Buongiorno Italia: Lančana reakcija u vazduhu Džeko – Ikardi – Iguain!

Vreme čitanja: 5min | pet. 05.07.19. | 12:53

Prelazni rok je opet centralna tema italijanske štampe

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Posle defanzivaca, prve stranice italianske štampe osvajaju napadači. Trojka Ikardi, Iguain i Džeko, iz ovih ili onih razloga, će promeniti sredinu ovog leta i u toku je igra živaca sa različitim strategijama klubova kako da po što povoljnijoj ceni i uslovima prodaju ili kupe igrače. Piše se mnogo i o konferenciji za novinare novog sportskog direktora Rome Đanluka Petrakija, povratku Bufona u Juventus, početku priprema Torina za novu sezonu i želji Antonija Kontea da uz Barelu ponovo radi sa svojim “ratnikom” iz Juventusovih dana Arturom Vidalom.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Inter, Barela sa Vidalom”, najavljuje Gazeta da bi, osim kapitena Kaljarija, Inter mogao da pojača i Čileanac iz Barselone. U podnaslovu se kaže da je Barela na korak od Intere pošto je Roma digla ruke a da će Antonio Konte imati svog ratnika (Vidala) ako Najngolan prihvati ponudu i preseli se u Đijangsu, kineski tim familje Džang. Na strani dva i tri se objašnjava da bi Vidal želeo da ponovo igra za Kontea,  trenera zbog koga je rizikovao i da ne ode na Mundijal 2014.godine. Međutim, neće biti lako rešiti pitanje Najngolana, kako zbog cene koju bi Inter morao da naplati da bi izbegao tzv. minusvalencu tako i zbog plate koja iznosi blizu 5.000.000 evra. Za Đijangsu ne bi bio problem da mu plati godišnju zaradu i da ga uzme na pozajmicu, ali nije sigurno da bi Belgijanac prihvatio da se preseli u Kinu.

“Roma, Petraki zove Iguaina i ne prihvata ucene za Džeka”, ističe Gazeta, kao najvažniji deo Petrakijeve prezentacije u novoj ulozi sportskog direktora Rome, deo u kome je pričao o centarforu koji želi da napusti Trigoriju i kandidata za zamenu. “Za Iguaina nema boljeg tima za preporod od Rome. Pipita bi bio kao Batistuta”, izjavio je Petraki. Gazeta izdvaja i odgovor vezan za Zaniola za koga je Petraki koristio štap i šargarepu: “Želimo da povećamo platu Zaniolu ali on mora da se vrati s nogama na zemlju”.

“Điđi se vratio kući. Bufon potpisao: Nosiću dres 77. Hoću da se radujem zajedno sa CR7”, prenosi Gazeta reči veoma srećnog i zadovoljnog Bufona zbog povratka u Torino. Milanski dnevnik ažurira svoje čitaoce i o pregovorima za De Lihta za koje se kažu da se “peku na tihoj vatri”. Ističe se da Ajaks pokušava da otvori licitaciju da bi podigao cenu, ali da Barselona nije više zainteresovana pošto je De Liht jasno stavio do znanja da želi samo u Juve. U tekstu se navodi da bi sportski direktor Paratići mogao da upotrebi kartu Ken da bi stigao do De Lihta.

Milan upecao još jedno pojačanje u Empoliju. Dolazi Benaser”, izveštava list da su Rosoneri, posle Radeta Krunića, zatvorili i posao za transfer Benasera za 13.000.000 evra plus bonuse.  Na unutrašnjim stranama Gazeta piše i da je Milan promenio listu prioriteta u napadu. Kutrone je skinut sa transfer liste i, po svoj   prilici, ostaće u Milanelu dok je na spisku igrača za prodaju završio Andre Silva. Dnevnik objavljuje takođe intervju sa Oliverom Birhofom koji je imao samo reči hvale za nove rukovodioce Rosonera: ”Maldini i Boban su su različiti ali zajedno čine savršen par”.

CORRIERE DELLO SPORT

“Barela ne, Iguain da”, sintetizovao je Korijere u jednoj rečenici sadžaj jučerašnje konferencije za novinare Petrakija.Barela je izabrao Inter, priča je završena. Gonzalo je deo naših planova, može da bude Batistuta našeg doba”, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se objašnjava da Roma ne želi da smanji cenu za Džeka (20.000.000 evra) jer želi da ih iskoristi za dovođenje Iguaina. Formula o kojoj priča Korijere predviđa pozajmicu koja bi koštala 9.000.000 evra i otkup fiksiran na 27.000.000 evra.

Korijere izveštava i da bi u slučaju prodaje El Šaravija, Roma bila spremna da reinvestira novac u dovođenje Braimija iz Portoa, kao i da je Pelegrini stub novog projekta Rome dok za klub Florenci više nije nezamenljiv, odnosno nalazi se na transfer listi.

Lacio blindirao Koreu”, donosi vest ispod zaglavlja Korijere da je predsednik Lotito reagovao na prve glasine o interesovanju pojedinih klubova za Argentinca.  U podnaslovu se navodi da je klub priznao da je Korea odigrao maestralno poslednji deo sezone i da je zaslužio povećanje plate do 2023. godine. Plata Gaučosa se popela na 2.000.000 evra plus bonusi.

Ikardi - Napoli. Mesto pod suncem”, iskoristio je Korijere ime televizijske serije “Mesto pod suncem” s kojom su odrasle generacije Italijana koja prati živote stanovnika jedne zgrade u Napulju. “Inter mora da proda Maurita da bi stigla do Lukakua. De Laurentis se sprema za sprint sa Juveom”, tvrdi Korijere da je predsednik Napolija odlučio da pokuša ponovo da stigne do Ikardija. Pre tri godine, kada je Iguain prešao u Juve, Napoli se prilično angažovao da uzme Ikardija, ali nije u tome uspeo. Po pisanju Korijerea, De Laurentis je spreman da da platu od 10.000.000 evra Ikardiju i da obezbedi vrlo unosne ugovore Vandi Nari za uloge u njegovim filmovima. Naravno, najteži deo posla je dogovor sa Interom oko cene igračkog kartona, koja nije više 110.000.000 evra kao pre godinu dana, ali Nerazuri nemaju nameru da prodaju Argentinca za manje od 60.000.000 evra.

Korijere piše i da je novo rukovodstvo Fjorentine odlučilo da rekonstruiše odbranu Ljubičastih oko našeg Nikole Milenkovića. “Milenković je stub Fjorentine već je spremno povećanje plate”, naslov je teksta u kome se kaže da su Ljubičasti spremni da povećaju značajno platu srpskom fudbaleru koja trenutno iznosi pola miliona evra. Milenković se pokazao kao model pojačanja koje Fjorentina treba da bira, u smislu da je došao mlad u Firencu, da je plaćen 5.000.000 evra a da je posle dve godine postao jedan od najtraženijih igrača u prelaznom roku. “Samo monstruozno velika ponuda novca bi mogla da privoli Fjorentinu da proda Milenkovića”, zaključuje list.

TUTTOSPORT

“Zaslužuju veliki EvroToro”, prepričava Tutosprot jučerašnji dan na Filadelfiji na čijim tribinama se okupilo, po vrelom danu, 3.000 navijača da pozdrave igrače Torina koji su počeli pripreme za sledeću sezonu. List piše da su se fudbaleri Tora predstavili u specijalno napravljenim dresovima u čast povratka Torina u evropska takmičenja. Najveće aplauze, svedoči Tutosprot, je dobio Beloti a iz kluba je potvrđeno da se nastavljaju pregovori za Verdija a na nišanu Granata je i Kuame iz Đenove.

“Iguain i Ikardi, preokret” naslov je ispod fotografije Bufona na uobičajenom medicinskom pregledu pre potpisivanja ugovora. U podnaslovu se kaže da Juve radi na prodaji nekoliko fudbalera kako bi inkasirao keš i oslobodio prostor za pojačanja. List navodi da je Roma izašla na otvoreno sa željom da uzme Iguaina i da bi takav razvoj događaja mogao da poveća šanse za dolazak Ikardija, koji po informacijama Tutosporta, još veruje da bi mogao da ubedi Kontea da promeni mišljenje i zato i dalje okleva.

Na unutrašnjim stranama Tutosport piše da bi u operaciju Igauin u Romi mogao da bude uključen Zaniolo. Za mladog Italijana je zainteresovan ozbiljno Totenhem, ali Juve ima ideju da veže ustupak Romi oko Iguaina za dogovor oko Zaniola po kojem bi igrač ostao još godinu-dve u Romi a onda bi prešao u Juve po ceni koja bi sada bila ustanovljena.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara