Buongiorno Italia: Đorđević obrukao gazdu Virtusa pred partnerima i zato je najuren

Vreme čitanja: 7min | uto. 08.12.20. | 12:38

Rajolin i Maldinijev Intervju, Ronaldov i Mesijev sudar i mečevi odluke Intera i Lacija dominiraju u italijanskoj štampi

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Veliki intervjui sa Paolom Maldinijem i Minom Rajolom imaju veći odjek ovog jutra u italijanskom medijskom prostoru nego utakmice Lige šampiona i kvalifiakcioni žreb za Mundijal 2022. godine u Kataru. Piše se i o otkazu koji je Saša Đorđević dobio u Virtusu iz Bolonje, kao i želji italijanskog kluba da angažuje Željka Obradovića.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski sportski dnevnik otvara današnje izdanje velikim intervjuom Paola Maldinija u kojem Milanov tehnički direktor izlaže planove i ambicije svog kluba u ovoj sezoni. Maldini nije želeo da limitira snove i ambicije Rosonera stavljajući do znanja da se Milan neće predati do kraja. “Đavo u telu” naslov je za fotomontažu na drugoj i trećoj strani na kojoj se vidi Maldini čiji gornji deo tela zauzimaju igrači Milana u zagrljaju prilikom proslavljanja gola. Maldini je rekao da su Stefano Pioli i Zlatan Ibrahimović motori ekipe. “Pioli ima posebnu ulogu: on jeste senzibilan, ali je beskompromian kada je u pitanju zalaganje igrača na treningu. Na svoj specijalan način Pioli je neka vrsta čekića”, opisao je legendarni kapiten Milana šefa stručnog štaba. Prvi operativac kluba je priznao i da je Ibrahimović ubrzao sazrevanje igrača Milana, samopouzdanju tima i atmosferi u svlačionici.

“Pioli čeka super Ibru: Parma je na nišanu”, najavljuje se da bi Šveđanin mogao da se vrati na raspolaganje za sledeći meč sa prvoligašem sa Tardinija. U Milanelu se nadaju da bi Ibra mogao barem na klupu i da uskoči u igru ako bude zatrebalo.

“Trka za zimskog prvaka: Milan bez straha, ali mora da se pazi Intera koji je usvojio Konteovu filozofiju”, analizira kalendar Gazeta vodećih klubova na tabeli do kraja prvog dela prvenstva. “Juve je i dalje Ronaldo-centričan i do sada se Pirlova igra nije mnogo videla. Napoli se bazira na Gatuzovoj eruptivnoj prirodi”, definiše druga dva takmaca za laskavu titlu zimskog prvaka u Seriji A.

Evo ponovo duela Mesi - CR7. Dve legende igraju jedan protiv drugog posle 31 meseca”, izračunala je Gazeta koliko je prošlo vremena od poslednjeg nadmetanja dvojice najboljih fudbalera u 21. veku. U najavi meča, osim personalnog duela Argentinca i Portugalca, ističe se da će za Juve biti veoma izazovna realizacija plana da postigne tri gola Barseloni i ne primi više od jednog. Cilj je da se osvoji prvo mesto u grupi i izbegnu najteži protivnici u osmini finala Lige šampiona.

“Laciju je dosta bod da prođe u osminu finala posle 20 godina”, konstatuje Gazeta na naslovnici dok se na unutrašnjim stranama daje prostor Inzagijevoj filozofiji koji nema sumnju da njegov tim mora da igra protiv Briža kao da je u pitanju finale Lige šampiona. List podseća da je Lacio, čak i u svom zlatnom periodu, samo dva puta prošao grupnu fazu Lige šampiona (1999. godine i 2000). Prema najavama, Nebeskoplavi će se pojaviti u najjačem sastavu. Jedino odstupanje je poverenje Hudu u odbrani umesto iskusnog Radua koji će se preseliti na klupu.

“Inter u neprilikama. Vidal i Barela su pod znakom pitanja. Iz Madrida stiže uveravanje: Mi ne pravimo biskvite”, izveštava Gazeta da Barela ima otečeni zglob i da je potpuno neizvestan njegov nastup protiv Šahtjora, dok Vidal ima mišićne probleme. “Alternative za Vidala i Barelu su Sensi ili Eriksen”, tvrdi Gazeta da će jedan od pomenute dvojice fudbalera praviti društvo Brozoviću i Galjardiniju na sredini terena. U međuvremenu iz Madrida uveravaju da Real misli samo na pobedu protiv Borusije Mehengladbah i prvo mesto u grupi.

Fjorentina do poslednjeg daha. Milenković odgovorio Pjaci”, hvali Gazeta nastup Nikole Milenkovića koga je proglasila i za najboljeg igrača meča. U izveštaju na unutrašnjim stranama se kaže da je defanzivac Ljubičastih spasao Prandelija od trećeg uzastopnog poraza po povratku na klupu toskanskog kluba.

Najuren! Đorđević plaća upropašteni Belineli Day. Obradović je san”, izveštva Gazeta da se Saša Đorđević zamerio vlasnicima Virtusa Bolonja, familiji Zaneti, koja je pozvala sponzore i poslovne prijatelje na meč sa Sasarijem najavljujući veliki povratak Belinelija posle 13 godina provedenih u NBA. Bivši selektor Srbije imajući u vidu da Belineli nije fizički još spreman za mečeve, ostavio je italijanskog asa na klupi celu utakmicu. To je naljutilo Zanetija jer se obrukao pred svojim partnerima kojima je obećao spektakularni povratak Belinelija i otkaz je bio neminovan. Piše se i da su odnosi između Đorđevića i generalnog direktora Baraldija već neko vreme bili napeti i da je jučerašnji događaj bila kap koja je prelila čašu.

Gazete piše da je prvi izbor Virtusa Željko Obradović, između ostalog i zato što bi s tim potezom “smirili” Stefana Markovića i Miloša TeodosićaMarković je bio prilično oštar prema klupskoj upravi izjavivši da su Đorđeviću dali otkaz ljudi koji nemaju pojma o basketu. Teodosić se nije oglašavao i Gazeta najavljuje da bi moglo da dođe i do raskida ugovora između Markovića i Virtusa.

CORRIERE DELO SPORT

“Lacio za istoriju”, i rimski dnevnik daje svečani ton večerašnjem duelu Lacija i Briža koji odlučuje ko će od dva kluba u osminu finala Lige šampiona. U podnaslovu se podvlače reči trenera Inzagija da je meč sa Flamancima finale, ali da Lacio ne treba da kalkuliše, već da igra na pobedu. Na taj način je kormilar Nebeskoplavih želeo da odgovori na refren koji se ponavlja čitavu nedelju da je rimskom klubu dovoljan bod za prezimljavanje u LŠ. List izveštava svoje čitaoce da su iz Formela stigle ohrabrujuće vesti za Koreu i da će Argentinac zauzeti svoje mesto pored Imobilea u napadu, dok će Reina biti potvrđen na golu.

“Pelegrinijevo rimsko srce reklo da produžetku ugovora”, piše Korijere da je posle teških reči i uvreda koje su pljuštale između pojedinih navijača Rome i zamenika kapitena Đalorosih na društvenim mrežama, došlo do primirja i preokreta u pregovorima Pelegrinijevih agenata i klupske uprave. Naime, posle dugih pregovora, konačno je pronađen kompromis i Pelegrini će potpisati novi ugovor sa Romom koji će ga vezati na još pet godina za Đalorose.

Mančini: Zaniolo? Nadam se da ću ga imati već u martu”, prenosi Korijere i optimističku izjavu da bi talantovani igrač Rome mogao da se oporavi do početka proleća i da buda na raspolaganju svom klubu i reprezentaciji u finišu tekuće sezone i za Evropsko prvenstvo. Rimski dnevnik prenosi i da je Danijele de Rosi bio izuzetno srećne ruke za Italiju na žrebu za kvalifikacione grupe za Mundijal 2022. godine, imajući u vidu da će Azurima najteži protivnik biti Švajcarska u društvu sa skromnim selekcijama Severne Irske, Bugarske i Litvanije.

Mesi i CR7 se nadmeću za primat”, najavljuje i Korijere meč Barselone i Juventusa u Ligi šampiona kroz prizmu dvoboja dvojice vanzemaljaca, koji će imati dodatni motiv da obezbede svojim timovima privilegovanu poziciju na žrebu za osminu finala Lige šampiona.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik rezerviše prostor na prvoj strani za najavu intervjua sa Minom Rajolom u kojem je najavio da će Pol Pogba napustiti Mančester Junajted sledećeg leta i da bi mogao da se vrati u Juventus. “Juve, Pogba je tu” dominira naslov uz fotografije Rajole i Pogbe u dresu Juventusa. Osim što je “ponudio” Pogbu Staroj dami, Rajola je pecnuo upravu Bjankonera izjavivši da bi “Ibrahimović i Ronaldo bili savršeni napadački tandem za Pirlov tim”. Takođe, italo-holandski menadžer je bio i zagonetan oko budućnosti Holanda, trenutno najvećeg bisera u njegovoj “ergeli”, ostavljajujući otvorena vrata za iznenađenja sledećeg leta.

Konačno”, stoji ispod zaglavlja između fotografija Mesija i Ronalda, kao najava za večerašnji duel Barse i Juvea. List podseća da je u Torinu, pre dva meseca, dvoboj izostao jer je CR7 bio pozitivan na virus korona i da je večaras ulog prvo mesto u grupi i prestiž do koga drže i Barsa i Juve. Tutosport zapaža i da dva kluba prolaze kroz tranzicioni period u kome se na snalaze najbolje: još uvek smo daleko i od prepoznatljive igre Barse i Juvea kao i od rezultata na koje su navikli svoje navijače i fudbalsku publiku.

Tutosport prenosi i izjavu predsednika Torina Urbana Kaira koji je obnarodovao želju Granata da produže ugovor sa Andreom Belotijem, uz povećenje plate i garancije da će Toro imati ambciozan park fudbalera za izlazak u Evropu. Beloti je, podsetimo, osim striktno personalnih uslova, za produžetak saradnje tražio i dokaze da će Torino imati igrački kadar na visini da se uključi u trku za mesto u Ligi Evrope.

Mančini, imali smo dobar žreb”, prenosi list stavove selekotra Italije Roberta Mančinija. U tekstu se zapaža i da se prvi put jedan selektor Azura ne krije iza uobičajenih opreznih fraza i preuzima, bez ali i ako, ulogu apsolutnog favorita u grupi.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Aleksandar ĐorđevićVirtusBuongiorno Italia

Obaveštavaj me

Milan
Juventus
Inter
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara