Buongiorno Italia: Maldini ne želi da bude Milanov Nedved

Vreme čitanja: 7min | uto. 07.07.20. | 12:52

Ibra na CR7 – obračun od 1272 gola, dve utakmice presudne za Fonseku, Atalanta hoće da bude najubojitiji tim Evrope

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Treneri su u prvom planu današnje italijanske štampe. Gazeta najavljuje dolazak Ralfa Rangnika u Milan, uz priču da Paolo Maldini najverovatnije neće prihvatiti da ima na San Siru ulogu koju u Juventusu ima Pavel Nedved. Sve novine pišu o novoj Konteovoj revoluciji u Interu, a Korijere delo sport tvrdi da bi Fonseka mogao da dobije otkaz ako Roma ne pobedi Parmu i Brešu ove nedelje.

Izabrane vesti

Najavljuju se i večerašnje dve utakmice Serije A sa mirisom "skudeta": Juventus na San Siru, a Lacio na stadionu Via del Mare. Veliki prostor dobija i namera Franka Riberija da napusti Fjorentinu posle upada lopova u njegovu kuću.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Rangnik - Milan, završeno!”, tvrdi Gazeta na naslovnici da su precizirani svi detalji budućeg angažmana nemačkog stručnjaka koji će imati dvostruku ulogu, trenera i tehničkog direktora. „Pioli bi, u slučaju da završi prvenstvo u velikom stilu, mogao da bude Rangnikova desna ruka”, precizira list. Na unutrašnjim stranama se objašnjava da će Paolu Maldiniju biti ponuđena uloga tipa one koju ima Pavel Nedved u Juventusu. U tom kontekstu bi Madiniju bila ponuđena i fotelja potpredsednika Milana s tim što bi imao institucionalnu, a ne operativnu ulogu u klubu. Kako Gazeta saznaje, male su šanse da Maldini prihvati ponudu i posle Bobana, vrlo je verovatno, da će i nekadašnji kapiten Rosonera napustiti klub.

Ibra - CR7, duel divova za čast i 'skudeto'", predstavlja se kroz prizmu dvojice veterana večerašnji dvoboj Milana i Juventusa na San Siru. Gazeta podseća na antipatiju i otvoreno međusobno preziranje dvojice asova. Podseća se i na Ibrinu žaoku da Zlatne lopte nije osvojio Ronaldo nego Florentino Perez, kao i još bolnija za CR7: „On je veliki profesionalac, ali pravi Ronaldo je onaj brazilski”.

Konte presavio tabak. Marota je ljut, sada su i najbolji i igrači Intera na ispitu”, najavljuje se nova revolucija u Interu posle debakla protiv Bolonje. Konte je gotovo sat vremena postrojavo ekipu u svlačionici po završetku nedeljnog meča. „Konte je saopštio Maroti da želi da iz korena da promeni sastav tima i klub će mu izaći u susret”, tvrdi milanski dnevnik. U drugom tekstu posvećenom Interu se kaže da vreme za primenu raskidne klauzule Lautara Martineza ističe: „Poslednji sati za klauzulu, a Barse nema ni na vidiku”. U članku se dodaje da je Inter spreman da produži ugovor Argentincu i da mu duplira platu na 5.000.000 evra, trenutno prima 2.400.000. Međutim, u Lautarovoj glavi je 10.000.000 evra, koje mu je obećala Barsa po sezoni, plus mogućnost da igra sa Mesijem. Po Gazeti, kraj sage o interesovanju Barselone za Lautara tek bi trebalo da bude napisan.

Lopovi upali u Riberijevu kuću, Francuz napušta Firencu”, izveštava list da je Frank Riberi veoma teško doživeo ulazak kriminalaca u italijanski dom. Prva Riberijeva reakcija je bila da odmah napusti Toskanu, ali fudbalerova supruga, predsednik Fjorentine Roko Komiso i gradonačelnica varoši Banjo di Ripoli, pored Firence, počeli su već da ga ubeđuju da ostane i promeni odluku.

Atalanta je mašina za davanje golova. Gasperini može da osvojio laskavu titulu najefikasnijeg tima u Evropi”, iznosi Gazeta podatak da je Boginja treći tim u Evropi po proseku postignutih golova na utakmici. Ispred Bergamaska su Bajern (2,94 golova) i PSŽ (2,77) dok je italijanski klub na trećem mestu sa 2,76 pogodaka po utakmici. Budući da su Bajern i PSŽ završili sezone, Atalanta ima priliku da popravi učinak u poslednjih osam kola i osvoji laskavo priznanje najubojitijeg tima Starog kontinenta.

Mertensov presing na Kaljehona: Ostani u Napulju”, izveštava Gazeta da je Belgijanac preuzeo na sebe zadatak da ubedi Španca da prihvati ponudu Napolija na produžetak ugovora za godinu dana. Bivši igrač Real Madrida traži dvogodišnji ugovor da bi nastavio karijeru u Napolju.

CORRIERE DELLO SPORT

Poslednja stanica”, naslov je između fotografija Čira Imobilea i Kristijana Ronalda kojima se upućuje da može da bude otvorena, ali i definitivno zatvorena priča o "skudetu". List podseća da bi sa pobedom Lacija u Lečeu i remijem ili porazom Juvea na San Siru trka za naslov prvaka bila otvorena. „Lacio okreće list u Lećeu i traži od Ibre da zaustavi Ronalda. U napadu se vraćaju Imobile i Kaisedo. Lacari je pod znakom pitanja, spreman je Đavan Anderson. Inzagi: Naša je da pobeđujemo i da se nadamo”, citira Korijere reči trenera Lacija.

Korea se ne predaje”, naslov je teksta u kome se donosi vest da je povreda Argentinca manje ozbiljna nego što se mislilo i da bi Tuku mogao da se vrati na teren već sledeće nedelje, odnosno da bude spreman za Juve.

Sari lansira Iguaina i upozorava: Milan nas uvek namuči. Pioli krenuo u lov na bis posle blica na Olimpiku”. U najavi meča na San Siru se prenose reči Sarija koji je ukazao da Juve očekuje pre susreta sa Lacijom večerašnji duel sa Milanom i zatim sudar sa Atalantom. „Nema opuštanja, Milan i Atalanta su zaguljeni klijenti”, rekao je Sari.

Roma, Fonseka bez alibija: sada rizikuje”, izveštava rimski dnevnik da će sledeće dve utakmcie biti odlučujuće za budućnost portugalskog stručnjaka. U slučaju da ne osvoji svih šest bodova protiv Parme i Breše, Alberto de Rosi je spreman da uskoči do kraja ove sezone kao unutrašnje rešenje. Piše se i o Spaletiju i Poketinu, ali su ta dva imena više vezana za sledeću sezonu u slučaju kraha Fonseke nego za dovršavanje tekuće.

Korijere izveštava i da se Fonseka suočava sa novim problemom u timu pošto se najbolji defanzivac Kris Smoling povredio i najverovatnije će morati da ostane van terena desetak dana.

Dogovor postignut za Osimena”, tvrdi Korijere da će tokom današnjeg dana, najkasnije sutra, biti ozvaničen transfer centarfora Lila u Napoli. Priča se da bi finalna cena posla mogla da bude oko 50.000.000 evra, eventualno neki milion više kroz bonuse.

Serija A u lovu na sponzore”, naslov je analize u kojoj se najavljuje da će klubovi elitnog fudbalskog takmičenja biti mnogo agresivniji u traženju novih sponzora budući da je sve izglednije da će se utakmice igrati iza zatvorenih vrata i u sledećoj sezoni. „Udeo sponzorskih ugovora, koji trenutno iznosi 18 odsto, povećaće se u bilansima klubova Serije A zbog izostanka zarade od prodaje ulaznica i prateće zarade od stadiona”, zapaža Korijere. Kriza je dovela u pitanje i odluku italijanske vlade da zabrani kladioničarskim kompanijama da sponzorišu klubove, kao i da se reklamiraju. Raste pritisak da vlada povuče odluku od pre dve godine jer ona nanosi štetu klubovima i čitavoj fubalskoj industriji koja se kvantifikuje između 150.000.000 i 200.000.000 evra po sezoni.

TUTTOSPORT

Blago onom ko ih ima! 1272 gola”, podseća Tutosport na sve ono što su postigli tokom karijere Zlatan Ibrahimović i Kristijano Ronaldo. “San Siro je fundamentalna stanica na putu Bjankonera za 'skudeto', ali i poprište velikog duela na daljinu Ibrahimovića i Ronalda koji su zajedno postigli toliko golova da ne postoji nijedan drugi dvoboj tog nivoa u nacionalnim šampionatima u Evropi”, stoji u podnaslovu. Tutosport piše i da je Sari posebno radio sa Iguainom na njegovoj fizičkoj i psihičkoj pripremi za meč sa Milanom. „Koliko puta sam se posvađao sa Pipitom ali na kraju smo se uvek razumeli”, rekao je Sari.

Na unutrašnjim stranama se najavljuje igra Ruganija umesto De Lihta, zaustavljenog zbog kartona, kao i Dibala. Takođe se nastavlja sa pričom o pregovorima vezanim za dolazak Žoržinja koji je izgubio status startera u Čelsiju i Stara dama bi želela da primeni istu formulu kupovine Italobrazilca kao što je to bio slučaj sa Kvadradom pre nekoliko godina: na četiri godišnje rate.

Zlatan je spreman za poslednji okršaj sa drugim Ronaldom”, aludirao je i Tutosport na Ibrinu izjavu da je originalni Ronaldo samo onaj brazilski i Interov. List piše i da će iza Ibre biti potvrđeni Salemakers, Bonaventura i Čalhanoglu, dok će Rebić čekati svoju priliku na klupi.

Previše razočarenja. Suning sada menja sve”, najavljuje torinski list da će Antonio Konte dobiti dva tima gotovo istog nivoa za sledeću sezonu. Osim Hakimija na meti Intera su Kumbula, Emerson, Tonali, Vidal i Žiru. List objavljuje i analizu Konteovog učinka tokom utakmica: trener Intera najmanje koristi igrače sa klupe i Nerazuri su imali najmanje benefite za konačni rezulutat od rezervi u celoj Seriji A.

Tutosport se obrušio još jednom protiv gazde Torina Urbana Kaira: „Barou i Džuvara, za Kaira nije Gambija”. U tekstu se podseća da je Kairo imao u rukama Baroua, ali je preferirao Verdija iz Napolija dok za novog dragulja Siniše Mihajlovića Kairo nije želeo da plati 200.000 evra Kjevu prošle godine. „Bolonja leti sa dvojicom mladih Gambijaca: dva simbola autogolova Kaira na fudbalskoj pijaci”, zaklučuje list.

Piše: Željko Pantelić

 

 

 

 

 

 

 

 

 


tagovi

Zlatan IbrahimovićKristijano RonaldoBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara