom do 2020. godine koji mu garantuje 3.000.000 evra.

Leiva – Lacio, tu smo”, optimistički tvrdi Korijere ispod zaglavlja da su Nebeskoplavi i Brazilac vrlo blizu dogovora o produžetku ugovora do 2021. godine. Prema istim izvorima, Leiva će imati platu od 2.000.000 plus bonusi. Na unutrašnjim stranama se otkriva da je Luis Felipe odbio poziv da stane pod barjak Italije jer je dobio uveravanja od brazilskog fudbalskog saveza da će biti deo olimpijske reprezentacije koja će učestvovati na Olimpijadi u Tokiju sledeće godine.

Marota rekonstruiše Inter”, najavljuje Korijere poteze generalnog direktora Nerazura. Prema pisanju rimskog dnevnika, Inter želi da dovede ovog leta Kijezu, Ndombelea, Tomasa i Barelu.

TUTTOSPORT

Dajte nam Ronalda”, piše Tutosport da serija talantovanih i vrhunskih fudbalera želi da dođe u Juventus kako bi igrali sa Portuglacem. “CR7 privlači šampione. Juventusovi reprezentativci ubeđuju Zaniola i Kijezu. Bernardeski: Kijeza treba da odluči sam, svojom glavom, kao što sam ja to uradio”, podseća igrač Bjankonera na svoj prelazak iz Fjorentine u Juventus. U podnaslovu se dodaje da Varan želi da napusti Real Madrid i da bi mogao da obuče dres Bjankonera već ovog leta. “Paratiči radi i na dovođenju Manolasa”, izvštava list i navodi da Grk ima raskidnu klauzulu koja nije nikakav problem za Juve, iznosi 36.000.000 evra.

Na unutrašnjim stranama torinski list piše da Kjeza može da se dovede za 70.000.000 evra a Zaniolo za 60.000.000 evra. Kao i Gazeta i Tutosport piše da bi Kosta mogao da bude žrtvovan s tom razlikom što torinski dnevnik precizira da bi novac od prodaje Brazilca bio upotrebljen za dovđenje Zaniola.

Inter. Ikardi se vraća? Kao Lautarova rezerva”, ističe torinski dnevnik da se hijerarhija u timu Nerazura promenila u poslednjih mesec dana i da bivšeg kapitena, ako odluči da se vrati u tim, čeka klupa. “Spaleti u ovakvim situacijama ne oprašta: prethodno iskustvo sa Totijem u Romi je emblematičan primer”.

Ajna uvalio u probleme Torino. Tri kola suspenzije”, piše Tutosport da je igrač Torina drastično kažnjen jer je imao nadmen i agresivan stav prema arbitru Marijaniju na meču sa Bolonjom. Iz Torina su najavili da će se žaliti i da se nadaju da će Ajni biti smanjena kazna na dve utakmice.

Vijali korak bliže Sampu”, i Tutosport piše o sve izvensijem povratku Đanluke Vijalija u klub s kojim je osvojio skudeto kada je na njegovoj klupi sedeo Vujadin Boškov. U tekstu se objašnjava da je Vijali deo upravnog odbora fonda koji želi da kupi klub iz Đenove.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara