Buongiorno Italia: Ovakav Juve neće daleko stići u Lisabonu

Vreme čitanja: 5min | čet. 30.07.20. | 13:50

Korijere piše da će Maksimović biti spreman za meč sa Barselonom u Ligi šampiona

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Čiro Imobile, Zlatan Ibrahimović i još jedna bleda partija Juvea su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi. Imobile je postao treći Italijan koji je osvojio Zlatnu kopačku, a Zlatan Ibrahimović je na pragu produžetka ugovora sa Rosonerima posle još jedne partije u kojoj je “sakrio” svoje četiri decenije života. Juve je na udaru oštrih kritika zbog velikog broja primljenih golova, bezidejne i konfuzne igre i odsustva preprozantljivog pobedničkog duha Bjankonera.

Izabrane vesti

Srpski fudbaleri su juče imali veoma dobar dan i gotovo svi su ocenjeni sa 6,5 i 7 uz pregršt pohvala, od Nikole Milenkovića, koji je postigao svoj peti gol, i Darka Lazovića, koji je uknjižio još jednu asistenciju, do strandardnih Sergeja Milenkovića Savića, Aleksandra Kolarova i Filipa Đuričića. I golman Boris Radunović je imao mnogo bolji dan na golu Verone od debitantskog protiv Lacija.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“S Ibrinim potpisom”, zaradio je u svojoj 38. godini Zlatan Ibrahimović još jednu nasvlovnicu Gazete. U podnaslovu se navodi da je protiv Sampdorije Šveđanin postigao dva gola i napravio jednu asistenciju, a da je posle meča u svom stilu objasnio tajnu svoje doguvečnosti: “Ja sam kao Bendžamin Baton, zauvek mlad. Ovo je samo zagrevanje…”, direktna je Ibrahimovićeva poruka Milanovoj upravi da neće odustati od svojih finansijskih potraživanja uprkos svojim godinama.

Kakav šou, Pioli je zaslužio više”, naslov je redakcijskog komentara u kome se kaže da je Milan sa prikazanom igrom i postignutim rezultatima zaslužio da ide direktno u grupnu fazu Lige Evrope, a ne u kvalifikacije.

Dvesta šezdeset miliona, to je bruto plata za četiri godine u operaciji Mesi-Inter”, napravio je milanski dnevnik računicu koliko bi koštao Argentinac kase Nerazura, ne računajući cenu njegovog eventualnog transfera. U tekstu se kaže da je sa tačke finansijskog fer-pleja operacija neodrživa, ali da bi Suning, koji ima veoma razgranate interese u više privrednih grana, mogao da pronađe računicu kroz korišćenje Mesija za promociju svojih brendova.

Imobile je na 35: nova Zlatna kopačka i sada je na gol od Iguaina”, piše Gazeta i pdoseća da će centarfor Lacija biti treći Italijan koji je osvoji laskavu titulu najboljeg strelca u Evropi. U izveštaju sa utakmice Lacio - Breša havali se igra Sergeja Milinkovića Savića. On je ponovo bio među najboljim igračima Lacija i ocenjen je sa vrlo dobrih 6,5.

Dobre ocene su dobili, zajedno sa pohvalama, i drugi igrači iz Srbije. Lazović je za svoju predstavu protiv Spala dobio nadimak “Super Lazović”, Filip Đuričić je pokupio pregršt pohvala i sedmicu od Gazete, baš kao i Bleki Milenković koji je sa petim golom u ovoj sezoni ušao u klub najefikasnijih defanzivaca u Evropi. Aleksandar Kolarov je izgleda pronašao način da produži svoju karijeru. Promena formacijske postavke Rome i nova uloga kapitena Srbije u defanzivnoj liniji su pokazali da Kolarov ima još uvek šta da kaže.

 “Juve ostao na suvom u Kalajariju, a Sari misli da pošalje Juve B na meč sa Romom”, prenosi Gazeta nameru trenera Bjankonera da u subotu izvede na teren igrače koji čine pogon tima Juvea koji se takmiči i četvrtoj ligi. Posle poraza od Kaljarija, šef stručnog štaba Stare dame želi da odmori i dobro pripremi svoje ključne fudbalere za presudni meč sa Lionom u osmini finala LŠ.

CORRIERE DELLO SPORT

Čiro je obuo”, naslov je pored fotografije Zlatne kopačke koju je italijanski napadač osvojio sa golom protiv Breše. U podnaslovu se dodaje da je Imobileu put ka prestižnom priznanju otvorio Kristijano Ronaldo koji nije uspeo da zatrese mrežu protiv Kaljarija. U redakcijskom komenatru pod naslovom “Već je u istoriji… neka se spremi Iguain”, se najavljuje Imobileov juriš i na Pipitin rekord od 36 golova u jednom šampionatu Serije A.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je Lacio sondirao teren oko Davida Silve, ali da neće biti lako stići od Španca. Na drugoj strani se prenosi izajva Iglija Tarea koji je demantovao priče o prodaji Čira Imobilea rekavši da će Lacio u sledećih pet godina biti konstruisan oko golgetera.

Roma , Evropa za Dana Fridkina”, podgreva Korijere ispod zaglavlja priču da bi rimski klub mogao da promeni vlasnika u narednih nekoliko nedelja. Osim pohvala na račun Džeka i drugih senatora, poput Kolarova, za pobedu nad Torinom koja je blindirala peto mesto Đalorosima u prvenstvu, poseban pažnja se pridaje glasinama koje stižu iz SAD o sve izvesnijoj prodaji Rome teksaškom tajkunu Danu Fridkinu.

Korijere citira i izjavu Edina Džeka koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice da već razmišlja o susretu sa Seviljom. Kao i Juve, razmiščja i Roma da pošalje na teren rezerve i igrače iz podmlatka budući da je peto mesto sigurno.

Juve sa Lionom u glavi, Kaljari profiritirao”, ističe rimski dnevnik da je šampion Italije bio neprepoznatljiv, jer već razmišlja o sudaru sa francuskim klubom i da je poraz od 2:0 bio logična posledica. U izveštaju se konstatuje da je samo Ronaldo pokušavao da ostavi dublji trag na sa Sardenja Areni.

Napoli bira između Boge i Undera naslednika Kaljehona”; izveštava lista da je izbor za novog krilnog napadača Napolija pao na fudbalere Sasuola i Rome. Korijere prenosi optimistički da će Maksimović biti spreman za meč sa Barselonom u Ligi šampiona. “Nema straha za Maksimovića, oporaviće se”, naslov je teksta u kome se kaže da je sprski defanzivac samo dobio jak udarac bez obiljnijih posledica na zglobu ligamentima.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik slavi danas 75 rođendan i povodom tog jubileja objavljuju svečarske intervjue sa predsednikom Juvea Andreom Anjelijem, Adrijanom Galijanijem, Federikom Pelegrini i Paolom Puličijem, članom poslednjeg tima Torina koji se okitio skudetom. Za slavljenički broj Tutosport piše i predsednik Italijanskog olimpijskog komiteta Đovani Malago.

Tutosport donosi i veliki razgovor sa Frančeskom Paolom Konsoleom, italijanskim biznismenom, koji se nalazi na čelu grupe preduzetnika koji žele da kupe Torino: ”Kairo, nudimo ti 200 milona evra”. Konsole je rekao da on nastupa u ime četvorice industrijalaca i da predsednik Torina Kairo želi između 300 i 350 miliona evra za klub Granata. U drugom tekstu posvećenom Torinu se konstatuje da je sa jučerašnjim porazom od Rome, tim Granata ostvario negativan rekord sa 20 poraza u sezoni. Takođe se tvrdi da će trener Longo sigurno napustiti klupu i da će na njegovo mesto doći novi kormilar sa zadatkom da izvrši restauraciju tima.

Juve sva je sreća da si već šampion” naslov je sa komentarom povodom jučerašnjeg poraza i loše igre Bjankonera protiv Kaljarija. List kritikuje Sarija zbog velikog broja primljenih golova, konfuzije u igri i upozorava da sa takvim pokazateljima Juve nema šta da traži u Lisabonu, čak i ako prođe Lion.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaSerija AJuventusInterMilanLacioNikola Maksimović

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Lacio
Milan
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara