Dibala (© Reuters)
Dibala (© Reuters)

Buongiorno Italia: Pored Vlahovića za Dibalu ima sve manje mesta u Juventusu

Vreme čitanja: 5min | čet. 10.03.22. | 13:23

Na Enfildu formiran pakt za Interov skudeto, Murinjo promenio narativ o Ligi konferencije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Jedan od motiva za novo odlaganje sastanka uprave Juventusa i menadžera Paula Dibale - prema pojedinim ovdašnjim ekspertima za „kalčomerkato“ – je namera da primora Inter da izađe na čistinu oko namera prema Hoji. Iz okruženja generalnog direktora Nerazura Bepea Marote je proširena priča u medijima da je šampion Italije zainteresovan za Dibalu. Međutim, Inter zvanično nije napravio nijedan konkretan korak i pored toga što nema nikakvih prepreka da to uradi s obzirom na to da Argentincu ističe ugovor 30. juna i može da pregovara na svetlosti dana sa svima.

Izabrane vesti

Juventus nije više klub koji je bio dok su ga vodila braća Anjeli, Đani i Umberto, kada nisu bile tolerisana određena ponašanja fudbalera, ali su neki postulati ostali. U Kontinasi nisu zaboravili Dibalino držanje i način na koji je osujetio klub da realizuje razmenu sa Mančester junajtedom koja je predviđala njegov i Lukakuov transfer, kao ni pojedine gestove i teatralno slanje poruka klubu posle golova na zvaničnim utakmicama pred milionskim gledalištem.

Dibala svhata da Juventus više ne računa na njega i da zato spušta svaki put ponudu za godišnju platu uz odlaganje pregovora. S druge strane, učestale povrede i odsustva sa terena, kao i dolazak Dušana Vlahovića, su oduzele centralni status Dibale u timu Stare dame. Maks Alegri je orijentisan da konstruiše tim oko Vlahovića koji bi se bazirao na snazi, visini i brzini. U takvoj kompoziciji nema mnogo mesta za Dibalu.

Inače, Dibala čini sve da se oporavi za meč sa Viljarealom u Ligi šampiona. Ostalo je malo vremena do sudara sa Špancima u revanš meču osmine finala LŠ, ali su u Kontinasi optimisti i veruje se da bi Dibala mogao da se oporavi i da bude barem na klupi.

Inače u Juventusu pored Nikoloa Zaniola i Sergeja Milinkovića Savića, drže na oku nekoliko fudbalera Čelsija, tim pre što je krajnje neizvesna budućnost londonskog kluba. Bjankoneri su posebno zainteresovani za Žoržinja, Ridigera, Pulišića i Zijeha.

Dovođenjem igrača iz Čelsija Juve bi mogao da iskoristi poreske povlastice predviđene za angažovanje igrača koji dolaze iz inostranstva, pošto bi plaćali manje od polovine poreza na platu igrača.

NA ENFILDU JE NAPRAVLJEN INTEROV PAKT ZA SKUDETO

Italijanski novinari plasiraju priču da su trener Simone Inzagi i igrači Intera, posle pobede nad Liverpulom, napravili neku vrstu pakta da do kraja sezone pruže sve partije na istom ili višem nivou i uđu u istoriju kao ekipa koja je prišila drugu zvezdicu iznad grba Nerazura. Predstava protiv Liverpula je ulila novo samoupouzdanje Inzagijevim fudbalerima i pojačala determinisanost da se više ne prave greške kao u februaru.

Arigo Saki je pohvalio dosadašnji rad Simonea Inzagija na klupi Intera, uz savet da sada mora da ima veće ambicije i bude smeliji u traženju novih rešenja i da obogati, odnosno učini raznovrsnom, igru Nerazura. Po Sakiju, problem Intera je što igra sa previše defanzivnih igrača i na taj način smanjuje inventivnost i snagu veznog reda i napada.

Inter ima vremena do 25. marta da uloži žalbu na odluku drugostepenog organa da se utakmica Bolonja – Inter igra. Rukovodstvo kluba će verovatno iskoristiti dato vreme do kraja kako bi odluka bila doneta što kasnije, a u slučaju da bude potvrđena meč sa timom Siniše Mihalovića ne bi mogao da se odigra pre 27. aprila ili 4. maja.

Računica Intera je vrlo jednostavna, u datoj situaciju Nerazurima odgovara da se što kasnije sretne sa Bolonjom, jer je verovatno da Bolonjezi neće imati šta da traže od šampionata krajem aprilia ili početkom maja, već će imati osiguran opstanak, a Evropa će biti daleko.

Najbolja vest za Nerazure je došla sa pregleda lista Marcela Brozovića. Rezultati su negativni i to znači da će Hrvat moći da igra protiv Torina u nedelju veče. Potpuno drugačija priča važi za Stefana de Fraja. Holanđanin će se najverovatnije vratiti u pogon posle martovske pauza u prvenstvu.

PIOLI VRAĆA DIAZA MEĐU STARTERE, ŠTAFETA ŽIRU-IBRA

 Brahim Dijaz (© Reuters) Brahim Dijaz (© Reuters)

Više od 50.000 ulaznica je prodato za meč sa Empolijem u subotu na San Siru. Entuzijazam oko tima Stefana Piolija je dostigao vrhunac i prvi zadatak kormilara Rosonera je da ga transformiše u uvervljivu i pobedničku predstavu protiv toskanskog kluba. Osim velike euforije primetan je i strah da bi Milan, kao mnogo puta u ovoj i prošloj sezoni, mogao da napravi kiks kada se to najmanje očekuje.

Pioli će protiv Empolija izvesti klasičnu formaciju 4-2-3-1 sa Brahimom Diazom u ulozi ofanzivnog pleja, dok se najavljuje štafeta između Žirua i Ibrahimovića u napadu. Diaz se vraća među startere posle dve uzastopne klupe.

Alesandro Florenci nije uspeo da se ustali kao standardni prvotimac u Milanu, ali je pokazao da može da bude veoma koristan kao alternativa na više mesta u timu. Do sada je uglavnom menjao igrače na desnom boku, a protiv Empolija je viđen kao najbolje rešenje za zamenu odsutnog Tea Ernandeza (zbir žutih kartona). Florenci je već uspešno pokrio izostanak Francuza protiv Sampdorije pa se veruje da Pioli neće eksperimentisati u subotu.

Uprava Milana i trener Pioli veoma cene profesionalan i korektan način na koji je prihvatio ulogu „zatvarača rupa“ u Milanu. Bez durenja i gunđanja, Florenci je od mogućeg problema postao dodatna vrednost tima. Zbog toga je Milan spreman da plati otkup Romi od 4.500.000 evra za 31-godišnjeg fudbalera i ponudi mu trogodišnji ugovor sa opcijom za četvrtu.

MURINJO I ROMA ŽELE DA OSVOJE LIGU KONFERENCIJE

Nekada je Žoze Murinjo potcenjivao Ligu Evrope poželevši Čelsiju, po povratku na klupu Plavaca u leto 2013, da nikada više ne osvoje to takmičenje pošto to znači da su ispali iz Lige šampiona.

Poslednjih devet godina nisu ni izbliza bili berićetni za Žozea kao period od 2004. do 2013, tako da je primoran da promeni narativ i sada postavlja kao glavni cilj u sezoni osvajanje Lige konferencije.

Večeras ćemo videti gotovo najjači sastav Rome. Jedine dve izmene u odnosu na tim koji je pobedio Atalantu bi trebale da budu Oliveira umesto Kristantea i Vinja na mestu Zalevskog. I dok je izbor Oliveire tehnički, zamena Zalevskog je prinudna, mladi Poljak nije sto posto spreman zbog povrede.

Oliveira posle odličnog starta u Rominim redovima na prve dve utakmice sve je manje vidljiv na radaru Murinja. Male su šanse da Portugalac bude otkupljen od Portoa i pored njegove eksplicitne želje da ostane u Rimu.

Glavna uzdanica Murinja na večerašnjem dvoboju sa Viteseom je odbrana koja je poprilično popravila formu i Ejbraham. Englez je već postigao 20 golova u ovoj sezoni, a sa sedam pogodaka je najbolji strelac Lige konferencija.

Roma vrlo pažljivo prati i igrače koji su se oslobodili od obaveza u ruskim i ukrajinskim klubovima i koji mogu bez ograničenja da potpišu ugovore do 30.juna 2022. godine. U Trigoriji su bacili oko na Žan Filipa Gbamena iz CSKA Moskve. Francuz je vezni igrač koji po potrebi može da bude upotrebljen i kao defanzivac i po karakteristikama odgovara profilu igrača koji nedostaje Murinju.

 


tagovi

Žoze MurinjoBrahim Abdelkader DijazBraim DijazPaulo Dibala

Obaveštavaj me

Roma
Juventus
Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara