Buongiorno Italia: Miha sprema dvostruku podvalu Milanu, Vlahović simbol preporoda, Serija A od 21.45

Vreme čitanja: 8min | pon. 01.06.20. | 12:56

Samardžić meta Rosonera, Adam Marušić ide na levi bok, prelazni rok u plavom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Vesti sa fudbalske pijace dominiraju u italijanskoj sportskoj štampi. Sandro Tonali je sve bliže Interu, dok će gotovo polovina reprezentativaca Italije promeniti klub ovog leta, barem tako najavljuje Gazeta. Za nas su najinteresantije priče o Siniši Mihajloviću koji želi da vrati Bolonju u Evorpu, odnosno istisne Milan sa sedmog mesta i stvori uslove da Rosonerima „skine“ i Zlatana Ibrahimovića. Korijere, takođe, piše da je Milan bacio oko na Lazara Samardžića iz Herte, a da je Dušan Vlahović izabran da bude zaštitno lice Serije A u promotivnom spotu Zajednice prvoligaša kojim se obeležava povratak u normalnost.

Izabrane vesti

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

Prelazni rok u plavom” najavljuje Gazeta da će protagonisti ovog leta na fudbalskoj pijaci biti reprezentativci Italije. List je naveo 11 imena koja se nalaze na širem spisku Roberta Mančinija i koji bi mogli da promene tim tokom predstojećeg leta. „Kjeza-Juve: Fjorentina ne odustaje od 70.000.000. Inter steže obruč oko Tonalija. Roma podiže zid oko Zaniola i Pelegrinija. Milan sprema plan za produžetak ugovora Donarume”, stoji u podnaslovu. Na strani dva i tri se dodaje da bi Bernardeski mogao da završi u Premijer ligi, najverovatnije u Čelsiju, a da bi u suprotnom smeru mogao da krene Sarijev ljubimac Žoržinjo. Klub bi trebalo da promeni još jedan Italo-Brazilac u dresu Plavaca: Emerson Palmieri ima velikog poštovaoca u Antoniju Konteu. U Italiju bi mogao da se vrati i Kine iz Evertona, najverovatnija opcija je pozajmica Romi. Postoje realne šanse i da se dvojica bekova Rome, Florenci i Spinacola, presele iz Večnog grada u Firencu.

Zbogom Ikardi. Klauzula će zaustativiti Anjelija zauvek?”, pita se Gazeta da li će stavka u kupoprodajnom ugovoru između PSŽ-a i Intera da će Parižani morati da plate dodatnih 15.000.000 evra Nerazurima, ako prodaju Ikardija nekom italijanskom klubu (čitaj, Juventusu), stavila tačku na eventualni transfer Maurita u redove Stare dame.

Na unutrašnjim stranama Gazeta piše i da bi Pedro mogao da bude veliko iznenađenje Juventusovog prelaznog roka. Bjankoneri ne mogu da kupe nijednog fudbalera dok ne prodaju prethodno nekog od igrača na platnom spisku, tako da je angažovanje Španca, kome ističe ugovor sa Čelsijem, jedna od realnih opcija. Takođe trener Juvea Mauricio Sari ima visoko mišljnje o nekadašnjem igraču Barse dok bi jedina prepreka mogla da bude prilično zategnuta i hladna relacija sa Kristijanom Ronaldom. Portugalac ni danas nije zaboravio Pedrov gest izazova na jednom El Klasikum, na kojem su ukrstili koplja: „Ja sam prvak sveta, a ti?

LuLa punim gasom a onda kud koji mili moji. Lukaku i Lautaro, poslednji ples. Inter ih čeka, Konte računa”, piše milanski dnevnik da se u Interu nisu još uvek odrekli ambicija da se ubace u trku za "skudeto" i da je preduslova da bi se to dogodilo golgeterska efikasnost napadačkog tandema. Istovremeno se priznaje da je, po svemu sudeći, ovo poslednja sezona Lautara Martineza u Interu.

Rangnikovi ljudi: od Tea Ernandeza preko Benasera i Čalhanoglua do Leaa”, tvrdi Gazeta da će najverovatniji budući šef stručnog štaba Milana igrati na kartu pomenute četvorice igrača. Takođe se kaže da bi u sledećih par dana trebalo da dođe do presudnog sastanka između Gordona Singera, sina vlasnika fonda Eliot, i nemačkog trenera na kome bi trabalo da budu ispeglani poslednjih detalji dogovora.

Da čovek ne poveruje: Baloteli traži od Breše novac za nanetu štetu”, naslov je priče u kojoj se otkriva da Mario zahteva da mu se isplati 400.000 evra zbog nekorektnog ponašanja kluba prema njemu. Predsednik Masimo Čelino je doživeo poteze Balotelija kao veliki bezobrazluk i najavio je kontratužbu. U tekstu se kaže da je Baloteli, uprkos svemu, i dalje igrač koji ima niz klubova koji bi želeli da ga angažuju. Na listi potencijalnih novih destinacija za Balotelija su brazilski i turski klubovi, od Botafogra, Vasko da Game i Flamenga do Galatasaraja.

Rađa se Serija A u noćnom terminu”, navodi se ispod zaglavlja da će se većina utakmica u junu, julu i avgustu igrati u terminu od 21.45 što je apsolutna novina za italijanski fudbal. „Samo deset utakmica od 124 će se igrati od 17.15 minuta. Više od polovine od 21.45”, precizira Gazeta. Sa takvim rasporedom Zajednica prvoligaša je pronašla kompromis sa udruženjem fudbalera i televizijama koje žele da optimalizuju gledanost i zaradu od reklama.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik otvara današnje izdanje sa pričama o namerama Lacija i Rome u sledećem prelaznom roku. „Adrijelson je Lacijova zlatna prilika”, naslov je intervjua sa brazilskim defanzivcem koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog toga što se njegovo ime pominje u optici Lacijevih pojačanja ovog leta. „Moj uzor je Fabio Kanavaro, učio sam da igram u ulozi defanzivca gledajući italijanske fudbelere i Seriju A. Voleo bih da idem stopama Luiza Felipea”, rekao je 22-godišnji Brazilac.

Na unutrašnjim stranama se najavljuje da će Simone Inzagi prekomandovati Adama Marušića na levi bok u odsustvu Senada Lulića čija će rehabilitacija potrajati još najmanje mesec dana. „Marušić će biti starter protiv Atalante, Inzagi se više uzda u Adama protiv Hatebora nego u Džonija, mada su tokom utakmice moguća i iznenađenja”, objašnjava Korijere.

Roma-Mhitarjan, ključ je Klajvert”, izveštava rimski dnevnik da će Mino Rajola igrati veoma važnu ulogu za Romu u sledećem prelaznom roku. Italo-holandski menadžer želi da zatvori trougao i udomi trojicu svojih fudbalera. Rajola je preuzeo na sebe da pronađe kompromis sa Arsenalom za Mhitarjana u i u tom poslu bi Klajvert mogao da bude kontropartija koja bi uverila Tobdžije da pristanu na kompletiranje posla. Kao cenu svog angažmana u zadovoljovanju zahteva trenera Fonseke koji smatra Mhitarjana fundementalnim igračem za sledeću sezonu Rajola želi da plasira Džeka Bonaventuru u Trigoriju.

Na unutrašnjim stranama se dodaje da je Smoling sve dalje od Rome i da Petraki već uveliko radi na traženju alternative. Pominju se dva imena, Lovren i Vertongen. Istovremeno se prenosi da je Fenerbahče izrazio interesovanje da angažuje Huana Žesusa.

Korijere objavljuje i veliki intervju sa predsednikom Breše Masimom Čelinom koji otkriva ko se sve interesovao za Sandra Tonalija u prethodnom periodu. „Barselona mi je nudila 65.000.000 evra za Tonalija, iz PSŽ-a su me zvali non-stop da me ubeđuju, Fjorentina i Napoli su spremni na sve da ga angažuju, ali na kraju će Sandro otići u Juve ili Inter”, rekao je Čelino. Predsednik Breše je pričao i o Baloteliju rekavši da je izgubio partiju jer se opkladio na „neukrotivog pastuva“ ali da je definitivnom raskidu odnosa najviše kumovao Baloteli. Čelino je dodao i da ga Lotito ne podnosi jer je jedini u stanju da mu začepi usta na sastancima kao i da veruje da će Najngolan, posle svega, ponovo obući dres Rome.

Matador je iskušenje, ali Marota prati Kunju i Davida”, piše Korijere da Edinson Kavani traži veliku platu, tek nešto malo manju od 12.000.000 evra koje zarađuje u PSŽ-u, previše za aktuelni Inter. List tvrdi da je i visina plate Luke Jovića jedna od kočnica za Interov ozbiljniji angažman u dovođenju napadača Real Madrida. Po Korijereu, Kunja iz Herte i David iz Genta su glavni kandidati da pojačaju napad Intera u sledećoj sezoni.

Milanu, moraš da požuriš za Samardžića”, izveštava Korijere da su Rosoneri ušli u trku za Lazara Samardžića velikog talenta nemačkog fudbala srpskog porekla. List podseća da je Paolo Maldini već pokušao da uzme Samardžića u okviru transfera Pjonteka u Hertu iz Berlina. Konkurenciju Milanu u trci za Samardžićem prave Juventus, Mančester Siti i Atletiko Madrid.

„Vlahović zaštitni znak Serije A” , piše Korijere da je srpski reprezentativac izabran za promotivni video sport Zajednice prvoligaša s kojim se obeležava povratak u normalnost posle panedemiije COVID-19. Vlahović je izabran zbog svog velikog talenta i činjenice da je uspešno pobedio virus korona.

Siniša, Evropa da bi se stiglo do Ibre”, otkriva Korijere da Siniša Mihajlović ima ambciju da stigne do sedmog mesta u ovom prvenstvu i obezbedi mesto Bolonji na fudbalskoj mapi Evrope. Na taj način, podvlači Korijere, Miha bi zadao dva niska udarca Milanu, izbacio bi ga iz Lige Evrope i stovrio bi uslove da mu „skine“ Ibrahimovića. List piše i da bi plasman u Evropu bio veliki stimulans za vlasnika kluba Džo Saputa da još više investira u tim iz Emilije.

TUTTOSPORT

Još sam jači”, vodeći je naslov Tutosporta posvećen Kristijanu Ronaldu koji je postavio još jednu objavu na društvenim mrežama u kojima dokazuje sportsku i takmičarsku nadmoć. Na strani dva i tri se kaže da je Ronaldo poboljšao sve parametre koji su bili konstatovani u martu pred prekid sezone. „Ronadlo je brži i spremniji nego što je bio u martu a u prethodnom periodu je učvrstio i svoju psihološku stablinost”, tvrdi list.

Kakva radost. Kovid nije ostavio negativne posledice na Dibalu”, naslov je teksta posvećenom Argentincu. U članku se kaže da je Dibala bio striktno monitorisan tokom prethodne dve nedelje i da su rezultati veoma ohrabrujući. „Dibala nema nikakav problem sa disanjem a ni trag posledica na plućima i nalazi se odličnoj formi”, prenosi Tutosport raport iz Kontinase.

Torinski dnevnik ne odustaje od upaljenih reflektora na razmenu Pjanić-Artur sa Barselonom. „Sve zavisi od Setijena”, podvlači se u tekstu da će trener Barse odigrati presudnu ulogu. „Ako Setijen objasni Arturu da ga čeka klupa ako ne prihvati da se preseli u Torino, onda bi moglo da dođe do značajnog pomaka u pregovorima između Juvea i Barse”, tvrdi Tutosport. U tekstu se još kaže da je PSŽ spreman da otvori pregovore za transfer Paredesa u Juve kao i da su otvoreni kontatki sa Čelsijem oko Žoržinja ali i da je Italo-Brazilac ima platu koja u ovom momentu predstavlja problem za Staru damu.

U sledećih par dana novi sastanak: Milan i Ragnik su sve bliže”, navodi Tutosport da uprkos demantijima i dvosmsislenim izjavama, pregovori čelnika Rosonera i nemačkog stručnjaka idu svojim tokom i da bi u sledećoj nedelji mogle da isplivaju na površinu novi detalji.

Inter-Tonali, krug se zatvara!”, izveštava se da se ušlo u završnu fazu pregovora izemđu generalnog direktora Intera Marote i predsednika Breše Čelina. U tekstu se precizira da ako dva kluba pronađu dogovor, neće biti nikakvih problema za Inter da utanači sa Tonalijem petogodišnji ugovor. „Marota je stavio na sto 35.000.000 evra plus bonuse koji stižu do 45.000.000 evra, predsednik Breše traži 50.000.000. Kompromis je na dohvat ruke”, najavljuje Tutosport da bi pregovori mogli da se okončaju vrlo brzo.

Napoli sanja Imobilea, ali košta previše”, donosi torinski dnevnik priču da je prvi izbor Rina Gatuza za špic Napolija centarfor italijanske reprezentacija i Lacija. Cena transfera, plata Imobilea i njegove godine (napunio je 30), predstavljaju ozbiljnu prepreku.

Bazeli, teška povreda, pauza će biti dugačka”, izveštava Tutosport o povredi kolena igrača Torina koja će ga primorati da preskoči završnicu sezone. Rezultati pregleda će se znati danas ali je velika verovatnoća da su u pitanju liegemanti što znači da Bazeli neće biti na raspolaganju tokom leta treneru Longu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara