Buongiorno Italia: Podeljena Serija A: Klubovi iz Lige šampiona u krizi, oni iz Lige Evrope marširaju

Vreme čitanja: 6min | pon. 19.10.20. | 12:47

Slučaj Dibala trese Juventus

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Zlatan Ibrahimović i Paulo Dibala su glavni akteri u italijanskoj sportskoj štampi. Ibra sa svojim božanskim kvalitetima i ambicijama, a Dibala zbog otvorenog žaljenja kod sportskog direktora Fabija Paratičija na izostavljanje sa meča sa Krotoneom. U fokusu su i loši startovi sezone za Inter i Lacio, kao i pobeda Rome nad Beneventom i kriza Torina, overena porazom od Kaljarija.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Ibra zauvek”, otkriva Gazeta da Milan ima plan da produži ugovor Zlatanu Ibrahimoviću za još jednu godinu, odnosno da Šveđanin dočeka petu deceniju u Milanelu. Uslov da bi se to dogodilo je plasman Rosonera u Ligu šampiona sledeće godine.

List prenosi i poruku Ibrahimovića Lukakuu da Milano nema kralja već boga, sa jasnom aluzijom ko je svevišnji. Ibrina objava na društvenim mrežama se referisala na Lukakuov “tvit” posle pretprošlog derbija u kojem je Belgijanac trijumfalno objavljivao da je “novi kralj stigao u grad”.

Hvalospeve o Ibrahimoviću niže i Arigo Saki u svom komentaru pod naslovom “Snaga prirode” i konstatuje da Zlatan nije samo postigao dva gola već je dobio i sve vazdušne duele i bio sve vreme prisutan u igri Piolijevog tima.

Fabio Kapelo u intervjuu za Gazetu tvrdi da da sa ovakvom potpuno anomalnom sezonom sve je moguće i da zato i Piolijev Milan ima šansi da se umeša u borbu za skudeto. Don Fabio je izrazio zabrinutost za italijanske predstavnike u Ligi šampiona jer su osvojili samo jedan od mogućih 12 bodova u subotu.

“Italijanke na noge lagane! Juve: kako ga menja Pirlo, evo zašto Konte mora da se boji samo Intera”, najavljuje se start italijanskih ekipa u Ligi šampiona.

Debitant Pirlo protiv stare lisice Lučeskua, Inter mora da se iskupi protiv Borusije Mehengladbah, imperativ za Gasperinija i Inzagija da dignu glavu posle teških poraza. Start Lige šampina je na uzbrdici za italijanske klubove, ali ni drugi veliki timovi u Evropi ne stoje bolje”, aludira Gazeta pre svega na poraze Barselone i Real Madrida kao i na posrtanja Liverpula.

Afera: nezadovoljstvo Dibale, Argentinac se žalio Paratičiju i u Kijevu želi da igra”, prenosi milanski dnevnik da se Dibali nije dopala Pirlova odluka da ga ostavi na klupi, a nije mu delovalo ni dovoljno ubedljivo obrazloženje kormilara Juvea da ga nije ubacio u igru jer su Bjankoneri ostali sa 10 igrača posle isključenja Kjeze.

Juve, mlad i revulucionaran. Možda… previše?”, naslov je prve analize sa ozbiljnim zamerkama na račun Andree Pirla. Gazeto podvlači da Bjankoneri nisu igrali sa petoricom fudbalera mlađim od 23 godine više od četvrt veka, poslednji put 1994. “Od obrane sa tri igrača u liniji do Portanove, koliko promena: Pirlo ima dosta hrabrosti, ali nema toliko vremena”, upozorava list trenera Stare dame da je poslovično jedina stvar koja oskudeva u Kontinasi vreme za strpljenje.

Inter, SOS odbrana: previše primljenih golova, bez ravnoteže tima. Konte mora da koriguje dosta toga. Nije samo Kolarov odgovoran, i ostali irgači odbrambenog reda su u problemima, jer sredina terena, pre svega spoljni vezni ne pokrivaju”, piše Gazeta o aktuelnom Interovom momentu.

Napolijevo zlato, Lozano i Osimhen. Sada Gatuzo ima golgeterski tandem za šampionsku titulu”, svedoči Gazeta da su Meksikanac i Nigerijac rasplamsali ambicije i snove navijača Napolija. “Tehnika, brzina, snaga: sve su to osobine dvojice napadača koji poboljšavaju napadački arsenal Azura”, zapaža milanski list.

Evro-Sasuolo za ludilo, Bolonja, igra i slabost”, naslov je izveštaja o pobedi Sasuola nad Bolonjom 4-3 na Dal’Ari. U tekstu se ističe posebno mentalna snaga igrača Roberta de Zerbija, reč je o novom kvalitetu tima uz nesumnjivih igrački potencijal.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma za cirkus”, slikovit je opis Romine igre protiv Benevanta koja je išla iz krajnosti u krajnost, menjajući velike padove u igri za još većim uzletima. Od početničkih grešaka u odbrani do filigranskih akcija u napadu. “Fonseka je pronašao velikog Džeka. Pedro ponovo postigao gol, Veretu po običaju siguran sa bele tačke i na kraju Karles Perez je fantastičnim golom zapečatio rezultat”, piše Korijere.

Rimski dnevnik citira i izjavu Paula Fonseke koji je ponovio da je ambicija Rome da se vrati u Ligu šampiona, ali da njegov tim nije kandidat za skudeto. “Ja sam realan čovek”, podvukao je Portugalac.

Trio koji budi snove”, naslov je komentara u kome se navodi da kada su Džeko, Mhitarjan i Pedro raspoloženi i u formi, za Romu ne postoji nijedan protivnik koji ne može da bude savladan.

Na unutrašnjim stranama Korijere prenosi da je Edin Džeko na raskrsnici i da je na putu da promeni svog menadžera i da razmišlja da se pridruži grupi u kojoj su njegovi veliki prijatelji Aleksandar Kolarov i Daniele De Rosi. Promena fudbalskog agenta bi mogla da ima posledice i na pregovore o produžetku ugovora Džeka sa Romom, odnosno rastezanje dvogodišnje plate na trogodišnji period.

Imobile, na tebe je red”, apeluje Korijere na golgetera Lacija, pred meč sa Borusijom Dortmund u Ligi šampiona, da izvuče tim Nebeskoplavih iz tunela u kojem se nalaze na startu sezone. Na unturašnim stranama se najavluje da bi pored Imobilea u Inzagijev tim mogao da se vrati i Luis Felipe dok će, kao i protiv Sampdorije najveći problem biti spoljni vezni. Lacari i Lulić su van stroja, Marušić i Fares su roviti i nemaju snage da izdrže svih 90 minuta a Andreson nema kvalitete da ni za Seriju A a kamoli za Ligu šampiona.

Inter, crveni alarm u odbrani: Konte nikada nije tako loše počeo sezonu”, podseća rimski dnevnik da u svojoj trenerskoj karijeri nije nikada osvojio tako malo bodova i primio toliko golova (osam, dva u proseku po utakmici).

TUTTOSPORT

Dibala je naoštren za Ligu šampiona”, daje pozitivan refleks Tutosport afere koja je planula između Argentinca i trenera Andree Pirla. Dibala je, stoji u podnaslovu, bio ogročen što nije dobio priliku da igra i da se žalio na vrlo srdit način Paratičiju na kraju utakmice. “Međutim – tvrdi torinski dnevnik – Paulo je spreman da pruži maksimum protiv Dinama u Kijevu. Juventus, u međuvremenu, želi da ubrza pregovore o produžetku ugovora: cilj je da se sporazum parafira do kraja januara kako bi se izbegle dodatne kompikacije”, aludira list na veliko interesovanje pojedinih klubova za Dibalu. U tekstu na unutrašnjim stranama se objašnjava da je prvi sastanak Paratičija sa menadžerom napadača Juvea otkazan, ali da postoji želja sa obe strane da se stigne do dogovora.

Potreban je robusniji Juve, Pirlo mora da izvrši korekcije”, naslov je analize o tome šta ne funkcioniše u timu Bjankonera. Na udaru kritika se nalazi srednji red koji ne pruža dovoljnu zaštitu defanzivnoj liniji, a ne dorpinosti ni efikasnosti napadačkog reda. Kao pozitivna nota sa gostovanja u Krotoneu je igra i zalaganje Morate. U dobre vesti pred meč sa Dinamom u Kijevu je oporavak Remzija koji će, po svoj prilici, zauzeti mesto u startnoj postavi između vezne linije i napadačkog tandema.

Spasite Toro!”, očajnički se obraća ispod zaglavlja Tutosport “urbi et orbi” posle trećeg uzastopnog poraza Granata u Seriji A. Torino je jedini tim koji nije osvojio nijedan bod u italijanskom elitnom društvu. “Beloti svetli i postiže golove, ali nije dovoljno: protiv Kaljarija treći poraz na tri utakmice. Loša igra Torina je posledica očajnog prelaznog roka”. Tutospot navodi i da je prošlo 80 godina od poslednjeg puta kada je Toro primio osam golova na premijerna tri meča u Seriji A. Ulje na vatru je dolio trener Đampaolo koji je rekao da Torino nije kupio režisera igre iz ekonomskih razloga, i da je uprava kluba preferirala da kupi napadača (Bonacoli).

Ibrino preterivanje: Nisam kralj već Bog”, šali se malo Tutosport sa Ibrahimovićevim karekterom i velikim egom koji se oslikava i u ponovoljenom poređenju sa Svevišnjim. List podseća i da Milan ne zna za poraz već 118 dana i da je pre četiri meseca sve mirisalo na novu revoluciju u Milanu a da su danas svi uskočili na pobedničku kočiju Piolija.

Gasperini viče: Dea već misli na Ligu šampiona!”, naslov je teksta u kome se izveštava da je trener Atalante već okrenuo list posle ubedljivog poraza od Napolija i da se koncentriasao na Midtjiland, prvog protivnika u ovosezonskoj Ligi šampiona. Jedina pozitivna činjenica sa gostovanja u Napulju je povratak na teren Josipa Iličića.


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara