Lautaro Martinez na treningu Intera
Lautaro Martinez na treningu Intera

Buongiorno Italia: Lautaru se svideo Inzagijev projekat, Milan našao alternativu za Kesija

Vreme čitanja: 6min | sre. 30.06.21. | 13:21

Italijanska štampa sigurna da je duel između Azura i Belgije finale pre finala

(od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Za Italijane nema mnogo sumnji meč između Azura i Belgije u Minhenu je finale pre finala Evropskog prvenstva. Ko pobedi u dvoboju dva Roberta, Mančinija i Martineza, biće favorit za osvajanje titule prvaka Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Iz tabora Azura stižu ohrabrujuće vesti kada je u pitanju Đorđo Kjelini. Kapiten nacionalne selekcije se priključio treninzima i juče je bio proban u timu koji bi trebalo da počne meč sa Belgijom u petak veče.

Takođe se najavljuje da bi Federiko Kjeza mogao da počne meč od prvog minuta, odnosno da bi Kjeza sa jedne strane, Imobile u sredini i dvojac Insinje-Spinacola na levom boku trebalo da stave na muke svojom brzinom odbranu Crvenih đavola u poodmaklim godinama.

Upravo zadnja linija Belgije, ne računajući golmana (Kurtoa), se smatra najslabijom karikom Martinezove selekcije. Aldervejreld, Vermalen, Vertongen su iskusni igrači i veoma dobro uigrana trojka, igraju više od deset godina zajedno, ali nisu na nivou kvaliteta srednjeg reda i napada Belgijanaca.

Čiro Imobile je odgovorio na kritike da propušta još jednu šansu da se afirmiše kao golgeter Azura:”Priznajem da su mojih 15 golova u dresu reprezentacije malo, ali bih bio spreman da potpišem da ne postignem nijedan gol a da Italija postane prvak Evrope ili sveta”.

Italijanski mediji prenose i da u redovima Belgijanaca vlada optimizam da bi De Brujn mogao da se oporavi dok su Azarove šanse manje da istrči na teren u Minhenu za dva dana.

INTER

Simone Inzagi je imao dugi plodotvorni razgovor telefonom sa Lautarom Martinezom. Novi trener Intera je uspeo da ubedi Argentinca u validnost svojih ideja i Toro je dao mandat svom menadžeru da otvori pregovore o produžetku ugovora sa Interom.

Martinez ima ugovor do 2023 godine sa platom od 2.500.000 evra. Za nastavak saradnje Argentinac traži barem duplo veću platu. U normalnim vremenima posao bi već bio završen, ali sa Suningom u teškoj krizi, sve opcije su i dalje na stolu. Raspadori ostaje alternativa u slučaju da dođe do preranog razvoda Intera i Lautara.

Paralelno, peglaju se poslednji detalji prodaje Ašrafa Hakimija PSŽ-u. Prenosi se i izjava menadžera Marokanca koja jasno pokazuje da Hakimi nije želeo da napusti redove šampiona Italije: “Svako je tužan kada odlazi iz Intera”.

U međuvremenu su nastavljeni pregovori između dva kineska kolosa Suninga i Alibabe koji se direktno tiču Intera pošto bi italijanski klub mogao da pređe u ruke giganta koji je osnova Džek Ma.

MILAN

Rosoneri nastavljaju da rade na pronalaženju rešenja za napad tima Stefana Piolija, ali i alternative za Franka Kesija sa kojim su odnosi poprilično zahladneli. Za ofanzivni pogon se pominju imena Josipa Iličića, Olivijea Žirua a skinuta je i prašina sa imena Domenika Berardija. Pioli ima veoma visoko mišljenje o reprezentativcu Italije i kada bi mogao da bira on bi bio njegov prvi izbor.

Žiru je stavio do znanja da želi da pređe u Milan, ali da prethodno mora da obavi razgovore sa Čelsijem. Tehnički direktor Paolo Maldini ima nameru da ponudi ugovor francuskom asu samo kao slobodnom igraču, odnosno ne želi da plati nikakvo obeštećenje Čelsiju. Berardi je, zasada, više ideja i san uprave Rosonera nego konkretna prilika, ali do 31. avgusta su moguća svakojaka iznenađenja i Berardi bi mogao da bude Milanov.

Bakajoko je ponovo izrazio želju da se vrati u Milan i imajući u vidu situaciju oko Kesija nije isključeno da mu Rosoneri ispune želju. Iz Milanela je stiglo i uveravanje da Sandro Tonali neće početi pripreme sa Brešom, i pored toga što je uredno pozvan na njih, budući da će Milan otkupiti njegov ugovor u sledećoj nedelji.

JUVENTUS

Stara dama mora da bude vrlo oprezna. I pored toga što upućeni tvrde da je posao sa Lokatelijem i Sasuolom utanačen do kraja još prošlog februara, ne prestaju da kruže glasine da bi vezista Azura mogao da završi u inostranstvu. Na adresu Sasuola su stigle ponude od Arsenala i Borusije Dortmund za Lokatelija, unosnije od one Juvnetusove. Ipak, u Torinu su mirni što se tiče Lokatelija jer su uvereni da je posao završen i nedostaje samo da bude i zvanično objavljen.

Tutosport danas piše da su šanse da Kristijano Ronaldo ostane u Juveu pola-pola, ali i da kompletna strategija u prelaznom roku zavisi od odluke Portugalca. Ako Ronaldo ostane biće potreban centarfor koji će prihvatiti da bude rezerva u timu Bjankonera, ako ode onda će Stara dama krenuti u potragu za novim golgeterom. U igri su dobro poznata tri imena: Gabrijel Žesus, Dušan Vlahović i Mauro Ikardi.

Morata ostaje u Juveu i to je sigurno, radi se na produžetku ugovora Dibale i Kvadrada, a i kapiten Kjelini će potpisati novi jednogodišnji ugovor. Juve mora sa Bokom Juniors da reši pitanje Bentankura odnosno pravo argentinskog kluba na 50 odsto iznosa od buduće prodaje Urugvajca ili da Juve uplaćuje sedam godina po dva miliona evra na ime obeštećenja. Istovremeno, Miralem Pjanić nastavlja da vrši pritisak na Barselonu i Juve da se vrati u Torino pošto je na kormilu katalonskog tima ostao Ronald Kuman.

ROMA

Đalorosi su u iščekivanju dolaska Žozea Murinja. Portugalac je već dao spisak igrača na koje ne računa i on je podugačak. Generalni direktor Tijago Pinto će morati da proda ili udomi najmanje 12 fudbalera: od golmana Pau Lopeza preko Enzonzija i Florencija, vraćaju se sa pozajmica, do napadača Undera i Klajverta koji su takođe proveli poslednju sezonu daleko od Rima.

Pregovori o transferu Džeke iz Arsenala u Romu miruju i nema novina. Tobžije su odbile ponudu 12.000.000 evra plus 3.000.000 evra kroz bonuse. Nema pomaka ni u oko prelaka Rui Patrisija iz Vulverhemptona. Zahlađenje u pregovorima engleskog kluba i Rimljana bi se moglo objasniti i činjnicom da se Golini našao na transfer listi Atalante.

Boginja je već sve sredila da uzme Musa za 20.000.000 evra i sada mora da proda čuvara mreže koji je u prošloj sezoni nepopravljivo poremetio odnose i poverenje sa trenerom Đan Pjerom Gasperinijem. Sa Golinijem na fudbalskoj pijaci Roma bi mogla da preusmeri svoje priroritet na italijanskog čuvara mreže.

LACIO

Hoakim Korea ima nekoliko klubova koji bi želeli da ga angažuju, posebno u Engleskoj, ali je predsednik Lotito je zacepio toliko cenu da će Igli Tare morati da preznoji sedam košulja da bi pronašao klub koji bi bio spreman da mu plati 40.000.000 evra za Argentinca.Paralelno, Tare je sve dogovorio sa Tomom Bašićem iz Bordoa i sada je ostalo da se dogovori oko cene sa žirondinskim klubom koja bi trebalo da iznosi oko 8-9 miliona evra. Uz Tomu Bašića na prirpeme Lacija u Auronco di Kadore bi trebalo da pođe i Hisaj koji će potpisati tokom sledeće nedelje ugovor sa Lacijom.

NAPOLI

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis će konačno progovoriti posle četiri meseca ćutanja i zabrane komuniciranja sa novinarima svim zaposlenim u Napoliju. Od predsednika De Laurentisa se očekuje da danas razjasni pitanja oko Kulibalija, Fabijana Ruiza, Insinjea, kao i oko novih pojačanja.Novi trener Napolija Lučano Spaleti je preuzeo na sebe obavezu da ubedi Emersona Palmijerija da prihvati ponudu Azura i da se preseli iz Londona u grad podno Vezuva. Spaleti mora, pre svega, da ubedi Palmijerija da privhati smanjenje plate budući da su 4.600.000 evra, koliko zarađuje u Čelsiju, previše za aktuelne parametri Napolija.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Lautaro MartinezSimone InzagiKristijano RonaldoRoberto Manćini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara